Hiilariton Pizza!!

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mä väänsin tän vähän eritavalla, ainekset siis pysyy samana kummiskin. Eli paistoin jauhelihan, heitin siihe messii metukan, sipulit, mausteet, tomaattimurskan ja paistoin hetken. Sitte kippasin kaikki uunivuokaan, ripottelin pussin juustoa päälle ja laitoin uuniin 225c 20min. En tiiä minkä nimen tolle nyt sitte antais, hiilariton/levytön lasagnepizzauunivuoka? Mutjoo hyvää oli!
 
Mä väänsin tän vähän eritavalla, ainekset siis pysyy samana kummiskin. Eli paistoin jauhelihan, heitin siihe messii metukan, sipulit, mausteet, tomaattimurskan ja paistoin hetken. Sitte kippasin kaikki uunivuokaan, ripottelin pussin juustoa päälle ja laitoin uuniin 225c 20min. En tiiä minkä nimen tolle nyt sitte antais, hiilariton/levytön lasagnepizzauunivuoka? Mutjoo hyvää oli!

Huomenna kun on pakko taas käydä kaupassa hakemassa täytettä tonne jääkaappiin, niin kaappaankin mukaani ainekset tätä varten. Ihan mielenkiintoinen variaatio, ja varmasti kokeilemisen arvoinen :D
 
Tekee pitsapohjan herasta:whip: Jauhot veteen ja kaulitsee, täytteet päälle, kait siitä jotain tulee, en tiiä :D
 
Kyhäsin pienen pizzapohjan kahdesta kananmunasta ja puolesta desistä vehnäleseitä sekä runsaasta lorauksesta kermaa. Kun massan kaataa pellille, se tuppaa hakeutumaan itsestään oikeaan muotoon. Hetki uunissa ilman päällysteitä, kunnes pinta on hyytynyt. Sitten tomaattisoseet, juustot ja omat suosikkitäytteet päälle ja takaisin uuniin (225 C), kunnes juusto on sen näköistä kuin kuuluu.

Aluksi vaikutti, että nestettä meni vahingossa liikaa, mutta se saikin massan leviämään pellillä juuri sopivan ohueksi. Lopputuloksessa en huomannut kananmunan makua lainkaan, ja pohjasta tuli tosi mehevä.
 
Iltapalaksi väänsin pikku pizzan. Pohjaan 150 grammaa sika-nautaa, 2 munaa (112 grammaa) ja mausteet. Uuniissa 10 minuuttia. Sitten päälle täytteeksi 46 grammaa paprikasalamia ja 48 grammaa edamia, jota en valitettavasti jaksanut raastaa, vaikka olisi varmaan kannattanut. Uunissa vielä 15 minuuttia ja valmista.

pikkupizza.jpg


Ravintoarvot::kuola:
Energiaa: 808.8 kcal
Proteiini: 63.1 g
Hiilari: 1.3 g
Rasva: 61.4 g
 
Eilen tuli kanssa kokeiltua tätä pizzareseptiä. Perus kinkku-aura-ananas-reseptillä mentin:

Pohja:
400 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
oreganoa, valkosipulijauhetta, suolaa ja pippuria

Täytteet:
loraus ketsuppia pohjalle
n. 80 g portin kinkkukuutioita
n. 50g valion aurajuustoa
n. 70g ananaspaloja
päälle 150g polar15-juustoraastetta

Ensin pohja pellille tasaiseksi lätyksi ja uuniin 200 asteeseen n. 10-15 minuutiksi. Kun jauheliha on sopivasti paistunut pohja pois uunista ja täytteet siihen päälle ja takas uuniin siksi aikaa kunnes juusto on sopivasti sulanut.

Noin ravintoarvot koko pizzalle:
kokonaiskalorit: 1400 kcal
prot: 160g / 46 %
hh: 8,3g / 2%
R: 81g / 52 %

Laskuissa en huomioinut ketsuppia, enkä pohjasta paistamisen yhteydessä poistunutta nestettä ja rasvaa, mutta niin tai näin pizza oli hyvää. Loput riitti vielä tämänpäivän lounasevääksi. Avopuoliso sanoi myös, että hyvää oli. Ihmetteli toki ensiksi pohjan nähtyään, että: "onko tässä ruisleipää tai jauhoja, kun tää on tän väristä?" :lol2:
 
Mäyh, kokeilin tehdä pizzan kananmuna-lesepohjalla matalassa paistovuoassa. Metodina: pohjamassa uuniin -> pinta hyytyy -> ulos täytettäväksi -> takaisin kypsymään.

Lopputulos ei pohjan osalta ollut mielestäni läheskään niin hyvä kuin pellillä paistaen. Pohja jäi melko paksuksi, koska se ei päässyt leviämään tarpeeksi määräänsä nähden (kaksi kananmunaa ja loraus kermaa). Ne vuoat eivät ole järin suuria, jotain 25 - 30 cm ehkä.

Lopputulos oli mehevämpi, mutta huokoisempi ja hajoavampi - munakasmaisempi. Siitä oli vaikea saada ehjiä paloja, varsinkaan jäähtymisen jälkeen. Mehevyyttä tuli vähän liikaakin, kun laitoin päällysteisiin melko runsaalla vedellä ohennettua tomaattisosetta sekä tomaattisiivuja.

Jospa kokeilisi sitä jauhelihapohjaa.
 
Askartelin juuri äsken yhden elämäni onnistuneimmista pizzoista:

1 prk rahkaa
1 pss (150g) emmental punaleima-juustoraastetta
2 kananmunaa
3 rkl pellavansiemenrouhetta
1 desi maustamatonta heraa
1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta

Ainekset sekaisin ja levitetään lusikalla ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille. Paisto 200 asteessa ensin 10 min ja sen jälkeen haluamasi täytteet päälle ja takaisin uuniin n. 10-15 min.

Mää laitoin päälle punaista pestoa, cheddarjuustoa, tomaattia, mozzarellajuustoa ja oreganoa. Nam! Triplajuustopizza. :hyper:
 
Menestys

Teinpä juuri pizzan. Aika lailla MrMacGyverin tapaisilla ohjeilla. Eli pohjaan 200g naudan paistijauhelihaa, 2 munaa (118g) ja mausteita (chilijauhe, valkosipulijauhe, pippuriseosrouhe sekä hippusellinen grillimaustetta). 12 min uunissa 200°C. Sitten päälle edamsiivuja noin 50g ja meetvurstisiivuja tasan 50g. Vielä uunissa about vartti ja nauttimaan.



Ravintoarvot:
1,3g Hiilihydraatteja :rock:
73,5g Proteiinia
62,5g Rasvaa
845 kCal

Rasvan määrä saisi lisättyä vaihtamalla naudan normaalirasvaiseen jauhelihaan. Täytteiksi voisi kokeilla pekonia, tonnikalaa ja vaikka lohta.

Söin puoli pitsaa, mutta aivan älytön nälkä jäi ja halu syödä kaikki, mut pystyin hallitteen itteni :dance:
 
Oho, oon aina halunnu nähdä, miltä toi pizza jauhelihapohjalla näyttää. Eihän toi nyt aivan samaa kamaa ole kuin ravintoloissa / kebuissa, mutta ihan syötävän näköinen. Pitää kokeilla.

Liipasimelle tuosta pizzasta BODYpeukku :thumbs:
 
Useamman kerran oon tätä tehnyt ja ohje on vakiintunut seuraavaksi

Pohja
400 g naudan paistijauhelihaa
1 muna
suolaa, paprikajauhetta, pippurisekoitusta

Täytteet
1 prk tomaattipyrettä
200 g palvikinkkusuikaleita
1 prk ananasta
1 tlk herkkusieniä
200 g juustoraastetta

Pohjaa on juuri sen verran että levitän sen yhdelle uunipellille, paistettaessa vetäytyy noin puoleen raa'asta pinta-alasta. Valmiin pitsan leikkaan kuuteen osaan, muistaakseni yhdessä palassa on noin 300 kcal ja 30 g proteiinia.
 
Näyttäs tää hiilariton pitsa olevan yhtä kuin mun kasvispitsa, eli pohjaan n. 1kg jauhelihataikinaa levitettynä pellille ja päälle sipulia, paprikaa, parsaa, tommaattia ym. ja reilusti juustoa pintaan. Selvä kasvipitsahan tuosta tulee, kun täytteenä on vain rehuksia.
 
Mikro pizza on helppo ja nopea tehda.

Lautaselle jotain rasvaa sitten pari, kolme kananmunaa, jotain rouhetta ja tomaatti murskaa...sekoitetaan. ja heiteaan mikroon...sitten erikseen jotain kinkkua ja metrvustia. kun kinkut alkaa poksahdella niin sitten laitetaan ne ton munakas pohjan paalle ja lisataan jotain juustoa ja mausteita ja vihanneksia, tomaattia, paprikaa...yrtteja..

Aikaa nyt ei mene kuin 5 min. ton voi tehda duunisakin...
 
Onko kukaan käyttänyt mitään valmiita tortillapohjia tai vastaavia läpysköjä dieettipitsois? Taitaa olla jotain 40-50g HH yhdessä tortsulätyssä vaan esim. reenin jälkeen menishän se kun laittas vaan murskat ja jauhelihat ja kevytjuustot päälle. Onko mitään vähempihiilarisia läpysköjä kellään mielessä?
 
Jostain punttimimmin blogista löysin sellaisen pizzapohjan, joka koostuu vehnäleseistä, rahkasta, leivinjauheesta ja kananmunasta. Hyvän kokoisen pohjan sai tehtyä suhteellisen vähällä hh-määrällä, vain maku oli paska. En jaksa nyt etsiä, mutta voi löytyä Fastin entiseltä vastauspalstalta tai googlettamalla.
 
Me emännän kanssa käytetään tortilloja pizzapohjina nykyään miltei poikkeuksetta. Ne on erittäin käteviä. Nopea valmistaa pizza kun heittää vaan tomaattimurskat ja täytteet päälle. 3 siivua juustoa on ollu yleensä vielä päällä. Makukin on tosi hyvä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom