- Liittynyt
- 30.10.2005
- Viestejä
- 53
Hydrolysoitu heraproteiini alensi verenpainetta
Päiväys: 22.11.2006 15.08.00
Hydrolysoitu eli esipilkottu heraproteiini alensi yhdysvaltalaistutkimuksessa korkeasta verenpaineesta kärsivien potilaiden verenpainetta. Tutkimus julkaistiin The Journal of Clinical Hypertension -lehden marraskuun numerossa. Maidon proteiinien, kaseiinin ja heraproteiinin, on Foodnavigatorin mukaan aikasemmin havaittu alentavan verenpainetta vain eläimillä.
Minnesotan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa osallistujille annettiin päivittäin joko 20 grammaa hydrolysoitua heraproteiinia tai käsittelemätöntä heraproteiinia. Hydrolysoitua heraproteiinia saaneiden systolinen verenpaine aleni keskimäärin 8 elohopeamillimetriä ja diastolinen keskimäärin 5,5 elohopeamillimetriä kontrolliryhmään verrattuna. Vaikutus perustui todennäköisesti heran sisältämiin bioaktiivisiin peptideihin. Tutkimuksia tarvitaan kuitenkin lisää tulosten varmentamiseksi. (Finfood)
The Journal of Clinical Hypertension
Päiväys: 22.11.2006 15.08.00
Hydrolysoitu eli esipilkottu heraproteiini alensi yhdysvaltalaistutkimuksessa korkeasta verenpaineesta kärsivien potilaiden verenpainetta. Tutkimus julkaistiin The Journal of Clinical Hypertension -lehden marraskuun numerossa. Maidon proteiinien, kaseiinin ja heraproteiinin, on Foodnavigatorin mukaan aikasemmin havaittu alentavan verenpainetta vain eläimillä.
Minnesotan yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa osallistujille annettiin päivittäin joko 20 grammaa hydrolysoitua heraproteiinia tai käsittelemätöntä heraproteiinia. Hydrolysoitua heraproteiinia saaneiden systolinen verenpaine aleni keskimäärin 8 elohopeamillimetriä ja diastolinen keskimäärin 5,5 elohopeamillimetriä kontrolliryhmään verrattuna. Vaikutus perustui todennäköisesti heran sisältämiin bioaktiivisiin peptideihin. Tutkimuksia tarvitaan kuitenkin lisää tulosten varmentamiseksi. (Finfood)
The Journal of Clinical Hypertension