Carnivore Diet

Kuinkakohan kauan Saladino on tuon tapaista ruokavaliota noudattanut? Olisi mielenkiintoista tietää, mitä maksa- ja veriarvoille kuuluu.

Mun mielestä reilu vuoden. Puhu nyt podcastissa Derekin kanssa, että on menossa verikokeisiin juuri. Varmaan puhuu tuloksista seuraavissa jaksoissa.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En mäkään tota ymmärrä että miks hiilarit pelkistä hedelmistä. Kuitenki jos lihaksia halutaan täyttää, niin fruktoosi ei siihen ole paras. Ei Saladinolla muistaakseni kuitenkaan ole mitään riisiä vastaan. Ehkä hänellä riittää omaan kulutukseen pelkät hedelmät, ei kuitenkaan super kovaa treenaa.

Itsekkin kyllä söisin enemmän hedelmiä, jos asuisin Costa Ricalla missä tuoreita hedelmiä on jatkuvasti saatavilla.
Nopealla vilkaisulla tuossa näyttäisi olevan ananasta pöydällä jossa on imeytyviä hiilareita (finelin mukaan) 11,2 ja tästä fruktoosia 1,4.. Eli miten määritellään paljon fruktoosia ?.. Eihän se fruktoosi ole hyvästä joo, mutta ananaksessa sen määrä on ainakin ihan mitätön (imo)
 
En mäkään tota ymmärrä että miks hiilarit pelkistä hedelmistä. Kuitenki jos lihaksia halutaan täyttää, niin fruktoosi ei siihen ole paras. Ei Saladinolla muistaakseni kuitenkaan ole mitään riisiä vastaan. Ehkä hänellä riittää omaan kulutukseen pelkät hedelmät, ei kuitenkaan super kovaa treenaa.

Itsekkin kyllä söisin enemmän hedelmiä, jos asuisin Costa Ricalla missä tuoreita hedelmiä on jatkuvasti saatavilla.
Saladino sanoi että riisissä on arseenia ja muita "defence chemicals" jotka vaikuttaa negatiivisesti, mm. joku kenellä on keliakia, voi saada riisistä samanlaisia oireita kuin vehnästä. Saladino sanoi myös että ei valkoinen keitetty riisi ole täysin pois suljettu ja on ainakin joskus syönyt riisiä jos urheilee enemmän.
 
Saladino sanoi että riisissä on arseenia ja muita "defence chemicals" jotka vaikuttaa negatiivisesti, mm. joku kenellä on keliakia, voi saada riisistä samanlaisia oireita kuin vehnästä. Saladino sanoi myös että ei valkoinen keitetty riisi ole täysin pois suljettu ja on ainakin joskus syönyt riisiä jos urheilee enemmän.

Arseenin saa pois aika hyvin liottamalla ja huuhtelemalla riisin.
 
Arseenin saa pois aika hyvin liottamalla ja huuhtelemalla riisin.
Pitää kutinsa, ja käsittääkseni Arseeni on enemmän tumman kuorellisen riisin ongelma kuin valkoisen puhdistetun riisin. Saladino vielä keittää riisinsä varuiksi painekeittimessä. Mutta tosiaan, perustelut hänen riisin välttelylle oli tuossa mitä hän sanoi kun Instapostaus siitä oli joku aika sitten.
 
Jahs Miku oli hilattu maikkarin aamuteeveeseen puhumaan paskaa ja dissaamaan eläinkunnan tuotteita, lihaa erityisesti. Aika vastenmielinen käppänä.
Uutisaamu: Tiistai 26.4. klo 6:25 mtv-palvelussa: https://www.mtv.fi/sarja/33001003/1576139

Kertoo paljo ravintotietämyksestä, kun ei keksiny muuta hyvää lihasta kun proteiinin ja raudan. Haittojen kohadalla melkeen jopa myönsi, että näytöt ei osota suoraa yhteyttä lihansyöntiin.
 
Kertoo paljo ravintotietämyksestä, kun ei keksiny muuta hyvää lihasta kun proteiinin ja raudan. Haittojen kohadalla melkeen jopa myönsi, että näytöt ei osota suoraa yhteyttä lihansyöntiin.
Liha ja erityisesti sisäelimet on ravintosisällöltään kyllä aikamoista superfoodia verrattuna Fogelin lemppareihin ruisleipään ja rasvattomaan maitoon.
 
Harmittaa kun tuonne telkkariin ei saa ketään puolustaman lihaa. Tosin Suomessa en tiedä onko ketään edustuskelpoistakaan, ehkä joku Sovijärvi, tosin hänen kantaa liharuokiin en tarkalleen edes tiedä. Joku Sakari Peltola varmasti tietää asiasta yhtä ja toista mutta ulosanti on melko huonoa, kaveri näyttää huono hygieeniseltä hipiltä eikä hänellä taida olla mitään ravitsemustieteen tutkintoja. Sakke saisi lihansyöjät näyttämään melko huonolta Fogerholmin rinnalla.

Edelleen en ymmärrä että jos lihan on niin epäterveellistä niin miksi sitten Hongkongilaiset kun syövät lihaa maailman eniten niin miksi he myös elävät melkein pisimpään? Onko tämä selitettävissä sitten jotenkin että lihansyönnillä ei olisi asian kanssa mitään tekemistä? Lisäksi haluaisin nähdä puolueettoman vertailun ympäristövaikutuksista esim. Härskis vs Jauheliha. Härkiksessä on kuitenkin ainesosina = Härkäpapu (52 %, Suomi), vesi, herneproteiini, rypsiöljy, stabilointiaineet (E460, E461), suola 0,8 % (suola, jodi), siirappi, muunnettu tärkkelys, väri (sokerikulööri), kasvikuitu, sipuliuute, mustapippuri.
Ennen kuin nämä kaikki ainesosat on kasvatettu, kuljetettu ja menneet tuotantolaitosten ja koko prosessin läpi lautasellesi, onko hiilijalanjälki ja MUUT ympäristövaikutukset todellisuudessa pienemmät kuin Jauhelihassa.
Jauheliha on yhden ainesosan tuote.

Haluan uskoa että karjan kasvatuksella on erittäin merkittävä rooli siihen, miten lihatuote ympäristöä kuormittaa. Tehotuotettu soijaa syönyt lehmä lienee eettisesti sekä ympäristön kannalta huono asia. Esimerkiksi Suomessa lihakarja laiduntaa kesällä niityillä syöden ruohoa ja heinää, ei soijaa. Syökö Suomalainen karja muutenkaan soijaa, tietääkö kukaan?
 
Tilaileeko jengi lihaa suoraan tilalta, vai meneekö ihan kaupan perus lihoja? Jos tilaa, niin suosituksia otetaan vastaan :)

Rekosta tulee otettua välillä ja joskus tiloilta jotka myy suoraa ja toimittaa. Pohjanmaalla lakeuden highland ja vuorusluoma highland on hyviä.
 
Kertoo paljo ravintotietämyksestä, kun ei keksiny muuta hyvää lihasta kun proteiinin ja raudan. Haittojen kohadalla melkeen jopa myönsi, että näytöt ei osota suoraa yhteyttä lihansyöntiin.
Tässähän fågeli teki kuten aina tekee: sanoo ensin että liha on yhteydessä ties mihin sairauksiin ja sitten loppuun laittaa disclaimerin että kausaliteettia ei ehkä ole kuitenkaan. Perus tuulipuku kuulee vaan sairaudet eikä tajua tuosta lopusta mitään.
 
Tuon lihan demonisointipuheen uppoamisen ”terveystietoiseen” väkeen huomaa esim duunipaikan ruokalan salaattibaarissa. Siellä säännöllisesti käyvät ovat varmaankin keskimääräistä kiinnostuneempia terveellisestä ruuasta.

Siellä on tarjolla rehujen lisäksi aina jotain hyvää eläinkunnan tuotetta. Lähes poikkeuksetta näkee, että mitä enemmän on asiakkaan fyysisessä habituksessa sanomista, sitä vähemmän lautasella on lihaa ym kunnon kamaa. Varsinkin naisväen kohdalla tämä näkyy. Saattaa olla usein pelkkää kasvia lautasella. Sitten nämä samat tyypit hakee iltapäivällä pullaa/sämpylää kahvin kaveriksi.

Tän verran pitää kyylätä ja tehdä empiiristä tutkimusta…
 
Tuon lihan demonisointipuheen uppoamisen ”terveystietoiseen” väkeen huomaa esim duunipaikan ruokalan salaattibaarissa. Siellä säännöllisesti käyvät ovat varmaankin keskimääräistä kiinnostuneempia terveellisestä ruuasta.

Siellä on tarjolla rehujen lisäksi aina jotain hyvää eläinkunnan tuotetta. Lähes poikkeuksetta näkee, että mitä enemmän on asiakkaan fyysisessä habituksessa sanomista, sitä vähemmän lautasella on lihaa ym kunnon kamaa. Varsinkin naisväen kohdalla tämä näkyy. Saattaa olla usein pelkkää kasvia lautasella. Sitten nämä samat tyypit hakee iltapäivällä pullaa/sämpylää kahvin kaveriksi.

Tän verran pitää kyylätä ja tehdä empiiristä tutkimusta…
Monesti tätä sotkee myös se, että huonokuntoisen näköiset (ikäänsä nähden) monesti on myös niitä kaljan/siiderin lipittäjiä. Sotkee vähä noita logiikoita.
 
Tilaileeko jengi lihaa suoraan tilalta, vai meneekö ihan kaupan perus lihoja? Jos tilaa, niin suosituksia otetaan vastaan :)
Pääkaupunkiseudulla ainakin saa rekojen kautta Huljalan tupalan lihoja, Kurjen Galloway, Jusala Ranch, Salonurmen tila (naudanlihoja), sitten myös Seppälän lammastila ja Pihlajasaaren lammastila. Ratia ranch taitaa toimia jossain Porvoon suunnilla ja heidän lihojaan taitaa saada Järvenpään Citymarketista jos oikein muistan. Kaikki helvetin hyviä lihoja ja voi löytyä muutakin kautta mahdollisuus ostaa. Huljalan tupalalta jos saat käsiisi burgerijauhelihaa niin se on aivan tajutonta kamaa (jos siis mahdollisimman mehukkaasta ja rasvaisesta jauhelihasta tykkää). Kurjen Gallowayltä löytyy myös n. 450 g rasioissa jauhettua maksaa josta on kyllä älyttömän helppo tehdä "lettuja", muutama kananmuna suoraan rasiaan ja sekoittaa kunnolla ja siitä sitten ruokalusikalla lettuja pannulle kunnon voihin, päälle suolaa ja vaikka jotain yrttimaustetta niin avot :D ... Sama toimii toki ainakin S-kaupoista löytyvään Tammisen jauhettuun maksaan.
 
Back
Ylös Bottom