Palataanpa hetkeksi alkuperäisen kysyjän uteluun pyöräilystä. Jos tosiaan kuljet töihin pyörällä, sitä on hyvä miettiä myös asuntoa valittaessa. Et tarkentanut, missä kohtaa Mannerheimintietä (joka on melkein koko Helsingin niemen mittainen) työtäsi teet.
Jos haluat vältellä julkisilla kulkemista, esim. et halua polkea talvisin, unohda Espoo ja Vantaa. Matka on pyöräillenkin pidempi ja seutuliput ovat kalliita. Ihan keskustassa liikkuminen pyörällä on myös ikävämpää. Itselläni on hyvä onni, pääsen käytännössä koko matkan pyöräteitä keskustaan. Julkisten kulkuvälineiden käyttö on äärimmäisen vähäistä, myös talvisin.
Suhtaudu myös kriittisesti pk-seutulaisten kertomuksiin kotimatkansa pituudesta. Useimmat kertovat, kuinka matka keskustaan kestää 'junalla 15 minuuttia'. Ei muisteta kertoa, että molemmissa päissä kävellään 10 minuuttia. Mikä tärkeämpää, unohdetaan vuorovälit. Vantaalla aiemmin asuneena tiedän, että satunnaisena hetkenä keskustaan tulo kesti pahimmillaan tunnin - edellinen vuoro lähti juuri jne. Tässä suhteessa ainoa toimiva kulkupeli on metro, jolloin aikatauluja ei tarvitse katsoa, kunhan kävelee asemalle. Muista kuitenkin, että liittymäbussi metroasemalle ei kulje yhtä usein, jos sellaiseen joutuu turvautumaan.
Ratikkaa moni kehuu, mutta se kulkee usein tuskaisen hitaasti. Kolmosella kun lähdet vaikka Runeberginkadulta keskustaan, pääset ruuhka-aikana jopa kävellen nopeammin 1.5 km matkan kuin ratikassa minuutteja laskien. Pyörää vastaan ei ole mitään saumaa, joten sinun tapauksessasi tuskin paljon merkitystä on tällä kulkuvälineellä.