Kirjoitit palkkojen noususta, mutta palkkatilastot lasketaan bruttotuloista. Kysyin, mitä konkreettista Trump on tehnyt pienituloisten palkkojen nostamiseksi, mihin verojen lasku on näinollen aika huono vastaus. Katsos tästä tilastosta täyspäivätöissä olevien palkkojen inflaatiokorjattu nousu siitä alkaen, kun Trump astui virkaan:
https://www.bls.gov/news.release/wkyeng.t01.htm. Vieläkö olet sitä mieltä, että media pimittää USAssa tapahtuvaa valtaisaa tulokasvua?
Ei tässä maassa eniten tienaava eliitti tienaa palkkatuloja, niinkuin ei Suomessakaan.
Jos jokin tilastomuutos tms on mielestäsi Trumpin ansiota, niin kuvittelisin ko. saavutuksen olevan johdettavissa johonkin Trumpin tekemään päätökseen tai allekirjoittamaan lakiin. Korrelaatio ei tarkoita kausaliteettia. Veronalennukset eivät kategorisesti nosta palkkoja. Republikaanien verouudistus on merkittävästi nostanut valtionvelkaa ja pörssikursseja, mistä kumpikaan ei ole hyödyttänyt pienituloisia. Sen sijaan Trumpin päätösten seurauksena on 7 miljoonaa amerikkalaista pudonnut pois sairausvakuutusten piiristä. Ennenaikaiset kuolemat ovat kasvussa niin yliannostuksiin kuin itsemurhiinkin, mikä ei sekään kerro kaunista tarinaa pienituloisten hyvinvoinnista.
Omalla kohdalla verot pysyivät käytännössä ennallaan. Prosentti laski, mutta vähennyksiä laskettiin saman verran. Osakekurssit ovat toki korkealla, mutta mitä iloa siitä on, ellei ole tarve likvidoida säästöjä juuri nyt johonkin toiseen säästökohteeseen? Valtionvelalla, matalalla korkotasolla, ja keskuspankkielvytyksellä aikaansaatu pörssikupla ei ole mielestäni kovinkaan hyvä menestysmittari. Eläkesäästäjä sijoittaa joka kuukausi lisää rahaa pörssiin, joten korkea arvostustaso tällä hetkellä lähinnä heikentää pitkän aikavälin tuotto-odotusta, koska p/e suhde on noussut samaa tahtia kurssien kanssa.