Eipä taida olla olemassakaan synteettisesti valmistettua proteiinia. Tai jos on, niin maksanee kauheasti ja on tarkoitettu johonkin ufotutkimukseen lääketieteen piirissä. Maidostahan ne kaseiinit, maitoprotu ja hera (tai nusnus, juustonvalmistuksen ylijäämäherasta) tehdään ja soija yllätysyllätys soijasta.
Eipä niissä sen kummempaa, tiivistettyä ruokaa ovat proteiinijauhot, ihan samoin kuin esim. vitamiininappi tai jauhe tai vaikkapa rypsi- ja oliiviöljy (=on otettu joku kasvin osa ja siitä eristetty tavalla tai toisella se öljy). Eivät ole välttämättömiä, mutta hirveän käteviä kumminkin, kun on tavoitteena järkeistää ruokavaliotaan ja ehkä reivata makroravinnejakaumaa protupitoisemmaksi.
Hmmmm, mikä on tiivistettyä lihaa? Meetwursti? Ainakin sen valmistukseen on käytetty jopa 150g lihaa per 100g meetwurstia. :D