Failure

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sharp
  • Aloitettu Aloitettu

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Liittynyt
17.8.2005
Viestejä
11
Tää on varmaan usein aikasemminki kysytty kysymys,mutta mitä tarkottaa ku sarjat vedetään failureen asti? Trakottaako se sitä et tehdään yhtäjaksoisesti niin monta toistoo ku menee eli ei esim. penkissä oteta happee ja pidetä tankoo ylhäällä vaan pumpataan vaan niin monesti ku menee putkeen? vai yksinkertasesti sitä että tehdään niin monta toistoa kuin jaksat, keinolla millä hyvänsä? Kiitos!
 
Tarkoittaa sitä että tehdään niin monta toistoa että viimeinen ei enää tule omin avuin ylös.

Edit. Eikä tarkoita että vedetään viimeiset "keinolla millä hyvänsä". Sitten kun ei enää sillä tavallisella tekniikalla tule ylös niin sarja on lopussa.
 
No jos teet vaikka hauiskääntöä 8 toistoa ja lähet yrittämään 9:ttä mutta toisto jää puoleenväliin voimien loppuessa = failure.

EDIT: Toooooo slou.
 
Failure ei kyllä ole kovin yksiselitteinen käsite. Voidaan puhua täysfailuresta jollon just liike jää puolivälissä kesken vaikka kuinka hulluna paahtais, tai vaan tavallisesta "failuresta" jollon tehdään niin monta täyttä toistoa kun saadaan ja lopetetaan kun TIEDETÄÄN ettei seuraava tulisi enää puhtaasti.
 
Habankorppu sanoi:
tai vaan tavallisesta "failuresta" jollon tehdään niin monta täyttä toistoa kun saadaan ja lopetetaan kun TIEDETÄÄN ettei seuraava tulisi enää puhtaasti.

Useimmiten sanaa "failure" käytetään kuvaamaan yksittäisen toiston epäonnistumista. Jos sarja jätetään kesken koska ei uskota että seuraava enää tulee niin varsinaista epäonnistunutta toistoa ei tuossa vielä ole ehtinyt tulemaan. Tietenkin jos failurella tarkoitetaan koko sarjaa jolle on etukäteen asetettu joku toistotavoite niin voidaan puhua failuresta jos siitä tavoitteesta jäädään...
 
Puhutaan myös usein positiivisesta failuresta tai lopusta. Sillä tarkoitetaan sitä, että tehdään niin kauan, että liikenopeus laskee selvästi, eikä seuraavan toiston enää uskota tulevan omin voimin ylös.
 
Positiivinen failure = uupumuksen vuoksi nosto epäonnistuu
Negatiivinen failure = laskuakaan ei pystytä enää kontrolloimaan


Lainaan itseäni toisesta threadistä aihetta käsittelevällä esimerkillä tyypillisestä penkkipunnerrussarjasta:

Toisto / nostovaiheen kesto / tyyli:

1. / 1.6 s / puhdas :)
2. / 1.7 s / puhdas :)
3. / 1.8 s / puhdas :)
4. / 1.9 s / puhdas :)
5. / 2.1 s / puhdas :)
6. / 2.5 s / puhdas, mutta uupumuksen vuoksi tangon liikerata muuttuu aavistuksen, lievää käsien tutinaa tms. :curs:
7. / 3.0 s / puhdas, mutta uupumuksen vuoksi tangon liikerata muuttuu lisää, nosto on vaiheittaista hivutusta tms. :curs: :curs:
8. / ? / vaihtoehtoina: allejääminen tai lievä perseennosto ja pompautus tai pakkotoisto :urjo:
9. / ? / vaihtoehtoina: allejääminen tai armoton perseennosto ja pompautus tai pakkotoisto :urjo: :urjo:

Tuossa 8. toistossa tapahtuu positiivinen failure, negatiivinen failure tapahtuu yleensä muutama toisto myöhemmin. Jotkut puhuvat toistojen 6. ja 7. yhteydessä teknisestä failuresta, kun uupumus alkaa jo näkyä suoritustemmon hidastumisena ja pyrkimyksistä huolimatta tekniikkamuutoksina.


Minkä vaikeusasteiseen toistoon sarja sitten kannattaa päättää?

Jos sarjoja on paljon: yleensä 5., joskus 6. toisto
Jos sarjoja on mediumisti: yleensä 6., joskus 7. toisto
Jos sarjoja on vähän: yleensä 7., joskus 8. toiston allejääminen tai voi joku sieltä pakkotoistolla poiskin auttaa
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom