- Liittynyt
- 11.7.2006
- Viestejä
- 36
en tiedä onko tämä nyt helppo tapa, mutta kotonahan on helppoa syödä samoista kupeista. Joten yhden kerran mittaa esim. mita ne aamupuuron hiutaleet painavat siinä lautasella. Sen jälkeen sitten painaa mieleensä paljonkos siinä oli kaloreita. Toisaalta sama pätee vaikka lihapulliin, jonkun standardin niille voit laskea ja sitten suurinpiirtein arvioida mitä tulee suuhun laitettua.
Toinen keino on muodostaa omista aterioistaan ns. ateriakortteja, sillä moni vetää about samoja annoksia aamusta ja päivästä toiseen, joten kertaalleen kun viitsii normiannoksensa painottaa ja laskea kalorit, niin laskenta on helppoa, kts alla:
kcal pr (g) hh (g) rr (g)
Aamupala
Puuro, Aamunhyvä pikakaurahiutale 102 4,2 16,8 2
Mustikkakeitto, vähäkalorinen16 0 4 0
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki 145 24,5 10,5 0,5
Lounas
Riisi keitinvedessä suolaa (Fineli) 202,8 3,6 45,4 0,4
Ruispalat, Vaasan ruispalat, molemmat puolet (yksi n.27g) 236,5 9 45,1 1,4
Tonnikala öljyssä (Fineli) 218,2 31,2 0 10,4
Välipala
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki 145 24,5 10,5 0,5
Pal.juoma
Palautusjuoma (SF After Training) 173 19,5 23 1,5
päivällinen
Pasta, Torino ruispasta plus 224 8,4 44,1 1,7
Tonnikala öljyssä (Fineli) 284,7 40,7 0 13,5
iltapala
Munakas (3 munaa, 3 rkl vettä) 201,6 17,6 0,4 14,4
Valkuainen (100g) x 3 126 29,4 4,5 0,3
BCAA (Fast), annos 10g 20 5 0 0
Total 2094,8 (kcal) 199,4(pr) 177,3(hh) 44,6(r)
Edellisen taulukon saa aikaiseksi helposti excelillä ja kalorilaskurin ilmaisella puolella. Sinällään töissä/koulussa "normi" annoskoko taitaa olla jaolla 50/30/20 hh/pr/r ja kalorikoko sen about 500 kcal. Joten laskuopin helpottamiseksi laskee lounaan/päivällisen sen kaavan mukaan.
Eli summa summarum, laske yleisimmin syömiesi annosten sisältö ja kirjoita tai muista ne ja sitten onkin helppo päivän päätteeksi hieman laskeskella missä mennään. Turhaa hienostelua ei tässä tarvita.
Toinen keino on muodostaa omista aterioistaan ns. ateriakortteja, sillä moni vetää about samoja annoksia aamusta ja päivästä toiseen, joten kertaalleen kun viitsii normiannoksensa painottaa ja laskea kalorit, niin laskenta on helppoa, kts alla:
kcal pr (g) hh (g) rr (g)
Aamupala
Puuro, Aamunhyvä pikakaurahiutale 102 4,2 16,8 2
Mustikkakeitto, vähäkalorinen16 0 4 0
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki 145 24,5 10,5 0,5
Lounas
Riisi keitinvedessä suolaa (Fineli) 202,8 3,6 45,4 0,4
Ruispalat, Vaasan ruispalat, molemmat puolet (yksi n.27g) 236,5 9 45,1 1,4
Tonnikala öljyssä (Fineli) 218,2 31,2 0 10,4
Välipala
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki 145 24,5 10,5 0,5
Pal.juoma
Palautusjuoma (SF After Training) 173 19,5 23 1,5
päivällinen
Pasta, Torino ruispasta plus 224 8,4 44,1 1,7
Tonnikala öljyssä (Fineli) 284,7 40,7 0 13,5
iltapala
Munakas (3 munaa, 3 rkl vettä) 201,6 17,6 0,4 14,4
Valkuainen (100g) x 3 126 29,4 4,5 0,3
BCAA (Fast), annos 10g 20 5 0 0
Total 2094,8 (kcal) 199,4(pr) 177,3(hh) 44,6(r)
Edellisen taulukon saa aikaiseksi helposti excelillä ja kalorilaskurin ilmaisella puolella. Sinällään töissä/koulussa "normi" annoskoko taitaa olla jaolla 50/30/20 hh/pr/r ja kalorikoko sen about 500 kcal. Joten laskuopin helpottamiseksi laskee lounaan/päivällisen sen kaavan mukaan.
Eli summa summarum, laske yleisimmin syömiesi annosten sisältö ja kirjoita tai muista ne ja sitten onkin helppo päivän päätteeksi hieman laskeskella missä mennään. Turhaa hienostelua ei tässä tarvita.