- Liittynyt
- 25.3.2006
- Viestejä
- 80
Ei todellakaan ole sama auto. Tai tottakai tavallaan, mutta toiseen panostetaan paljon enemmän.
Pöh, sama auto molemmilla tiimin kuskeilla, tulos ei muutu vaikka vaihtavat autoja keskenään...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei todellakaan ole sama auto. Tai tottakai tavallaan, mutta toiseen panostetaan paljon enemmän.
Pöh, sama auto molemmilla tiimin kuskeilla, tulos ei muutu vaikka vaihtavat autoja keskenään...
Muistan hyvin kun 1990-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa, F1-kauden TOP-3 kuskin tallikaveri oli myös oletettu TOP-3 kuski, mutta se oli 2. kuski. Auto oli puolet paskempi, ja taidot ei auttaneet mitään, kun auto oli keskiverto. Jäi sijalle 12. tai vastaavaa.
Jos puhutte santanderin tallista, niin ei tietenkään muutu, koska massa ei kertakaikkiaan saa olla alonson edellä missään.
Juu, siis tarkoituskaan ei ollut väittää skeittausta kaikista haastavimmaksi, lähinnä kysellä juurikin mielipiteitä. Itse skeittauksesta jonkin verran tietävänä voin tuohon Tony Hawk juttuun vastata, että kyseinen kaveri vaikka on ns. "legenda", se johtuu siitä että teki lajin ja välineen yleisesti tunnetuksi suurelle yleisölle. Toki Hawk hallitsee omaa osuuttaan(niitä ramppeja), mutta siellä ei nykypäivänä ole juurikaan kunnon kilpailua.Skeittauksesta en tiedä, mutta laji on vaikeasti määritettävä. Onko 40m korkeassa rampissa hyppivä skeittaaja kovempi, kuin tasaisella temppuileva?
Kaverit puhuu aina, (skeittaavat) miten Tony Hawk ei ole paras, kun sen flatground trikit ei pärjää sille ja sille yms. Tunnen 20v aloittaneen skeittaajan, joka pystyy vetämään tasaisella maalla kaikki temput, mitä lajin suurimmat tähdetkin.
En itse näe skeittausta vaativimpana lajina, vaikka laji on kuviteltua haastavampi.
*OMA MIELIPIDE, EI SAA SUUTTUA*
Tuo, että pitää aloittaa nuorena tarkoittaa juurikin lajin hermostollista haastavuutta, mikäli et tätä aiemmasta viestistä tajunnut. Eli kyllä sen jonkinlainen kriteeri pitäisi olla. Skeittaus on yksi näistä esimerkeistä joissa tähdet pärjäävät juurikin sen takia, että ovat nuorena herkkyyskausien aikana noita temppuja hakanneet jolloin hermosto ja motoriset taidot kehittyvät reilusti nopeammin kuin muuten. Eli kyllä tuo kertoo juurikin siitä, että laji on motorisesti äärimmäisen haastava. Fyysisestikkin tavallaan, vaikka varsinaista suorituskykyä ei vaadita niin sietokykyä sitäkin enemmän. Väitän ettei ihan joka jannun polvet kestäisi jatkuvaa tiputtelua 2-5m korkeudesta asfaltille. Kyllähän tuokin laji menee näihin jalkavaivaisten lajeihin, kuten esim. koripallo.No tuo, että pitää aloittaa nuorena, ei ole mikään kriteeri haastavalle urheilulajille. Joku tennis on niin yksinkertainen laji kuin olla ja voi, mutta silti huiput aloittavat poikkeuksetta lajin tyyliin viisivuotiaana ja tositreenaukseen joitain vuosia myöhemmin. Tai no, onhan tenniksessä aivan vitun vaikea päästä huipulle, joten jonkun mielestä voi ollakin "haastava" urheilulaji.
Tota listaa kun kattelee niin kyllä kamppailulajit yleensäkin vaativat lähes noita kaikkia, lajista riippuu vähän että mitä enemmän ja mitä vähemmän. Vapaaottelussa ja nyrkkeilyssä on henkiset panokset varmasti kaikista kovimpia, sillä matseja ei ole montaa vuodessa ja mestaruusmatseihin ei monesti pääse. Joukkuelajeissa voi aina ajatella että "ensi kaudella sitten uudestaan".Mitä kaikkia kriteereitä haastavalle lajille voisi oikeastaan antaa? Millä eri tavoilla laji voi olla haastava? Mikä tekee lajista haastavan menestyä/tulla hyväksi?
Tässä muutamia mitä itselle tuli mieleen, päivittäkää/korjailkaa tai kertokaa mitä tuumaatte
Tota listaa kun kattelee niin kyllä kamppailulajit yleensäkin vaativat lähes noita kaikkia, lajista riippuu vähän että mitä enemmän ja mitä vähemmän. Vapaaottelussa ja nyrkkeilyssä on henkiset panokset varmasti kaikista kovimpia, sillä matseja ei ole montaa vuodessa ja mestaruusmatseihin ei monesti pääse. Joukkuelajeissa voi aina ajatella että "ensi kaudella sitten uudestaan".