Gallup: Paras viinasekoitus?

Kyllä Reijo Mäki tietää:
Talonmiehen vapaapäivä (=Jallukola ilman kolaa)

..ja blandiksen sekoittaminen viskiin on pahimmanlaatuista rienausta.
Edit: Jääkin lasketaan blandikseksi. ;)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jos annat jotain lähteitä tai muuten todistat, että jotain tequila-nimellä myytävää valmistetaan (laillisesti) Saksassa tai muualla Euroopassa tai sen, että ne sisältävät vähemmän kuin 51% (vrt. sinun 1%) agavea, uskon kaiken tequilatietoutesi absoluuttisena totuutena.

Ettei pelkkää off-topikkia olisi niin sanotaan nyt vaikka bacardi-cola :jahas:

Saat hakea absoluuttisen totuutesi ihan itse, kunhan muistat olla objektiivinen, sillä jos elää siinä kuvitelmassa että viinatehtailussa noudatetaan kaikkia sääntöjä mitä olemassa on, niin tulee kyllä pettymään pahasti.

Otetaan esimerkiksi vertailu välillä sierra antigue ja vaikka patron anejo. Sierra on väriltään melko tumman ruskeaa, patron väriltään vaalempaa tai samankaltaista kuin esim. tullamore. Kumpaakin on "lepuutettu" tammitynnyrissä, sierraa leikisti, patronia oikeasti noin vuoden ajan. Hämmästyttävää on se, että vaikka sierraa olisikin lepuutettu tasan sama aika, se on olennaisesti tummempaa. Miksi? Siksi, että sen väri tulee väriaineesta, ei tynnyristä, eli se on erikseen värjätty. Miksi? Että sitä pystyttäisiin myymään tietämättömille kalliiseen hintaan. Jokainen joka on ollut yhtään tekemisissä eri tequilalaatujen, valmistusmenetelmän jne. kanssa tietää, että silloin kun prosessi tehdään niin kuin se on meksikossa tehty jo vuosiatoja, lopputulos on oletetunlainen. Anejo ei muutu tummanruskeaksi ennen kuin sitä on lepuutettu joitakin vuosia, mikä itseasiassa ei ole edes tarkoituksenmukaista, koska juoma ei sen jälkeen kestä varastointia, sillä se on sikäli tuoretuote että se alkaa pilaantua noin viidessä vuodessa tislauksesta.

Mitä tulee näihin pohjolassa myytäviin feikkiteqiloihin, kuten sierra, two fingers, suomessa tuntemattomampi black death jne. niille on yhteistä valmistustapa: niitä pullotetaan euroopassa siten, että blandataan jokin osa sekalaista agave tislettä ja maustettua muuta alkoholia, sokeria, väriä jne. lyödään muovisombrero päähän ja kaupan hyllylle. Nom- merkki on kyllä aito virallinen, mutta pointti on se, ettei noilla litkuilla ole mitään tekemistä oikean tequilan kanssa. Voihan noista joku pitääkkin koska kansan lempiherkku on taskulämmin kossu, mutta on häpeällistä ettei täältä muuta löydy. Telluksella on tuhannen premium tequilamerkkiä, ja täällä myydään lähes pekästään tuollaista paskalaatua. Pahoittelen jos joku noista on suosikkiuomasi, mutta mainittujen litkujen mainostaminen tequilana on yhtä suuri vääryys kuin myydä kolmen leijonan- litkua viskinä.

Joku kehui Jose Cuervolla? Tuosta kannattaa tietää se, että ko. tehtaan "oikeat" tequilat ovat hintaluokassa alkaen 50 euroa, joten ei kannata sekoittaa mitään Cuervo Goldia tähän keskusteluun, se on yksi huonomaineisimmista ns. teqiloista mitä on koskaan tehty. Värjätty poltetulla sokerilla goldiksi, surkea mixto, ei pärjää edes sierralle. Se on tehtaan edustajan mukaan tarkoituksella maustettu viskimäiseksi USA:n markkinoita ajatellen, joten se ei yritäkkään muistuttaa perinteistä tequilaa. Tätä vastaan sotii jos se, että siihen myönnetään lisätyn sokeria jne. sillä perinteiseen agave-tequilaan ei lisätä valmistuksessa mitään muuta kuin vettä.

Mitä drinkkiohjeisiin tulee, niin heitä lasiin 4 cl blanko- tequilaa, puolen limetin mehu, täytä lasi kylmällä 7Upilla, lisää jäitä jos niitä kaipaat; oikein raikas hellejuoma melko helposti. Entäs tämä; pitkään lasiin 4cl tequila blancoa, puoleen väliin batteryä ja loput appelsiinimehua sekä jäitä...
 
Itellä on niin herkkä maha että en kestä mitään hirveitä makuelämyksiä. nykysin tulee vaan juotua viinaa. jos ei raakana niin sitten yleensä appelsiini mehuun tai greippi limppariin. ei hirveen kurmee mutta köyhälle opiskelialle halpa. 1 litra suomiviinaa vaikka ja purkki appelsiini mehua niin ei tuu kännitkään kalliiks.

edit joskus kokeilin tuota fisu juttua. laitoin yhen pussukan 0.7 pulloon. meni niin nussimiseks et oli viimenen kerta :D tequila on kyllä hyvää. mutta ei oo pitkään aikaan ollut varaa ostaa :( sitruunan ja suolan kanssa kun juo niin tulee mukava fiilis :)
 
Jallu Pommac on mun kestosuosikki ts jaloviinaa ja pommacia+jäitä suhde aivan oman maun mukaan ja toimii.
Minttu-kaakoa on kiva talvipakkasilla.
Uusin tulokas on Vilma+punainen Jaffa+jäät, on todella raikkaan maukuinen long drink-tyyppinen sekoitus.
 
Onko kukaan koskaan kokeillut laittaa sitruuna tai limemehua salmarin sekaan? Itse ajattelin kokeilla tota sitruunaa, mutta kysyin nyt kuitenki ensin että mitä muut on mieltä jos ootte kokeillut? Myös Pahamuumiin ajattelin sitruunamehua kokeilla tossa kesemmällä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom