Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Matrixia / Morfeusta lainaten:Kuka katsoi?
Oli kyllä kamalaa nähtävää, maikkarin sivulta voi katsoa ilmaiseksi netti-tv:stä jos joltain meni ohi.
Kylläpä tulee tästä lähtien melko tarkkaan syynättyä että mitä metukkaa sieltä kaupasta mukaan lähtee. Ostakaa hyvät ihmiset pelkästään suomalaista hevosen lihaa, täällä ei hakata hevosia teurasreissuilla eikä niiltä katkota jalkoja. :curs:
Matrixia / Morfeusta lainaten:
Welcome to the real world.
Mitäs Suomessa on viime päivinä tapahtunut? Olikohan vain muutamalla tilalla rikkomus liian ahtaista tiloista?
Nuo on jotain niin oksettavaa.Voi jumalauta...Kyllä lihan tuotanto on aina vähän arvelluttavaa
mutta mä ennemmin maksan enemmän kun ostan tuolla tavalla tuotettua lihaa.sairasta.
Metukka on nannaa.
Nuq -->
Osuis nyt vaan joku fakin meteoriitti tähän planeettaan ja alettaisiin alusta koko homma, menee jo niin kieroutuneeksi koko helvetin elintarviketeollisuus ja ihmisen suhde luontoon... Millään ei ole mitään väliä, pääasia että jengillä on helppoa ja kivaa.
Missä nyt sitten näytettii kärsiviä brassi- tai meksikolaishevosia? Dokumenttihan oli euroopasta. Minä syön oikein hyvällä ruokahalulla niin brassinautaa kuin mahdollisesti hevostakin. Kauppahallista hummanfileetä ostaessani en ole tullut kysyneeksi alkuperämaata mutta hyvää on ollut. Pitääpä ensi kerralla tiedustella mistä päin on liha peräisin.
Tuollainen selkeä eläinrääkkäys pistää kyllä vihaksi eikä ole lihan laadullekaan hyväksi. Ehkä sitä ei metvurstissa huomaa mutta stressilihasta tehty pihvi on kelvoton.
Se on kyllä ihan totta että viime vuosisadalla asenne lihansyöntiin on muuttunut hitosti. Sitä ennen ei nimittäin keskiverto suomalainen kuvitellutkaan että joka päivä olisi ruoaksi saatavana tuoretta lihaa.Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se.
Miten senkin nyt ottaa. Esim. Karjalassa päin oli ihan normaali käytäntö lähettää lapset naapuritaloihin teurastuksen ajaksi, jotteivat joutuisi kuulemaan tai näkemään mitään. Kaikki aikuiset palkollisetkaan eivät pystyneet osallistumaan teurastamiseen, vaan sen hoitivat usein kiertelevät työmiehet. Ei tämä eläinten kärsimykseen tai tappamiseen liittyvä herkkänahkaisuus mitään viime vuosikymmenten peruja ole.Maaseudulla aika moni varmaan näkee ihan luonnollisena että se pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätyy kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina. Keskiverrolle kaupunkilaiselle teinille, joka on tottunut mussuttamaan äidin makaronilaatikkoa jonka raaka-aineet ovat peräisin kylmätiskien maailmasta, se on vaan "hyiiiii" kun lehmää pistetään pulttipyssyllä kalloon.
Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se. Maaseudulla aika moni varmaan näkee ihan luonnollisena että se pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätyy kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina.
Mitä tekemistä elintarviketeollisuudella on luonnon kanssa?
Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se.
Ehkei ainakaan kaikkien "luomutuotteita" ostavien motivaattori olekaan se, että tuote olisi jotenkin parempaa kuin "perinteisesti" tuotettu vaan halutaan maksaa enemmän siitä että Muu-Muilla olisi hauskempi elämä ja näin omalta kohdaltaan "parantaa maailmaa".Yhtään tutkimusta ei ole esim esitetty, missä luomu todistetaan terveellisemmäksi, mitä "tavanomaisesti" tuotettu.
Ehkei ainakaan kaikkien "luomutuotteita" ostavien motivaattori olekaan se, että tuote olisi jotenkin parempaa kuin "perinteisesti" tuotettu vaan halutaan maksaa enemmän siitä että Muu-Muilla olisi hauskempi elämä ja näin omalta kohdaltaan "parantaa maailmaa".