Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Taidan vuoden arpomisen jälkeen ottaa Hupen neuvosta vaarin ja hankkia se Opa. Ei ainakaan koko talo pala jos partsilla käryttelee. Miten tuo savustuspönttö käyttäytyy, eli onko savun määrä liiallista parvekekäyttöön ja iskeekö pahastikkin kipinöitä? Tai onko sitä vaaraa olemassa? Parveke on ylimmässä kerroksessa ja naapureita ei ole kuin alhaalla.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Niinhän tuo kesä taas lähestyy... viime kesänä roskiin meni hyvin palvellut pikkuinen pallogrilli joka oli auton perässä koko kesän. Nyt pitäisi keksiä joku toinen hiilimalli. Ja kyllä, auton perään satunnaisia, äkkinäisiä grillauspäähänpistoja varten...
 
Taidan vuoden arpomisen jälkeen ottaa Hupen neuvosta vaarin ja hankkia se Opa. Ei ainakaan koko talo pala jos partsilla käryttelee. Miten tuo savustuspönttö käyttäytyy, eli onko savun määrä liiallista parvekekäyttöön ja iskeekö pahastikkin kipinöitä? Tai onko sitä vaaraa olemassa? Parveke on ylimmässä kerroksessa ja naapureita ei ole kuin alhaalla.

En tutustunut Hupen ohjeisiin tarkemmin, joten en ole varma mistä värkistä on puhe. Hupen kyseessä ollessa vinkki on joko loistava tahi sysipaska. ;)
Itse omistan Opan sähkögrillin mallia "pallo" ja voin sanoa, että ainoa tyytymättömyyden aihe on nimenomaan perkeleellinen käryttäminen. Yhdet marinadit rasvapellille ja seuraavalla grillauskerralla voi alkaa viltillä morsettaa savumerkkejä. Olen tosin ratkaissut asian pinnoittamalla rasvapellin säännöllisesti talousfoliolla. Ei tarvitse joka grillauksen jälkeen olla pesemässä.
Savupönttö löytyy myös. Muutama käyttökerta vaaditaan jota tulos on erinomainen, eikä pönttö savuta perus-savupöntön veroisesti. Toisaalta parvekekäytössä voi sekin olla liikaa.. Kipinöistä ei ainakaan ole pelkoa.
 
En tutustunut Hupen ohjeisiin tarkemmin, joten en ole varma mistä värkistä on puhe. Hupen kyseessä ollessa vinkki on joko loistava tahi sysipaska. ;)
Itse omistan Opan sähkögrillin mallia "pallo" ja voin sanoa, että ainoa tyytymättömyyden aihe on nimenomaan perkeleellinen käryttäminen. Yhdet marinadit rasvapellille ja seuraavalla grillauskerralla voi alkaa viltillä morsettaa savumerkkejä. Olen tosin ratkaissut asian pinnoittamalla rasvapellin säännöllisesti talousfoliolla. Ei tarvitse joka grillauksen jälkeen olla pesemässä.
Savupönttö löytyy myös. Muutama käyttökerta vaaditaan jota tulos on erinomainen, eikä pönttö savuta perus-savupöntön veroisesti. Toisaalta parvekekäytössä voi sekin olla liikaa.. Kipinöistä ei ainakaan ole pelkoa.
Opan Sähkösimoa kannattaa hehkuttaa grillaamisen jälkeen niin pitkään, että grilliin valuneet mahlat hiillostuu. Kantta ei kannata availla kesken operaation. Sitten syksyllä voi kerralla kaataa koko kesän hiilikertymän vaikka kukkapenkkiin.
 
No tulihan ne grillikelit...miten sitä aina muistaa syksyllä putsanneensa grillin aivan vimosen päälle ja kun sen keväällä avaa niin sieltä löytyy puolikas kana ja kolme metriä grillimakkaraa... No, tunnin jynssäämisen jälkeen päästiin kanasalaatin tekoon ja hyväähän siitä tuli, ei maistunut uuninpuhdistusaineelta melkein yhtään.

Voi vittu, taas... mä olin satavarma että olin kuurannut sen syksyllä. Polttimet kasvoi jäkälää ja se rasvakuppi oli suoraan kauhuleffasta. Täytyy varmaan ottaa grilli talveksi makkariin jos vaikka sitten muistais sen kuurata...
 
Ja grillauskausi alkakoon! Olisko kellään mitään uutta mahtavaa "kesä 2009" uutuus grillausideaa?

En ole mikään siivousintoilija, vaikka puhdasta pitääkin olla, joten ratkaisin sen grillin "likaantumisongelman" siten, että laitoin rasvapellille ensin folion ja siihen päälle ohuen kerroksen hiekkaa. Hiekka imee mahdolliset rasvat ja muut nesteet ja koko systeemin voi kipata pakettina roskiin, kun tarve vaatii. Ei tarvi hinkkailla eikä rapsutella.
 
Ja grillauskausi alkakoon! Olisko kellään mitään uutta mahtavaa "kesä 2009" uutuus grillausideaa?

En tiiä onks tää uus idea, mutta oon ootellu innolla et pääsisin koittamaa tällästä:
http://www.youtube.com/watch?v=xS6R2IzDI10

Beer Can Chicken Recipe

Ainut ongelma on, ettei tollanen kana helposti mahu kaasugrilliin jos laittaa kuomun alas, mut kai sitä vois aina koittaa.

BBQ Pit Boysilta löytyy tuolta youtubesta kaikennäköstä herkullista settiä, että jostain uutta ettii ni kannattaa sieltä ettiä jotain vaikutteita. :kippis1:
 
Zone-sarja -42%
Ja grillauskausi alkakoon! Olisko kellään mitään uutta mahtavaa "kesä 2009" uutuus grillausideaa?

Ei mikään uusi mahtava idea, MUTTA JUMALAUTA: HÄRÄN SISÄFILE halventunut IHAN PERSKELEESTI. Talvellahan tuo maksoi muistaakseni vielä sen ~50€/kg ja nyt prismassa 18,90€/kg. Pariin kesään juurikaan naudan (tai härän) sisäfileestä päässyt nauttimaan, mutta nyt maanantaina tuli ostettua tuota jumalallista tavaraa yli 6kg (eli neljä kokonaista filettä), ihan vaan periaatteella "kun halvalla sai". Eilen ehtoolla tuli grillattua eka file ja oi että kun oli hyvvee:kuola:
 
Talvellahan tuo maksoi muistaakseni vielä sen ~50€/kg ja nyt prismassa 18,90€/kg.

Oiskohan laittaneet väärän hinnan tai ollut vanheneva erä myynnissä? Kuulostaa taruakin ihmeellisemmältä :D


Grillattu parsa, mihin käärii ympärille prosciuttoa on herkkua :haart: Parsaa voi halutessaan pyöritellä sitruunamehussa ja/tai voissa.
 
OPA Sähkösimo on hyvä grilli, sähkögrilliksi. Eihän sillä ja oikealla grillillä ole mitään tekemistä keskenään. Kerrostalon partsille se kuitenkin menettelee kun ei oikein vaihtoehtoja ole. Pitääkin koitella tuota folio+hiekka -yhdistelmää. Tuo Neukun hiillostusvinkki onkin ollut käytössä usein, välillä vaan lieskat lyövät alakauttakin ja jos kannen avaa niin ovat metrin korkuiset.
Kannattaa tietenkin muistaa että ennen grillausta ne oranssit marinadit pyyhitään vaikkapa talouspaperilla pois lihoista. Grillaa lihaa, älä marinaadia.

Itse tahdon Weberin hiiligrillin kunhan saa sopivan paikan moiselle.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Ei mikään uusi mahtava idea, MUTTA JUMALAUTA: HÄRÄN SISÄFILE halventunut IHAN PERSKELEESTI. Talvellahan tuo maksoi muistaakseni vielä sen ~50€/kg ja nyt prismassa 18,90€/kg. Pariin kesään juurikaan naudan (tai härän) sisäfileestä päässyt nauttimaan, mutta nyt maanantaina tuli ostettua tuota jumalallista tavaraa yli 6kg (eli neljä kokonaista filettä), ihan vaan periaatteella "kun halvalla sai". Eilen ehtoolla tuli grillattua eka file ja oi että kun oli hyvvee:kuola:

oliko meksikolaista?

ainii mutsehän oliki sikatauti ;)
 
Jos nyt oikein muistan niin brasilialainen häränliha oli tuontikiellossa jonkun aikaa, ei minkään taudin takia, vaan koska haluttiin tukea eurooppalaista lihan kasvatusta. Tämän takia hinta pomppasi sinne 50e/kg luokkaan, mutta nytten on brassilihantuonti taas vapautunut. Jos nyt oikein muistan. :D
 
Sydäntä riipii, kun grillikausi on ovella ja tietää, että grillaaminen on viimekesääkin harvinaisempaa herkkua. :itku: Taloyhtiössä oli päätetty, että parvekkeella grillaaminen tai muunlainen ruoanvalmistaminen on kiellettyä. Yhtiön oma grillipaikka on niin onneton, että sinne ei viitsi mennä edes makkaroita grillaamaan, fileestä tai muusta paremmasta lihasta puhumattakaan. Tosin ainahan sitä voi toivoa, että tuon parvekegrillauskiellon seurauksena hiukan uusisivat grillipaikkaakin.

Noh, onneksi sisko asuu ihan lähettyvillä ja ovat lähdössä pitkälle kesälomareissulle, niin voi ainakin siellä käydä "lainaamassa" hyvää kaasugrilliä. :hyvä:

Lihan hinnastahan oli juttua jossain iltapäivälehdessä taannoin, ja sen puoleen taitaa olla tosiaan tulossa mukava kesä noin grillausmielessä, koska laatulihan hinta on alimmillaan moneen edelliskesään verrattuna.
 
Grillaamista ei voi kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä. Tai voi, mutta ei sitä tarvitse noudattaa koska se rajoittaa normaalia asumista.
 
Grillaamista ei voi kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä. Tai voi, mutta ei sitä tarvitse noudattaa koska se rajoittaa normaalia asumista.

Tuohonpa pitääkin tarttua, jahka kotiudun täältä reissultani. Kiitos vinkistä! :)

Sitte ei muuta, ku uuden sähkögrillin ostoon! :hyvä:
 
Jos nyt oikein muistan niin brasilialainen häränliha oli tuontikiellossa jonkun aikaa, ei minkään taudin takia, vaan koska haluttiin tukea eurooppalaista lihan kasvatusta. Tämän takia hinta pomppasi sinne 50e/kg luokkaan, mutta nytten on brassilihantuonti taas vapautunut. Jos nyt oikein muistan. :D

No melkein. Mulla on tällainen muistikuva:

Brasiliassa on n.10 000 lihakarjatilaa joista 9900 ei täyttänyt silloin pari vuotta sitten tarkastuksessa EU:n ylitarkkoja kriteerejä laadunvalvonnan, tuotantoprosessin yms minkä lie suhteen. Tämän takia EU lätkäisi näille tiloille tuontikiellon EU alueelle, vaikka lihassa itsessään ei ollut mitään vikaa. Sata tilaa ei millään riitä täyttäämään Euroopan kysyntää ja hinta räjähti kattoon. Koska EU on tärkeä markkina-alue Brassit on tsempannut ja pari kuukautta sitten noin tuhat uutta tilaa läpäisi seulan, jonka takia liha on nyt taas järkevissä hinnoissa. Jos noi n. 8900 tilaa, jotka ei edelleenkään saa tuoda Eurooppaan jaksais nyt vähän tsempata niin sisäfileen kuluttajaystävälliset hinnat tulevat säilymään jatkossakin. Ymmärrän kyllä että Brasseja vituttaa kun tuotteessa ei ole vikaa mutta sitten tulee joku runkkari-byrokraatti EU:sta sanomaan että sä et saa tuoda meille lihaa koska sun karjassa ei ole tarpeeksi montaa pilkullista sonnia yms mitä lie kurkunkäyryysdirektiiviä

On hyvä myös muistaa että sisäfile on sesonkituote siinä missä bensakin. Molempien hinta nousee kesällä lomakautena riippumatta maailmanmarkkinahinnasta. Ennustan että heinäkuussakin sisäfilettä saa kolmellakympillä mutta elokuun loppupuolelle pitää odottaa noita ykkösellä alkavia hintoja uudestaan. Eli jos viitsii pakastaa nyt on oikea aika ostaa kesän sisäfileet kun hinta on tämän hetken pohjissa ennen lomia.
 
No melkein. Mulla on tällainen muistikuva:

Brasiliassa on n.10 000 lihakarjatilaa joista 9900 ei täyttänyt silloin pari vuotta sitten tarkastuksessa EU:n ylitarkkoja kriteerejä laadunvalvonnan, tuotantoprosessin yms minkä lie suhteen. Tämän takia EU lätkäisi näille tiloille tuontikiellon EU alueelle, vaikka lihassa itsessään ei ollut mitään vikaa.

EU:n kriteerit ovat ihan vain tekosyitä protektionismille. Vapaa kauppa sotkee vähän liikaa ranskisten ja italiaanojen kusetusbisneksiä ja vedätystä. Eikä suomalainen tukijussikaan pärjää kilpailussa.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom