taicaviitta sanoi:
kenenkään ikää katsomatta, mutta ihan vinkkinä Angelene ja sumutin - kaikkea lukemaansa ei kannata aina niellä, vaan kannattaa kokeilla vuosien vieriessä miten mikäkin juttu tehoaa itseen parhaiten. ja niitä treenivuosia - sekä kokemuksia - odotellessa, ei kannata hirveän kärkeviä kommentteja viskellä (omien treenivuosien puuttuessa) sillä perusteella, että on jostakin niin lukenut.?
Täysin oikeassa olet. Siinä "projektissa" kun kuluu törkeästi aikaa, kun haluaisi kaiken suurimmaksi osaksi menevän nappiin, ettei vanhempana kärsisi virheistä, mitä on tullut jo itselläni vastaan, ja se V*TUTTAA!! Niitä "virheitä" tulee vastaan vain niin turhan monta, mutta onneksi virheistä oppii. :D Tosin olen tehnyt virheitä, joita ei voi enää korjata ja kuten jo aiemmin sanoinkin se V*TUTTAA ja rankasti!!!
Niin ja pitäähän sitä itseään vielä puolustaa, kun viittasit minuunkin, vaikkakin hyvänä neuvona. :D :D :D Kaikki lähti käyntiin, kunkommentoin, turhan jyrkästi, yhden kaveri välipalan suureen protu määrään. Se kun veti raejuustopurkin ja kaksi tunaa. Siitähän tulee noin vähän reilut sata grammaa protua. Eihän sen kaiken luulisi tarkoitukseensa menevän, edes suurimman osan. Eihän yhdellä aterialla voi noin puolia päivän energia määrästäkään syödä. No mikä olisi sitten se max. määrä. FAQ:ssa sanotaan, että noin 50-60g imeytyy "ihan mukavasti", mitä ikinä tarkoittaakaan. Onkos tämä sitten päätelty jollekin 80kg lihakselle???
Herahan ei kestä kuumentamista. Sen aminohappokoostumus kärsii (miten?). Kun aminoille on käynyt pahoja, onko (myös) proteiineja hävinnyt?? Tiedän, että protut koostuvat noin 20 eri aminosta, mutta näitä kysymyksiä en osaa logiikallani loogisesti ratkoa. Eikö proteiineja syödä juuri aminohappojen takia, jolloin ei itse proteiineja pitäisi syödä, jos syö aminot itsenään erikseen??? Ovatko aminohapot lihasten rakennus-, korjaus- ym. aineita???? Ainakin lihakset muodostuvat proteiinirihmoista.
Liuta tärkeitä kysymyksiä, jotka TODELLAKIN askarruttavat mieltäni, senkin takia, koska käytän heraa leipomisessa ja muissa lämmitys vaiheen käyvissä safka jutuissa. Mitä sitten käyttäisin heran sijasta? Toivottavasti saisin selkeitä hyviä vastauksia. Toki voi ainoastaan vastata niihin kysymyksiin, joihin tietää vastauksen. Kunhan olisivat sellaisia, että tyhmempikin ymmärtäisi. Kiitoksia paljon jo näin etukäteen vaivannäöstänne. Vastauksia jään odottamaan innolla.