Eilinen 45 minuuttia ja hevosen liha

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kuka katsoi?
Oli kyllä kamalaa nähtävää, maikkarin sivulta voi katsoa ilmaiseksi netti-tv:stä jos joltain meni ohi.

Kylläpä tulee tästä lähtien melko tarkkaan syynättyä että mitä metukkaa sieltä kaupasta mukaan lähtee. Ostakaa hyvät ihmiset pelkästään suomalaista hevosen lihaa, täällä ei hakata hevosia teurasreissuilla eikä niiltä katkota jalkoja. :curs:
Matrixia / Morfeusta lainaten:
Welcome to the real world.

Eipä juu tullut yllärinä tuollainen. Moniko muistaa silloin 90-luvulla vai oliko 2000-luvun alussa kun tuli vastaava dokkari nautojen kuljetuksista.
Reilu meininki oli siinäkin.
Eläin joka oli jo täysin loppuun väsynyt ja jolla oli etu jalassa avomurtuma ei päässyt enää liikkumaan. Sähköpiiska oli täysin tehoton liikkeelle saamiseksi.
Lopulta eläin saatiin liikkeelle kun sormi työnnettiin silmään ja vedettiin sitä eteenpäin. Samalla tietenkin hakattiin vauhtia.



Mitäs Suomessa on viime päivinä tapahtunut? Olikohan vain muutamalla tilalla rikkomus liian ahtaista tiloista?
 
Matrixia / Morfeusta lainaten:
Welcome to the real world.

Mitäs Suomessa on viime päivinä tapahtunut? Olikohan vain muutamalla tilalla rikkomus liian ahtaista tiloista?

Olivat kyllä suomalaisten rikkomukset aika olemattomia siihen nähden mitä niistä haluttiin repiä otsikoita. Otetaan kuitenkin huomioon että noilla tiloilla käy säännöllisesti eläinlääkärit ja heidän silmään tuo ei ole pistänyt ennen kuin alettiin oikeen kunnolla tutkimaan.

eli siis paljon porua asiasta josta ei ollut aineksia yhteenkään isoon otsikkoon, tai ehkä yhteen: "joukkio tunkeutui tiloille tautivaarasta huolimatta ja kotirauhaa rikkoen"
 
Nuo on jotain niin oksettavaa.Voi jumalauta...Kyllä lihan tuotanto on aina vähän arvelluttavaa
mutta mä ennemmin maksan enemmän kun ostan tuolla tavalla tuotettua lihaa.sairasta.

Perustelehan mikä suomalaisen lihan tuotannossa on arveluttavaa jos dokkari esitti etelä -ja itä-eurooppaa?
 
Näinhän se on. Varmasti ihan kaikkia muitakin teuraseläimiä yms. kohdellaan ihan yhtä huonosti, että ei taida hevoset olla mitää poikkeustapauksia tässäkään.
Ongelmahan on siinä, että kaikki tuotteet pitää saada ostettua mahdollisimman halvalla, joka tietenkin johtaa siihen, että sen tuotteen tuottamiseen käytetään mahdollisimman vähän rahaa, joka johtaa tietenkin siihen että eläinten (tai edes ihmisten) hyvinvoinnista ei ole varaa välittää.
Ei mitenkään siis ihme, ettei Pawelia siellä Puolan puolella kiinnosta paskaakaan kysyä hepalta kiltisti haluaisko se mennä rekan perään, kun itekkin vetää siellä nälkäpalkalla. Enkä usko, että Suomalainen teurastuotantokaan välttämättä aina täysin inhimillistä on sekään. Korkeintaa kun näkyy että tarkastaja kurvailee tilan pihalle, vähän katotaan ettei sillon riehuta.
 
Metukka on nannaa.
Nuq -->
 
Metukka on nannaa.
Nuq -->

Tän postin informaatioarvo oli ihan valtava. Liittyi aiheeseenkiin ihan vitusti. En tiedä mitä tällä haettiin, mutta oli niin helvetin masentava pätkä tuo eilinen, vaikka olikin jo hyvin tiedossa miten teuraselukoita kohdellaan, joten tälläiset turhat kommentit voisi jättää tämän ketjun ulkopuolelle ja keskittyä itse aiheeseen, jooko?
 
Osuis nyt vaan joku fakin meteoriitti tähän planeettaan ja alettaisiin alusta koko homma, menee jo niin kieroutuneeksi koko helvetin elintarviketeollisuus ja ihmisen suhde luontoon... Millään ei ole mitään väliä, pääasia että jengillä on helppoa ja kivaa.

Mitä tekemistä elintarviketeollisuudella on luonnon kanssa? Jos teollisuutta ei olisi, niin tuskin ne elukatkaan olisivat syntyneet - ei kukaan kasvata hyötyelukoita huvin vuoksi, vaan jotain iloa niistä on oltava. Lihaeläinten kasvatus jatkuu niin kauan että saadaan aikaiseksi laboratorioliha jonka tuottaminen on halvempaa kuin eläimen ruokkiminen.

Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se. Maaseudulla aika moni varmaan näkee ihan luonnollisena että se pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätyy kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina. Keskiverrolle kaupunkilaiselle teinille, joka on tottunut mussuttamaan äidin makaronilaatikkoa jonka raaka-aineet ovat peräisin kylmätiskien maailmasta, se on vaan "hyiiiii" kun lehmää pistetään pulttipyssyllä kalloon.
 
Onhan se kamalaa kyllä että Pawel potkii hevosta, sitä ei sovi kieltää. Sairasta on sekin, että samainen Pawel poikkeaa paluu matkallaan Romanian kautta ja käyttää hyväkseen paikallisia katulapsia muutaman kolikon maksulla jonka jälkeen lapset palaavat viemäreihin imppaamaan liimaa kun ulkona on talvi ja kotia ei ole. Itselläni on asiat aika hyvin ja niin on monella muullakin kun laitetaan asiat oikeaan kontrastiin.
 
Missä nyt sitten näytettii kärsiviä brassi- tai meksikolaishevosia? Dokumenttihan oli euroopasta. Minä syön oikein hyvällä ruokahalulla niin brassinautaa kuin mahdollisesti hevostakin. Kauppahallista hummanfileetä ostaessani en ole tullut kysyneeksi alkuperämaata mutta hyvää on ollut. Pitääpä ensi kerralla tiedustella mistä päin on liha peräisin.
Tuollainen selkeä eläinrääkkäys pistää kyllä vihaksi eikä ole lihan laadullekaan hyväksi. Ehkä sitä ei metvurstissa huomaa mutta stressilihasta tehty pihvi on kelvoton.

Hassua huomata, että yleisesti täällä peläätän esim soijan vaiokutusta testoihin, mutta ei hormonilihan vaikutusta?
 
Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se.
Se on kyllä ihan totta että viime vuosisadalla asenne lihansyöntiin on muuttunut hitosti. Sitä ennen ei nimittäin keskiverto suomalainen kuvitellutkaan että joka päivä olisi ruoaksi saatavana tuoretta lihaa.
Maaseudulla aika moni varmaan näkee ihan luonnollisena että se pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätyy kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina. Keskiverrolle kaupunkilaiselle teinille, joka on tottunut mussuttamaan äidin makaronilaatikkoa jonka raaka-aineet ovat peräisin kylmätiskien maailmasta, se on vaan "hyiiiii" kun lehmää pistetään pulttipyssyllä kalloon.
Miten senkin nyt ottaa. Esim. Karjalassa päin oli ihan normaali käytäntö lähettää lapset naapuritaloihin teurastuksen ajaksi, jotteivat joutuisi kuulemaan tai näkemään mitään. Kaikki aikuiset palkollisetkaan eivät pystyneet osallistumaan teurastamiseen, vaan sen hoitivat usein kiertelevät työmiehet. Ei tämä eläinten kärsimykseen tai tappamiseen liittyvä herkkänahkaisuus mitään viime vuosikymmenten peruja ole.
 
Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se. Maaseudulla aika moni varmaan näkee ihan luonnollisena että se pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätyy kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina.


Kyllä moni kaupunkilainen viherpiipertäjäkin näkee luonnollisena sen, että pihalla käyskentelevä Muu-Muu jossain vaiheessa päätuu kutittelemaan suolistonukkaa haarukoitavissa olevina palasina. Kyse onkin usein siitä miten noita Muu-Muu:ita kohdellaan.
 
Mitä tekemistä elintarviketeollisuudella on luonnon kanssa?

Jos tässä jokin on muuttunut vääräksi, niin se on kaupunkilaisen viherpiipertäjän asenne lihansyöntiin - viime vuosisadan tuotoksia se.

^^Ei mitään, siinähän se ongelma onkin. Mielestäni suhteessa on jotain fundamentaalia vikaa, jos ihmiselle maksimaalisen hyödyn mukainen kohtelu on sallittua, mikäli eläin on syntynyt käyttötarkoitustaan varten. Tuolla ei ole mitään tekemistä eettisesti kestävän liiketoiminnan kanssa. Enkä allekirjoita protestanttista etiikkaa, jossa ihminen on jokin luomakunnan vartija, jolla on joku synnynnäinen oikeus eläinkunnasta erilliseksi ykköseksi.

^Kuvailemasi tuotanto pihalla käyskentelevine ammuineen on aika lähellä luomua ja sitä kautta melko luonnonmukainen, eihän tuossa mitään vikaa olekaan. Tehotuotannossa, esim. sikaloissa on asia aikalailla toinen, tätä osoittaa myös kotimainen häly pari viikkoa sitten.

Itsenikin pitäisi opetella vähemmälle lihan käytölle, kun ei siihen ole itselläni mitään rationaalista perustetta. Sen mitä käyttää, ostaisi luomuna ja muutenkin prosessoimattomana. Mutta mutta, tää on tätä.
 
Esim niistä Suomen hälytilosta osa oli luomutiloja. Tehotuotanto voi olla myös "luomua". Luomu on luotu vain jeesustelijoita varten. Yhtään tutkimusta ei ole esim esitetty, missä luomu todistetaan terveellisemmäksi, mitä "tavanomaisesti" tuotettu. Luomutuotteet ovat mielikuvamainontaa ja markkinamiesten keksintöä. Aika ovelaa saada ihmiset maksamaan samasta tuottesta enemmän. Jotkut eläimet jopa sairastavat luomuna enemmän. On vaikeampi lääkitä eläimiä ja hivenainepuutokset ovat yleisiä.
 
Yhtään tutkimusta ei ole esim esitetty, missä luomu todistetaan terveellisemmäksi, mitä "tavanomaisesti" tuotettu.
Ehkei ainakaan kaikkien "luomutuotteita" ostavien motivaattori olekaan se, että tuote olisi jotenkin parempaa kuin "perinteisesti" tuotettu vaan halutaan maksaa enemmän siitä että Muu-Muilla olisi hauskempi elämä ja näin omalta kohdaltaan "parantaa maailmaa".
 
Ehkei ainakaan kaikkien "luomutuotteita" ostavien motivaattori olekaan se, että tuote olisi jotenkin parempaa kuin "perinteisesti" tuotettu vaan halutaan maksaa enemmän siitä että Muu-Muilla olisi hauskempi elämä ja näin omalta kohdaltaan "parantaa maailmaa".

Mutta jos ne rikkeet mitä nyt oli löytynyt salakuvauksella oli osa tiloista "luomuja". Ei se ole kiini siitä mitä paketissa lukee, vaan se miten eläimiä kohdellaan.

Nämä eläinten kohtelujutut (esim 45 minuuttia) ovat vastoin lakia. Ei mikään tuotantotapajuttu.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom