Deleted member 48743
Ja liittyy aiheeseen Eduskuntavaalit 2011 miten?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ja liittyy aiheeseen Eduskuntavaalit 2011 miten?
Ja liittyy aiheeseen Eduskuntavaalit 2011 miten?
On Persuilla ainakin vitun idiootti puoluesihteeri. Onkohan kukaan lausunutkaan mitään näin tyhmää vaalien alla? Toivottavasti maajussit ottavat tällaisetkin lausunnot huomioon äänestyspäätöksessään...
Puttonen loukkaantui PS:n puoluesihteerin maaseutupuheista
13.4.2011
MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Aarno Puttonen sanoo loukkaantuneensa perussuomalaisten puoluesihteerin Ossi Sandvikin maaseutupuheista.
"Pahempaa loukkausta en ole koskaan kuullut, enkä toivo kuulevani", Puttonen sanoi MTK:n valtuuskunnan avauspuheessa.
Puttosen mukaan Sandvik oli MTK:n tilaisuudessa todennut, että "maaseudulle on kolmen viimeisen sukupolven aikana jäänyt joka talosta veljeksistä tyhmin".
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/04/fi_FI/maaseutu_ei_nay_vaaliohjelmissa/
Ehkä tuossa on syy miksi Sandvik ei ollut Soinin kanssa ylen haastattelussa :D
Tuo populisti lehti irrotti lauseen täysin asia yhteydestä. ;)
Disgustin ja rjs:n mielestä pomminvarmasti Perussuomalaisten kannattajia vaikka mitään todisteita ei olekaan.
Que?? No ei ihan. Avaappa toi linkki uudestaan. Tai sit oli vaan paska läppä sulta :thumbs:
Juu, kiinnostais kyllä kuulla mikä se asiayhteys ja puhe kokonaisuudessaan oli....
Puolueiden lääkkeet pitkäaikaistyöttömyyteen talousviisaiden sokkotestissä
julkaistu tänään klo 10:39, päivitetty tänään klo 15:29
Vasemmistoliiton ehdottamat toimenpiteet pitkäaikaistyöttömyyden alentamiseksi voittivat täpärästi talousasiantuntijoiden sokkotestin. Eduskuntapuoleista kehnoimpia keinoja pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi ehdottaa kristillisdemokraatit. Asiantuntijat arvioivat puolueiden kantoja tietämättä, mikä puolue oli kyseessä.
Pitkäaikaistyöttömyys on työttömyyden kovaa ydintä. Helmikuussa 2011 Suomessa oli pitkäaikaistyöttömiä noin 58 000. Pitkäaikaistyöttömyys kasvoi vuoden takaisesta mittauksesta 15 prosenttia.
Radio Suomen Ajantasa kysyi tutkimusjohtajilta ja professoreilta, mitkä puolueet ymmärtävät parhaiten pitkäaikaistyöttömyyden syyt ja vähentämiskeinot. Asiantuntijat eivät tienneet, minkä puolueen vastauksia he milloinkin arvioivat.
Kyselyyn vastasivat Turun yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Ervasti, Tampereen yliopiston yhteiskuntatutkimuksen instituutin johtaja ja sosiologian professori Risto Heiskala, Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm, Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Seija Ilmakunnas, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Aki Kangasharju, Elinkeinoelämän Tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Sixten Korkman ja Helsingin yliopiston valtio-opin emeritusprofessori Kyösti Pekonen.
Pitkäaikaistyöttömyys on vaikea pala kristillisdemokraateille
Kristillisdemokraatit, RKP ja kokoomus ymmärtävät huonosti pitkäaikaistyöttömyyttä.
Peräti viisi seitsemästä asiantuntijasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kristillisdemokraatit ymmärtävät asian täysin väärin, kun puolue ilmoittaa pitkäaikaistyöttömyyden pääsyyksi ihmisten huonon terveydentilan.
Kaksi talousasiantuntijaa arvioi, ettei kokoomuksessa eikä RKP:ssä ole käsitystä siitä, mistä pitkäaikaistyöttömyys johtuu.
Parhaiten pitkäaikaistyöttömyyden syitä ymmärretään vihreiden keskuudessa. Neljä seitsemästä talousasiantuntijasta vakuuttui puolueen analyysista. Vihreiden mukaan pitkäaikaistyöttömyyden taustalla on talouden perusrakenteiden muutos, jonka seurauksena ovat työelämän uudet vaatimukset.
Vihreiden keinot pitkäaikaistyöttömyyden vähentämisessä eivät vakuuttaneet kuin yhden talousasiantuntijan. Toisaalta kukaan ei arvostellutkaan vihreiden keinoja.
Vasemmistoliitto laimeasti paras
Parhaat keinot pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseen on vasemmistoliitolla.
Tunnustus ei kuitenkaan ollut laajaa. Kaksi taloustuntijaa seitsemästä arvosti vasemmistoliiton keinoa, jonka mukaan työttömyys tulee katkaista aktiivitoimenpiteellä vähintään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta.
Jaetulle toiselle sijalle tulivat SDP, keskusta ja vihreät. Jokainen puolue sai ymmärrystä yhdeltä talousviisaalta, eikä näiden puolueiden keinoja kritisoitu.
Myös perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit saivat kumpikin yhdeltä talousviisaalta kiitosta keinoista joilla puolue vähentäisi pitkäaikaistyöttömyyttä, mutta puolueiden toimenpiteitä enemmän kuitenkin kritisoitiin.
Korjauskeinoja kysyttäessä kristillisdemokraatit saivat talousasiantuntijoilta suurimman teilauksen, kolmen talousviisaan kritiikit. Pitkäaikaistyöttömyys ei merkittävästi vähenisi kristillisten ehdottamalla mielenterveys- ja päihdeongelmien ehkäisyllä ja hyvällä hoidolla.
Toiseksi vähiten luottamusta oli perussuomalaisten osaamiseen. Kaksi talousasiantuntijaa seitsemästä oli sitä mieltä, että perussuomalaisten keinot pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi eivät tepsisi.
Kokoomuksen keinot pitkäaikaistyöttömyyden vähentämiseksi kyseenalaisti kaksi taloustutkimuksen ammattilaista. Kokoomus ei saanut yhdeltäkään talousviisaalta tunnustusta pitkäaikaistyöttömyyden syiden ja korjauskeinojen hallitsemisessa.
YLE Uutiset / Jakke Holvas
Näin puolueet vähentäisivät pitkäaikaistyöttömyyttä
julkaistu tänään klo 12:12
Talousasiantuntijoiden mukaan seuraavan vaalikauden tärkein tehtävä on työttömyyden vähentäminen. Radio Suomen Ajantasa kysyi puolueilta kaksi kysymystä eduskuntavaalien alla: Mikä on pääsyy pitkäaikaistyöttömyyteen? Mikä poliittinen toimenpide parhaiten auttaa pitkäaikaistyöttömyyden vähentämisessä?
Näin puolueet vastasivat:
Puolue 1: Kristillisdemokraatit
Syy: Pitkäaikaistyöttömien huono terveydentila. Vain 4 % heistä on täysin terveitä.
Keino: Hallituksen tulee panostaa kansalaistensa työkyvyn ylläpitämiseen nykyistä enemmän. Tarvitaan mielenterveys- ja päihdeongelmien ehkäisyä ja hyvää hoitoa.
Puolue 2: Suomen ruotsalainen kansanpuolue
Syy: Kysyntä ja tarjonta eivät aina kohtaa työmarkkinoilla. Innostus työnhakuun vähenee työttömyyden pitkittyessä.
Keino: Politiikka, joka turvaa yrittäjyyden edellytykset ja sitä kautta luo työpaikkoja. Lisäksi tarvitaan valmentavaa ja ammatillista työvoimakoulutusta.
Puolue 3: Suomen sosialidemokraattinen puolue
Syy: Työpaikkoja on liian vähän työvoiman tarjontaan nähden. Osa ihmisistä ei yllä työnantajien tuottavuusvaatimuksiin.
Keino: Joustavammat työskentelymahdollisuudet osatyökykyisille sekä työttömien tarpeisiin räätälöityä koulutusta, joka mahdollistaa uuden ammatin hankkimisen.
Puolue 4: Perussuomalaiset
Syy: Pitkäaikainen taloudellinen taantuma ja työelämän raju rakennemuutos.
Keino: Pitkäaikaisen talouskasvun käynnistäminen, joka tapahtuu vientiteollisuuden toimintaedellytysten ja kilpailukyvyn kohentamisella.
Puolue 5: Vihreät
Syy: Muuttuneet talouden perusrakenteet ovat tuoneet työelämään uudet vaatimukset -- teollista työtä on vähemmän ja kasvua syntyy palveluista. Myös vaikeus yhdistää palkkaa ja sosiaaliturvaa.
Keino: Työelämän perusteellinen muutos: perustulo, yrittämisestä byrokratia pois, yleishyödyllisiä yrityksiä, työelämä reilummaksi sekä lisää työhyvinvointia.
Puolue 6: Kokoomus
Syy: Työtehtävät ovat vaativampia, koko ajan on opittava uutta. Liian usein työantajat lähtevät siitä, että töihin halutaan ottaa vain täysin työkuntoinen ihminen, joka pystyy tekemään pitkää päivää.
Keino: Pitkäaikaistyöttömälle on tarjottava yksilöllinen ja jokaisen henkilön tarpeisiin räätälöity toimenpideohjelma, josta sovitaan yhdessä työttömän kanssa ja jonka toteutumista seurataan.
Puolue 7: Vasemmistoliitto
Syy: Työpaikkoja ei ole tarjolla tarpeeksi eivätkä työntekijät ja työpaikat kohtaa. Aktiiviseen työllistämiseen ei ohjata tarpeeksi varoja valtion budjetissa.
Keino: Tarvitaan täsmätoimia ja varoja aktiiviseen työllistämiseen. Työttömyys tulee katkaista aktiivitoimenpiteellä vähintään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta.
Puolue 8: Keskusta
Syy: Tuloloukkujen vuoksi pitkäaikaistyöttömien ei yksinkertaisesti kannata ottaa lyhytaikaista työtä vastaan. Lisäksi työttömien osaaminen ei vastaa työmarkkinoiden tarpeita.
Keino: Tarvitaan laaja-alaista ja riittävästi resurssoitua ohjelmaa, joka sisältää toimia verotuksen, sosiaaliturvan ja työtulojen yhteensovittamiseksi siten, että työn tekeminen on kannattavaa.
Koonnut: Yle Uutiset/ Jakke Holvas
Toimitusjohtaja Sixten Korkman sanoo, että ETLAn kannalta huonoimpia vastauksia tarjoavat syiden osalta puolue 6 [kokoomus] ja keinojen osalta puolue 4 [ perussuomalaiset].
^ epätoivoinen tilanne vaatii epätoivoisia tekoja. Lehdistöllä selkeästi paskat housussa kun huomaavat, että PerSut jatkavat edelleen lihoamistaan.
Vaalitentin viihdearvo jäi tällä kertaa hitusen alemmaksi verrattuna aiempiin. Puheenjohtajat ovat alkaneet kohtuullisesti käyttäytymään ja aiheet alkavat toistamaan itseään. Urpilainen se kyllä kuitenkin jaksaa repiä hermosoluja tentistä toiseen. Rahaa pitäisi järkätä eläkeläisille lisää, perusturvaan täytyy saada satanen lisää, kunnille lamabonarien jatkot, yms. Samaan aikaan eläkeiän nostamista vastustetaan kuin ruttoa vaikka huoltosuhde on räjähtämässä nykyisillä asetuksilla hyvää vauhtia käsiin. Tähän päälle pitäisi vielä loihtia 10 miljardia tuloja/säästöjä.
Pitaa laittaa rotostelyherrat ja eliitti kuriin, niin riittaa raha mihin tahansa!! :jahas:
Olisi kiva lukea, mitkä olivat puolueiden pidemmät, alkuperäiset vastaukset syistä ja keinoista, mikäli niitä oli. Muutamaan virkkeeseen vaikea tiivistää vastaus melko laajaan kysymykseen. Ja ei tuo vasemmistopuolueiden ''voitto'' näyttäisi kovin reipas olevan, kuten tuossa sanotaankin.
Oma ääni jää antamatta näissä vaaleissa.