Carnivore Diet

Lihan osalta korrelaatiot on ollu melko pieniä riskeihin,eikä ne osoita kausaatiota. Tästähän on myös Norttoni puhunut videoillaan.

Pieni riskikorrelaatio isossa tutkimuksessa voi selittyä sitten aika monella muullakin muuttujalla elintavoissa, eikä vain sillä lihan syömisellä.
 
Lihan osalta korrelaatiot on ollu melko pieniä riskeihin,eikä ne osoita kausaatiota. Tästähän on myös Norttoni puhunut videoillaan.
Mäkin rupeen olee sitä mieltä, että ainakin vähärasvasen lihan syöntiä ei tarvii samalla tavalla pelätä. Rasvasia makkaroita ja nakkeja (joitasuomalaiset vetää aika reippaasti) sais kyllä vähentää.
 
Eiköhän se suurin ongelma ole, että virallisia ravintosuosituksia ei noudateta noin väestöntasolla...Tähän sitten kaiken maailman käärmeöljykauppiaat iskee...

Mitä tulee lihaan sen epäterveellisyyttä on todennäköisesti liioiteltu tai tutkimuksissa paljon lihaa syövät kuluttavat muuta epäterveellistä, näin maallikkona mutuiltuna. Se paljonko lihaa tarvitsee nauttia saadakseen riittävän määrän ravinteita on toinen juttu.
 
Jotainhan siinä menee pieleen, kun kansa lihoo. Pisteet niille, jotka pitää omalta osaltaan terveyden kunnossa oli se työkalu sitten carnivore, keto tai mäkkäridieetti. Loppujen lopuksi isot asiat on isoja ja pikkuasioista on turha vääntää, jos ei isot asiat ole kunnossa. Jos carnivore on ainoa tapa jollekin dieetata niin se carnivore+painon putoaminen lienee parempi terveydelle kuin se wanha tapa syödä ja läskinä pysyminen? Trendi on selkeä. Suomi on menossa teksasin mittoihin. Läskiintymisestä tulee massiivinen terveysongelma ja rahareikä, jos jengi ei opi rajoittamaan kaloreiden sisäänottoa tavalla tai toisella.

Vuonna 2017 lähes kolme neljäsosaa 30-vuotiaista ja sitä vanhemmista miehistä ja kaksi kolmasosaa naisista oli ylipainoisia (painoindeksi vähintään 25 kg/m2). Neljännes aikuisista voidaan luokitella lihaviksi (painoindeksi vähintään 30 kg/m2).

 
Lihaa paljon syövät ihmiset.. no.. ne syövät keskimäärin ylipäätään enemmän ruokaa. Yksikin (kirjaimellisesti nolla)tutkimus havaitsi runsaalla proteiinin saannilla ja kuolleisuudella yhteyden. Alalauseessa mainittiin, että henkilöiden kalorinsaanti oli keskivertoa suurempaa, ts. he olivat ylipainoisia.

Virallisterveellisissä suosituksissa on ehkä vähän sitä ongelmaa, että monille - ellei useimmille - ihmisille ruoka on nautinto, ei suoritus, ml minä itse. Suositusten mukainen ruoka on ilkeästi sanottuna mautonta ja hajutonta polttoainetta, soylenttia, jota syödään vain laitoksissa tai jos muuta ei ole saatavilla. Heti kun ihmiset saavat valita, valinnat kallistuvat mielitekoihin. Parin minuutin katsaus prisman kassajonoissa seisoviin ostoskärryihin paljastaa, että sipsit, suklaa, kola, einekset, sokerimurot ja muut herkut ovat ne mitkä muodostavat useimpien ihmisten pääasiallisen ravinnon.

Tässä valossa miljardin taalan bisnes olisikin siinä, kuka kehittää palkitsevaa ruokaa, jossa on vähän kaloreita massaan nähtynä, mutta joka on tarvittaessa yhtä makeaa tai rasvaista kuin paksuin mättösafka. Makeutusaineet ja olestra ja hydrogeeli on keksitty, mutta ihmisten ruoansulatus ei oikein tykkää vierasaineista, jolloin reaktiona on ripuliräjähdys. Toinen vaihtoehto on blokata ravinteiden imeytymistä, kuten orlistaatti tekee, joka blokkaa 30-40% ravintorasvasta, mutta paksusuolen reaktio sulamattomaan rasvaan on sama kuin edellä. Orlistaatin rinnalle kehitetään jonkinlaista polymeeri-kuitumatriisia joka sitoisi imeytymättömän rasvan kiinteään muotoon, eli se poistuisi about halutussa koostumuksessa pönttöön. Ehkä joku kemisti joskus keksii, miten lipidimolekyylejä voidaan käsitellä niin, että ne maistuvat rasvalta ja käyttäytyvät kuten rasva, mutta entsyymit eivät kykene pilkkomaan niitä ollenkaan, ja ne ympätään johonkin tärkkelykseltä maistuvaan ravintokuituun, joka sitoo ne ruoansulatuksessa.

Helpointa olisi toki syödä vähemmän, mutkun ruoka on hyvää. Ravintoasioista kun on tullut jauhettua kaveripiirissä niin ollaan kiinnitetty huomiota hauskoihin yksityiskohtiin. Hoikilla, suorastaan luisevilla tyypeillä ruoka on asia joka vaan unohtuu. Jossain vaiheessa päivää - tai viikkoa - he havahtuvat siihen, että voisi itse asiasssa syödä jotain, ja sitten ne vetävät sen pizzan naamaan ja jättävät siitäkin jämät. Pienikin häiriötekijä saa huomion herpaantumaan ruoasta. Jäi elävästi mieleen hetki, kun yksi hoikka kaveri oli ottamassa sipsiä kulhosta, mutta sitten sille tuli jotain muuta tekemistä ja sipsit jäivät siihen. Sitten olen minä, jolle ruoka on ykkösprioriteetti. Jos olen vähänkin pidempään syömättä, alan voida fyysisesti pahoin ja jos yritän cutata, ajattelen ruokaa 24/7 enkä voi keskittyä mihinkään. Aivokemiassa on siis ilmeisesti joku sykli, joka toimii eri tavalla eri ihmisillä. Yhtenä unettomana yönä tuli diippejä miettiessä sellainen tunne, että mulla on päässä "kytkin", joka on väärässä asennossa ja se huutaa jatkuvasti ruokaa, ja jos sen saisi kytkettyä pois päältä, näläntunne katoaisi ja laihtuisin kuin itsestään.
 
Yhtenä unettomana yönä tuli diippejä miettiessä sellainen tunne, että mulla on päässä "kytkin", joka on väärässä asennossa ja se huutaa jatkuvasti ruokaa, ja jos sen saisi kytkettyä pois päältä, näläntunne katoaisi ja laihtuisin kuin itsestään.

Voi olla hormoneistakin kiinni joissain tilanteissa. Leptiini ja ghrelin(mikä lie suomeksi) säätelee osaltansa nälkää. On ihan mahdollista olla superläski, syödä liikaa ja silti olla nälkäinen kuin perkele.

Jos on päätynyt pahaan jamaan niin onhan siinä helvetillinen työ tehtävänä, jos haluaa normipainoon päästä. Mulle keto+intermittent fasting toimii dieetatessa kuin naula päähän. Vähäinenkin määrä hiilaria dieetin aikana aiheuttaa mielitekoja ja näläntunnetta. Ketolla taas voi helposti painaa eteenpäin ja ei pyöri munkit ja sipsit mielessä.
 
Dietary taurine, creatine, carnosine, anserine and 4-hydroxyproline are beneficial for preventing and treating obesity, cardiovascular dysfunction, and ageing-related disorders, as well as inhibiting tumorigenesis, improving skin and bone health, ameliorating neurological abnormalities, and promoting well being in infants, children and adults. Furthermore, these nutrients may promote the immunological defense of humans against infections by bacteria, fungi, parasites, and viruses (including coronavirus) through enhancing the metabolism and functions of monocytes, macrophages, and other cells of the immune system. Red meat (including beef) is a functional food for optimizing human growth, development and health.

 
Otin vihreetä salaattia lihan mukaan 4vk Carnivorella oltuani. VITTU MIKÄ RIPULI siitä seurasi. Kohta varmaa joutuu tiputukseen nestehukasta :) Perse vähintään kaipaa bepantteenia lol
 
Kuulostaa just hyvältä, keho on siinä tilassa ettei jousta yhtään, kaikki ihan hyrskyn myrskyn jos vähän poikkeaa.
Sillain sitä ihminen on kehittynyt kun on voinut syödä vain yhtä asiaa aina.
 
Jossain vaiheessa jaksoi kytätä kaikenmaailman youtube videoita, että tee näin, syö noin, tässä on mullistava lisäravinne jne. Tovin kun noita kanavia tovin seuraa niin huomaa, että jengi vaan kerää klikkejä ja joka viikolle pitää olla "uus juttu". Layne Nortonilla ei ihan hetkessä tule loppumaan asiat mitä voi kommentoida ja kumota. Nohevimmat vielä myy kirjat videoiden kylkeen ja sopivasti ristiin mainostetaan ja väitellään että kaikki saa näkyvyyttä oli se sitten carnivore tai hedelmädieetti.

Tässä näkee hyvin miten rajojen ylikin onnistutaan mainostamaan omaa agendaa ja saadaan jengin päätä sekaisin.

View: https://www.youtube.com/watch?v=U7dyGwnbp1w
 
Kuulostaa just hyvältä, keho on siinä tilassa ettei jousta yhtään, kaikki ihan hyrskyn myrskyn jos vähän poikkeaa.
Sillain sitä ihminen on kehittynyt kun on voinut syödä vain yhtä asiaa aina.
Hyvä puoli tässä oli kuitenkin että tämän yhden päivän jälkeen "omnivore" ruokailu ei tuottanut enää mitään vatsaongelmia.

Carnivore ja omnivore ero oloissa ja jaksamisissa minun kohdalla erittäin pieni. Sekaruokaa syödessä tosin herkkuja tekee todella paljon enemmän mieli kuin carnivorella joten sitä kautta lienee voisi sanoa että laihduttaminen Carnivorella/ketoosissa on helpompaa kuin sekaruokaa syömällä.
 
^2:24 alkaen Saladino sanoo, ettei usko carnivore-ruokavalion suojaavan virukselta ja jatkaa kohta, että kasviruokia ei tarvitse välttää tai että ne tekevät heikoksi. MUTTA jos elää kasvipainotteisella ruokavaliolla, on alttiimpi viruksille... "I really believe" ei myöskään ole kovin uskottava tapa aloittaa faktuaalista väitettä.
 
^2:24 alkaen Saladino sanoo, ettei usko carnivore-ruokavalion suojaavan virukselta ja jatkaa kohta, että kasviruokia ei tarvitse välttää tai että ne tekevät heikoksi. MUTTA jos elää kasvipainotteisella ruokavaliolla, on alttiimpi viruksille... "I really believe" ei myöskään ole kovin uskottava tapa aloittaa faktuaalista väitettä.
Outo väite kun kumminkin kuidun tiedetään parantavan suolistoflooraan joka on yhteydessä parempaan immuunipuolustukseen. Toinen on cvitamiini jota saa aika kehnosti vain-lihaa tyylisestä ruokavaliosta. Tuskin ylimääräsestä cvitamiinista tai isoista annoksista kauheesti apua on(tarvitaan tutkimuksia paljon vielä) ellei puutostiloja esiinny.
 
Hong Kong consumes more meat per person (695 grams per day or about 1.5 pounds) than any other nation, with a life expectancy of 84.3 years, the world’s highest. Meanwhile, India has the second lowest per capita meat consumption in the world, and the average life expectancy is 68.3 years.
 
Hong Kong consumes more meat per person (695 grams per day or about 1.5 pounds) than any other nation, with a life expectancy of 84.3 years, the world’s highest. Meanwhile, India has the second lowest per capita meat consumption in the world, and the average life expectancy is 68.3 years.
Ei ehkä ole ihan verrannollisia Intia vs. Hong Kong. Mutta kyllähän tuo sitä kertoo, ettei se liha nyt ainakaan tapa.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom