Harmittaa kun tuonne telkkariin ei saa ketään puolustaman lihaa. Tosin Suomessa en tiedä onko ketään edustuskelpoistakaan, ehkä joku Sovijärvi, tosin hänen kantaa liharuokiin en tarkalleen edes tiedä. Joku Sakari Peltola varmasti tietää asiasta yhtä ja toista mutta ulosanti on melko huonoa, kaveri näyttää huono hygieeniseltä hipiltä eikä hänellä taida olla mitään ravitsemustieteen tutkintoja. Sakke saisi lihansyöjät näyttämään melko huonolta Fogerholmin rinnalla.
Edelleen en ymmärrä että jos lihan on niin epäterveellistä niin miksi sitten Hongkongilaiset kun syövät lihaa maailman eniten niin miksi he myös elävät melkein pisimpään? Onko tämä selitettävissä sitten jotenkin että lihansyönnillä ei olisi asian kanssa mitään tekemistä? Lisäksi haluaisin nähdä puolueettoman vertailun ympäristövaikutuksista esim. Härskis vs Jauheliha. Härkiksessä on kuitenkin ainesosina = Härkäpapu (52 %, Suomi), vesi, herneproteiini, rypsiöljy, stabilointiaineet (E460, E461), suola 0,8 % (suola, jodi), siirappi, muunnettu tärkkelys, väri (sokerikulööri), kasvikuitu, sipuliuute, mustapippuri.
Ennen kuin nämä kaikki ainesosat on kasvatettu, kuljetettu ja menneet tuotantolaitosten ja koko prosessin läpi lautasellesi, onko hiilijalanjälki ja MUUT ympäristövaikutukset todellisuudessa pienemmät kuin Jauhelihassa.
Jauheliha on yhden ainesosan tuote.
Haluan uskoa että karjan kasvatuksella on erittäin merkittävä rooli siihen, miten lihatuote ympäristöä kuormittaa. Tehotuotettu soijaa syönyt lehmä lienee eettisesti sekä ympäristön kannalta huono asia. Esimerkiksi Suomessa lihakarja laiduntaa kesällä niityillä syöden ruohoa ja heinää, ei soijaa. Syökö Suomalainen karja muutenkaan soijaa, tietääkö kukaan?