Valolla tarkoitat ilmeisesti 1 %:n hyysäämistä ja tavallisten kansalaisten oikeuksien polkemista. Tai sitä valoa, mikä tulee valtion palaessa maan tasalle.
Onhan tuon maan tilanne aivan sekaisin, kun puoluekokouksessa voi pitää puheita, jonka sisältö valtaosin on täyttä valetta. Useimmissa maissa jatkuva valehtelu koituisi poliitikon kohtaloksi, mutta ei tässä ihmeiden maassa.
Ennen korona Trumpin johdolla USA:ssa oli suurin koskaan työllisten määrä USA:n historiassa, alhaisin mustien työttömyys tilastoidussa historiassa, alin työttömyys 50-vuoteen ja osakekurssit tehneet n. 100 all time high päivää pörssiin. Ja mainitaan taas kerran että ei yhtään uutta aloitettua sotaa. Great job.
Täytyy muistaa että USA:ssa korkea työllisyys huolehtii enemmän köyhistä kuin sosiaaliturva. Ja yritysten voittoverotus oli ihan sikakorkea jenkkilässä 35% ennen Trumpia. Suomessa 20%. Kerran olen äänestänyt täysin yhden asian perusteella eduskuntavaaleissa, äänestin kokoomusta kun lupasivat laskea yritysverotuksen 24,5%->20%. Ja tekivät sen. Olin tyytyväinen. Jos nyt joku ehdottaisi Suomessa yritysverotuksen nostoa 20%->28% tyyliin Suomen Biden, niin todellakin äänestäisin vaikka suohirviöiden puoluetta mieluummin. Trump ei tule kiristämään rikkaimpien verotusta kuten Biden, mistä voidaan olla montaa mieltä. Kuitenkin se isompi potti tulee yritysten verotusten kiristämisestä ja siitä olen täysin yksiselitteisesti sitä mieltä että 20% on tarpeeksi. Muutos ylöspäin ei luo orgaanisesti mitään hyvää, vain tulonsiirto pois research & development ym. budjeteista.
Hyvä lainaus yritysverouudistuksen muutoksesta Suomessa (se minkä puolesta äänestin):
"Hallitus laski vuonna 2013 yhteisöveroa 24,5 prosentista tasan 20 prosenttiin investointien ja työllisyyden synnyttämiseksi.
Vuonna 2013 yhteisöveron tuotto oli vielä noin 4,77 miljardia euroa. Verokertymä laski vuonna 2014 lähes 800 miljoonaa euroa.
– Veroratkaisuissa pitkäjänteisyys on valttia. Vuonna 2015 yhteisöveron kertymä on noussut peräti 14,5 prosenttia, eli lähes veron laskua edeltäviin lukuihin. Tämä siitä huolimatta, että Suomen BKT on heikentynyt viimeisen kolmen vuoden ajan, huomauttaa
Elina Lepomäki.
Hänen mukaansa yhteisöveron alentaminen on näkynyt myös elinkeinoelämän investointipäätöksissä. Näistä merkittävin lienee Konecranesin ja Terexin fuusio, jonka myötä yhdysvaltalaisyritys rekisteröi emoyhtiön Suomeen. Keskeinen vaikutin on ollut Yhdysvaltoja alhaisempi yhteisöverotus.
Myönteisiä uutisia ovat myös Metsä Groupin biotuotetehtaan sekä UPM:n mittavat investoinnit.
– Kasvaneista verotuloista huolimatta täytyy muistaa, ettei yrityksen ensisijainen tehtävä ole maksaa veroa, vaan tuottaa arvoa omistajille, ratkaisuja asiakkaille, työpaikkoja ihmisille ja innovaatioita yhteiskunnalle. Hyvinvointivaltion rahoituksen kannalta on keskeistä, että veropohja on laaja ja verokannat ovat kohtuulliset, toteaa Lepomäki."