Hiilariton Pizza!!

Ei hemmetti. Koitin tuota ekan postin lihapizzaa ja vaikkei ollu alkuun ees nälkä niin meni koko setti kerralla. 500g jauhelihaa, 100g salamia, paprikaa, sipulii, helvetisti juustoraastetta ja mozzarellaa. Kai tuosta suurinpiirtein joku +180g protskua tuli kerralla :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Vois kokeilla tota kananmuna pohjaista välillä, kun lihalla on tehty jo monet kerrat. Pysyisköhän sen verran koossa, että pystyy käsin syömään, kuten oikea pizza kuuluukin syödä.
 
Kananmunapohjasta tulee kiinteämpi, jos kärsii sen verran että säilyttää pizzaa päivän jääkaapissa valmistuksen jälkeen. Heti samana päivänä on vielä aika lörppä, tosin pysyy kasassa silti (ellei täytteitä ole vallan mahdottomasti).
 
Itse tein tänään seuraavan: pohjaksi 400g sika-nautaa ja yks muna. Pohja vartiks uuniin. Täytteeks purkki ananasta, purkki tonnikalaa vedessä, 60g juustoa, 140g pekonia, 2 tomaattia ja koko huttu vielä vartiks uuniin. Onhan toi nyt hyvää :D Pohja ei ihan niin kiinteä ainakaan lämpimänä, mutta hyvää ja täyttävää. Ravintoarvoiksi sain laskimella 147.6 prot, 31,36 hiil, 131.6 rasva ja 1908 kaloria. Jatkossa laitan kyllä 600g jauhelihaa, tota pizzaa syö yks mies päivän :)
 
Vois kokeilla tota kananmuna pohjaista välillä, kun lihalla on tehty jo monet kerrat. Pysyisköhän sen verran koossa, että pystyy käsin syömään, kuten oikea pizza kuuluukin syödä.

Minä löysin todella hyvän ja helpon kananmuna-pohjaisen pitsa-ohjeen! En tiedä onko tämä ollut jo tässäkin keskustelussa, mutta nyt ainakin on. Täältä siis otin reseptin: http://monkeyfood.net/2011/06/15/paleo-con-quezo-jauhoton-pitsa/

Ja tuo pitsapohja muodostuu siis tosiaan pelkästään kananmunasta ja suolasta. Kun munan rakenteen kanssa kikkailee, niin saa ihan uskomattoman pohjan, joka ei edes maistu yhtään kananmunalle. Nam! Tuon linkin kautta löytyy ohje. Voin lämpimästi suositella :P
 
Tulipaha tehtyy dieettiruoaks. Pohjaan 400g 10% naudanjauhelihaa, 250g valion pehmee rahkaa, mustaapippurii ja aromisuolaa. N. 13min oli uunissa. Lisäsin ketsuppii, oreganoo ja täytteiks: 180g katkarapui, 300g palvisuikaleit, 150g emmental punaleimaa ja punasipulii, sitten takas uunii.
1900kcal, 199g prodee, 19g hiilarii ja 112g rasvaa, ketsuppia en laskenu, ku laitoin sitä niin vähän ( enkä omista keittiövaakaa ). Maistu tosi hyvältä, tosin en syöny ku puolet dieetin takia.

20120402170213.jpg
 
Miten helvetissä jauhelihapohjasta saa jämptin?

Nyt on kulhossa pari munaa, 400g jauhelihaa ja 250g rasvatonta rahkaa ja on yhtä kiinteää kuin eilinen ripuli. Uunissako tuo sitten kiinteytyy?
 
Miten helvetissä jauhelihapohjasta saa jämptin?

Nyt on kulhossa pari munaa, 400g jauhelihaa ja 250g rasvatonta rahkaa ja on yhtä kiinteää kuin eilinen ripuli. Uunissako tuo sitten kiinteytyy?

Jauhelihat paistettu? Rahkasta valutettu säilöntänesteet? Muniakin voi koittaa vähän vatkailla..

Kyllähän sitä uunissa haihtuu ja valuu nesteitä pitkin peltiä.. Mutta ei sen ihan ripulilta pitäis näyttää.. :D
 
No tuota...

Heitin kulhoon suoraan raa'at jauhelihat, kolme munaa, jotka sinne sitten vatkasin ja lopuksi vielä sen tötsän rahkaa. Levitin tuon sitten pellille ja ei siitä nyt ainakaan kiinteää tullut. Jos tuo uunissa oleminen auttaisi, pahalta tosin näyttää. Hieman on ripulimainen olemus.

Sen sitä saa kun amatööri lähtee leikkimään ruualla.
 
No tuota...

Heitin kulhoon suoraan raa'at jauhelihat, kolme munaa, jotka sinne sitten vatkasin ja lopuksi vielä sen tötsän rahkaa. Levitin tuon sitten pellille ja ei siitä nyt ainakaan kiinteää tullut. Jos tuo uunissa oleminen auttaisi, pahalta tosin näyttää. Hieman on ripulimainen olemus.

Sen sitä saa kun amatööri lähtee leikkimään ruualla.
Sul on liikaa kananmunaa tossa, itellä ei ollu yhtään, ku rahka ajo sen "sitomisen".
 
Hieman modattu resepti

Noniin tuli eilen kokeiltua alkuperäistä reseptiä hieman modaillen:

Pohja:
800g paistijauheliha
2 kananmunaa
50g soijajauhetta
90g ehrmann

Pizzapohjan ravintosisältö/100g:
155kcal
p: 17,6g
hh: 0,9g
r: 9,1g

Sitten täytteet:
177g Xtra tomaattimurska (tämä siis valmiin pohjan päälle)
214g Portti kebablastut (2/3 pussi)
159g Portti kinkkukuutiot (1/2 pussi)
1prk Rainbow tonnikalaa hiutaleina vedessä
1prk Rainbow ananaspalat
150g Polar 15% juustoraaste

Valmiin pizzan ravintosisältö/100g:
146kcal
p: 15,4g
hh: 2,2g
r: 8,5g

Mausteista sen verran että pohjan päälle laitoin aromisuolaa paljon, oreganoa hirvittivästi ja mustapippuria kohtuudella.
Mausteita meni hiukan liikaa; ainakin oreganoa, maistuu niin vahvasti läpi. Toisinkuin ananasta tuli liian vähän, koska reilut mausteet peittyy (jostain kumman syystä) ananaksen makuun.

Laitoin täytteeksi myös punaisen, vihreän ja keltaisen paprikan, sekä sipulin. Unohdin laskea ne mukaan kaloreihin; eli niistä tulee hieman hiilaria mukaan, muttei paljoa.
Niin ja pohjasta tuli ehkä liian paksu eli kahdelle pellille ois pitäny laittaa.


Tässä vielä muutama kuva:
 

Liitteet

  • IMG_3190.JPG
    IMG_3190.JPG
    209,3 KB · Katsottu: 510
  • IMG_3191.JPG
    IMG_3191.JPG
    255,8 KB · Katsottu: 558
  • IMG_3192.JPG
    IMG_3192.JPG
    273,7 KB · Katsottu: 516
  • IMG_3193.JPG
    IMG_3193.JPG
    203,5 KB · Katsottu: 706
Tein tänään vielä toisen pizzan ja käytin vaan 400g jauhelihaa. Sain sen riittämään koko pellilliseen ja tuli paljon parempi. Ohempi ja pizzamaisempi. Laitoin pohjan mausteeksi aromisuolaa ja hieman oreganoa. Ja voi'la. Todella hyvää ellei jopa täydellistä. Vaihdoin paprikat tomaateiksi täytteissä. Ei kyllä edes erota normaalipizzasta.
 
Tätä oli pakko testata vaikka ei täysin diettiruokaa olekaan. Tuli erittäin maukasta, vaikka siitä nyt se perinteisen pizzataikinan tuoma maku puuttuikin. pohjan siis tein aloituspostin mukaan ja täytteeksi tuli reippaasti tonnikalaa, ananasta, pepperonia, jalapenoja ja mozzarella juustoraastetta. Komeuden kruunasi vielä pizzamauste päälle. :)
 
Väsäsinpä tuossa treenin päälle kokeeksi ja tuli muuten helvetin hyvää. Jauhelihan maistoin cayennepippurilla, chilillä ja mustapippurilla. Täytteeksi tomaattimurskaa, tonnikalaa, punasipulia, herkkusieniä ja oltermannia. 100g 116kcal, p14/hh1,2/r5,8. Täytyy vain ensi kerran tehdä pohja kahdella paketilla jauhelihaa ja kahdella munalla. 400g ja yhdellä munalla tehty pohja kutistui paistaessa aika paljon eikä siitä riittänyt kuin neljä annospalaa.
 
Mikäli haluatte pizzapohjasta entistä terveellisemmän, voidaan jauhelihapohja korvata (uskokaa tai älkää) kesäkurpitsalla!
Ostat pari kokonaista kesäkurpitsaa:
file_3_47_2.jpg

Vedät molemmat keskeltä halki. Tämän jälkeen kaiverrat slaissi kerrallaan jokaisesta ikään kuin veneen muotoisia.
Nyt sinulla on neljä veneen muotoista kesäkurpitsaviipaletta, joihin kunkin pohjalle voit ensin heittää suht kiinteää tomaattimurskaa (eg. säilykepurkeista), tämän jälkeen hyvin maustettua paistettua jauhelihaa ja päälle juustoa + oreganoa.
Uuniin 10-15min ja tsadaa, et pety! :)

Kesäkurpitsan sisällön voit heittää vaikka lasagneten, makkarasopan tai minkä tahansa keiton sekaan, sillä kesäkurpitsa on todella miedon makuista.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom