Aspartaami hyvästä vai ei?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ilkka2
  • Aloitettu Aloitettu
niinpä.

kyseessä on halpa epäilyttävä kemikaali, jolla tehdään suuria rahoja. ei ainakaan minun terveyden kustannuksella enää.
Hei, ihan oikeasti, lopeta toi pelleily, ja pistä niitä diagnosoituja sairastapauksia esille, jos aine todella on niin vaarallista kuin väität, täytyy heitä olla tuhatpäin satojen miljoonien käyttäjien joukossa. Vai ovatko lääkäritkin pahojen aspartaamifirmojen lahjomia ja korruptoituneita?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Hei, ihan oikeasti, lopeta toi pelleily, ja pistä niitä diagnosoituja sairastapauksia esille, jos aine todella on niin vaarallista kuin väität, täytyy heitä olla tuhatpäin satojen miljoonien käyttäjien joukossa. Vai ovatko lääkäritkin pahojen aspartaamifirmojen lahjomia ja korruptoituneita?
no kato vaikka toi filmi. siinä on uhreja, joille on diagnosoitu ties mitä, koska mitään "aspartaamitautia" ei virallisesti ole olemassa. mutta näkeehän siitä, että äijät/muijat on aivan paskana ja aspartaamin entisiä suurkuluttajia. kun oireet vielä heillä lisääntyvät, kun kulutus aloitetaan uudestaan, niin aika vaikea on miettiä jotain muita syitä.
 
"Aspartaamin turvallisuus on ollut keskustelun kohteena. Aspartaamia on tutkittu paljon, ja nykyinen vallitseva mielipide tutkijoiden kesken on, että sen kohtuukäyttö on vaaratonta. Huomionarvoinen seikka on, että aspartaamilla makeutetut virvoitusjuomat ovat kuitenkin hampaille erittäin haitallisia jo pelkän happamuutensa vuoksi.

Aspartaamin hyväksyttävä päivittäinen saanti (ADI) on 40 mg/painokilo. Se on turvallinen EU:n sallimissa käyttömäärissä, eikä Suomessa ole todettu hyväksyttävän saannin ylittymistä. Selkokielellä tämän määritelmän mukaan 60-kiloinen henkilö voi turvallisesti nauttia joka päivä neljä litraa aspartaamilla makeutettua juomaa, olettaen, että juoman valmistukseen on käytetty suurin sallittu määrä aspartaamia. Aspartaamia sisältäviä tuotteita voidaan siten käyttää yleisten kohtuullisten ruokatottumusten mukaisesti. Sen lisäainekoodi on E 951. Ruoissa ja muissa tuotteissa, joissa on käytetty aspartaamia, täytyy mainita erikseen tuotteen "olevan fenyylialaniinin lähde", koska aspartaamin hajoamistuote aiheuttaa Suomessa melko harvinaista aineenvaihduntasairautta, PKUta eli fenyyliketonuriaa sairastavissa vakavia oireita kerääntyessään kehoon.

Vuonna 2005 italialainen Ramazzini Instituutin tutkijaryhmä havaitsi aspartaamin ja eri syöpäsairauksien yhteyden naarasrotissa, joita oli altistettu aspartaamille näiden koko eliniän. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on julkaissut vuonna 2006 aspartaamia koskevan karsinogeenisuusarvionsa, jossa Ramazzini instituutin tutkimustuloksia arvioitiin. EFSA päätyi arviossaan lopputulokseen, jonka mukaan ei ole perusteita aspartaamin turvallisuuden laajempaan uudelleenarviontiin, eikä ADI-suositusten muuttamiseen."

Lähdetieto:wikipedia
 
Aspartaamiristiretkeläisten touhu saa usein uskonnonomaisia piirteitä. Ihmisen tarve selittää tuntematonta tuntuu olevan kova, varmaankin on helpompi elää vakavan sairauden kanssa kun on taho jota syyttää. Näin saadaan samalla kätevästi vastaus kysymykseen "miksi minulle kävi näin".

Siinä eivät faktat auta kun kaikki päinvastaista väittävät tutkimukset on helppo leimata alasta riippuen joko lääke- tai elintarviketeollisuuden masinoimiksi salaliittojen aikaansaannoksiksi.
 
"

Vuonna 2005 italialainen Ramazzini Instituutin tutkijaryhmä havaitsi aspartaamin ja eri syöpäsairauksien yhteyden naarasrotissa, joita oli altistettu aspartaamille näiden koko eliniän. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on julkaissut vuonna 2006 aspartaamia koskevan karsinogeenisuusarvionsa, jossa Ramazzini instituutin tutkimustuloksia arvioitiin. EFSA päätyi arviossaan lopputulokseen, jonka mukaan ei ole perusteita aspartaamin turvallisuuden laajempaan uudelleenarviontiin, eikä ADI-suositusten muuttamiseen."

Lähdetieto:wikipedia


Samainen tutkimusryhmä on julkaissut viime vuoden kesäkuussa uuden tutkimuksen, jossa sen todetaan olevan syöpävaarallinen jo lähellä nykyistä päivä saantisuositusta. Asiasta voi lukea lisää täältä:

http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/ajankohtaista/arkisto/?id=557

Vaikka aiheesta on tutkimuksia puolesta ja vastaan, henkilökohtainen mielipiteeni on välttää makeutusaineita. Ensinnäkin omasta kokemuksestani ne aiheuttavat vatsakipuja ja turvotusta, toisekseen kuten muutkin ovat maininneet, ne ovat KEINOmakeuttajia ja niiden pitempiaikaista altistusta on tutkittu vielä vähän. Jos kerta viitteitä syövästä on, miksi syödä sellaista, josta sitä voi saada kun muitakin (luonnonmukaisempia) vaihtoehtojakin on tarjolla?

Ja lisäksi, kun makeutusaineet ovat kalorittomia, luulisi, että niiden keksimisellä ja käytöllä olisi ratkaistu ihmisten lihominen jo aikoja sitten: näin ei kuitenkaan ole käynyt vaan ihmiset syövät yhä vähärasvaisemmin, sokerittomia tuotteita ja lihovat.
 
Ja lisäksi, kun makeutusaineet ovat kalorittomia, luulisi, että niiden keksimisellä ja käytöllä olisi ratkaistu ihmisten lihominen jo aikoja sitten: näin ei kuitenkaan ole käynyt vaan ihmiset syövät yhä vähärasvaisemmin, sokerittomia tuotteita ja lihovat.
Juu, tässä on ilmiselvä salaliitto. Oikeasti makeutusaineet eivät ole kalorittomia. Ihmiset on vaan saatu uskomaan niin ja nyt meitä lihotetaan avaruusolentojen ruuaksi.

Ei vaan. Mikä tää sun kommentin idea oli? Oliko tässä joku sanoma mikä meni ohi?
 
Hmm, eiköhän nämä keinomakeuttajat ole kehitetty nimenoman tappelemaan sokerin aiheuttamia ongelmia vastaan eli ylipainoisuutta jne. joiden riskeistä on rekka-autotolkulla täysin kiistatonta näyttöä. Täällä laardiperseiden luvatussa maassa (kaunistelematon tapa sanoa että asumme yhdessä maailman ylipainoisimmista maista) saa jatkuvasti kuulla joltain kävelevältä voitaikinalta, jonka aortan paukkeen voi kuulla metrien päähän, kuinka hän syö vain aitoa ja puhdasta ruokaa (eli kermaa ja sokeria) :hyvä:

Jep, en sanonutkaan että sokeri ja kerma ovat aitoa ja puhdasta ruokaa. Miksi ylipäätään pitää makeuttaa? Minulla ei ole mitään peiteltävää. En välitä sokerista. En välitä makeasta. En tarvitse makeutusaineita mihinkään, kun en käytä sokeriakaan. Ja, kävelevästä voitaikinasta olen kaukana. Puhun vain omasta puolestani. Kyllä muut saavat miun puolesta käyttää aspartaamia, mutta mieluummin neuvoisin ihmisiä lopettamaan makean syönnin kokonaan.
 
Siinä eivät faktat auta kun kaikki päinvastaista väittävät tutkimukset on helppo leimata alasta riippuen joko lääke- tai elintarviketeollisuuden masinoimiksi salaliittojen aikaansaannoksiksi.
syöpäkokeissa rotat on tapettu liian aikaisin noissa teollisuuden tutkimuksissa. tuossa dokumentissa haastatellaan silloisia FDA:n tutkijoita. niissä tutkimuksissa oli alusta asti paljon asioita pielessä. eikä taidettu edes tutkia muuta kuin syöpäriskiä, vaikka viitteitä oli muistakin vaikutuksista. koko hyväksymisprosessi on hyvin kyseenalainen kuten on tämä FDA-järjestökin, joka ei suojele ihmisten terveyttä, vaan ajaa isojen yritysten etuja.
 
Juu, tässä on ilmiselvä salaliitto. Oikeasti makeutusaineet eivät ole kalorittomia. Ihmiset on vaan saatu uskomaan niin ja nyt meitä lihotetaan avaruusolentojen ruuaksi.

Ei vaan. Mikä tää sun kommentin idea oli? Oliko tässä joku sanoma mikä meni ohi?


Salaliittoa tuskin :D

"Sokeria pidetään usein yhtenä suurimmista syntipukeista tyypin 2 diabeteksen synnyssä. Kansanterveyslaitoksen professori Antti Reunasen mukaan tavallinen sokeri ei kuitenkaan näytä olevan sellaisenaan tyypin 2 diabeteksen merkittävä riskitekijä. Sen sijaan sokerilla makeutettujen juomien ja välipalojen yhteys lihavuuden ja siten myös tyypin 2 diabeteksen syntyyn on ilmeistä. Juomista saatava energia ei juurikaan vaikuta kylläisyyteen ja on siten täysin ylimääräistä energiaa." (Vetraaniurheilija blogista) Tämä teksti vain siis esimerkkinä ja joahdatuksena.

-> Jos siis juomat ja välipalat makeutetaan lähes kalorittomalla makeutusaineella, pitäisi tässä olle tieteen suuri keksintö lihomisen ehkäisyyn. Tunnetustihan ihmiset ovat "rasvakammoisia" ja syövät vähäkalorisia keinomakeutettuja välipaloja ja virvoitusjuomia mutta kumma kyllä - silti lihovat, masentuvat ja sairastavat.
 
Kyllä muut saavat miun puolesta käyttää aspartaamia, mutta mieluummin neuvoisin ihmisiä lopettamaan makean syönnin kokonaan.

Minä taas neuvoisin heitä kohtuuteen kaikessa: liikunnassa, ruoassa, herkuissa, makeassa, terveellisyydessä. Ei vain mene tajuntaan, että itse voi elää liikunnallista elämää ja syödä kohtuudella niin perusruokaa, rasvaa kuin sokeriakin lihomatta, mutta muut ihmiset muka eivät voi. Enkä ole kävelevä voitaikina.
 
Minä taas neuvoisin heitä kohtuuteen kaikessa: liikunnassa, ruoassa, herkuissa, makeassa, terveellisyydessä. Ei vain mene tajuntaan, että itse voi elää liikunnallista elämää ja syödä kohtuudella niin perusruokaa, rasvaa kuin sokeriakin lihomatta, mutta muut ihmiset muka eivät voi. Enkä ole kävelevä voitaikina.
mutta olet 19-vuotias. vuosikymmenien aikana alkaa kohtuullisista määristäkin kertyä kunnon sokerikasoja ja vanhetessa insuliiniherkkyys huononee.
 
-> Jos siis juomat ja välipalat makeutetaan lähes kalorittomalla makeutusaineella, pitäisi tässä olle tieteen suuri keksintö lihomisen ehkäisyyn. Tunnetustihan ihmiset ovat "rasvakammoisia" ja syövät vähäkalorisia keinomakeutettuja välipaloja ja virvoitusjuomia mutta kumma kyllä - silti lihovat, masentuvat ja sairastavat.

Jos ihmiset kerran lihoavat, niin silloin he syövät muutakin kuin niitä vähäkalorisia ruokia. Ei kai se vähäkalorinen ruoka/juoma auta, jos sen huuhtoo alas kaljan/suklaalevyn/tms. kanssa. Eipä siinä tiede paljon auta, elleivät keksi jotain mikä sulkee ihmisten suut. :)
 
mutta olet 19-vuotias. vuosikymmenien aikana alkaa kohtuullisista määristäkin kertyä kunnon sokerikasoja ja vanhetessa insuliiniherkkyys huononee.

Olen kyllä ollut ylipainoinen, joten tiedän myös, miten voin vaihtoehtoisesti toimia, jos haluan nykyisen kohtuullisen elämäntapani jättää. Insuliiniherkkyys tai aineenvaihdunta toki huononevat iän myötä, mutta tuskin kuitenkaan nuorilla tai edes alle 40-vuotiailla. Mikä heidän osuutensa tässä yhtälössä on?
 
Aineenvaihdunta alkaa hidastua n. 30 vuotiaana. Muistaakseni 2%/ vuosi
Ja suomessa todetaan yhä nuoremmilla kakkostyypin diabetestä, johon alentunut insuliiniherkkyys liittyy.
Mutta tämä menee jo:offtopic:
 
Nutrasweet Lowers Sperm Counts

Artificial sweeteners used in a variety of foods may lower sperm count, according to Japanese researchers.

Male infertility is often due to disabled sperm, including low sperm count syndrome, which is likely caused by environmental changes or changes in lifestyle and eating habits that have occurred over the past 30 years, according to one researcher.

In the study, 16 rats were spilt into four groups. One group was fed water while the other groups were fed varying levels of aspartame, an artificial sweetener.

Aspartame, which was created in the United States in 1965, is used in such brands as Equal and Nutrasweet and is found in a number of low-calorie foods and drinks.

Results showed that water-fed mice had an average of 25 percent healthy sperm, while the other groups averaged only 16 percent healthy sperm.

Even small doses of less than one-thousandth of accepted safety levels had adverse effects on sperm levels, according to researchers.

Some experts, as well as food giant Ajinomoto, which has a patent to use aspartame in food manufacturing, were skeptical of the study’s findings because only a small sample of animals was used and the study only lasted one week.

More studies are needed to determine whether artificial sweeteners actually cause a drop in sperm counts, according to researchers.

Tokyo Mainichi Daily News April 14, 2003


--------------------------------------------------------------------------------

Dr. Mercola's Comment

It makes absolutely no sense to me why anyone would consume this junk. To me, there is just no excuse to use these artificial sweeteners. If you are still using them, eliminating them from your diet would go a long way toward improving your health.

The components of aspartame may lead to a wide variety of ailments including birth defects, diabetes, emotional disorders, epilepsy/seizures and migraines.

Your body does not do well with regular sugar, let alone synthetic sugar substitutes. About 70 percent of the population suffers from an excess of insulin, which is often marked by excess weight, high blood pressure, diabetes, or high cholesterol. Nearly all of these people would benefit from avoiding ANY sweeteners, and this includes sucralose, until their signs of excess insulin are resolved.

Sweetners Sink Sperm Counts to Sour Levels


By Ryan Connell
Staff Writer

April 14, 2003

A Japanese researcher has sowed another seed of doubt in the minds of men who've known for years that modern lifestyles cause an enormous drop in sperm counts by claiming that artificial sweeteners used in bundles of varieties of food are causing spunk to lose its chunk, according to Shukan Post (4/25).

"One in seven Japanese couples looking to have a child are plagued by infertility," Yasushi Hojo, the Kyoto Prefectural University professor who made the claim, tells Shukan Post. "Disabled sperm, such as low sperm count syndrome, is one of the reasons for male infertility and can only be blamed on environmental changes and alterations of lifestyles and eating habits over the past few decades. I wanted to find out how much artificial sweeteners used in recent years have affected sperm counts."

Aspartame, an artificial sweetener created in the United States in 1965, is now used in a variety of substances through such brands as Equal and Nutrasweet. It is said to be 200 times sweeter than sugar. It was approved for use in Japan in 1983 and since found its way into a number of health drinks and low-calorie foods.

From November last year, Hojo carried out tests on lab rats to find how aspartame affected their sperm levels. He created four groups of four rats each, feeding one group on water and the remaining three groups with increasingly high levels of the artificial sweetener.

"Where the mice on water had an average of 25 percent of healthy sperm, that is correctly shaped sperm that moved directly forward, the other groups had a clearly lower level of healthy sperm, averaging only 16 percent each," Hojo says. "Even with dosages less than one-thousandth of accepted safety levels, artificial sweeteners were found to have an adverse effect on sperm levels. Of course, these experiments were carried out on lab rats, so you can't compare them directly with humans, but simple math suggests you'd only need consumption of 65 milligrams of artificial sweetener before it started to play havoc with the sperm count of a man weighing 65 kilograms."

Food giant Ajinomoto Co., which has a patent to use aspartame in manufacturing foodstuffs, isn't particularly worried about the findings at this stage.

"It's hard to judge on the data we've been presented with because the experiments were conducted using such a small sample of animals," an Ajinomoto spin doctor tells Shukan Post. "Aspartame has been confirmed safe using methods recommended by the U.S. Food and Drug Administration and the Ministry of Health, Labor and Welfare, which showed that it does not have an effect on the reproductive functions of sperm."

Other academics are also a bit cynical of Hojo's findings.

"They were tests carried out on mice for a week. It takes two or three months for humans to produce sperm, so until we have basic data on that it's impossible to judge the accuracy of the findings," Hyogo College of Medicine's Koji Kayama tells Shukan Post. "We'll have to wait to see a few more studies before we can know for sure whether artificial sweeteners really do cause a drop in sperm counts."
 
Jep, en sanonutkaan että sokeri ja kerma ovat aitoa ja puhdasta ruokaa. Miksi ylipäätään pitää makeuttaa? Minulla ei ole mitään peiteltävää. En välitä sokerista. En välitä makeasta. En tarvitse makeutusaineita mihinkään, kun en käytä sokeriakaan. Ja, kävelevästä voitaikinasta olen kaukana. Puhun vain omasta puolestani. Kyllä muut saavat miun puolesta käyttää aspartaamia, mutta mieluummin neuvoisin ihmisiä lopettamaan makean syönnin kokonaan.
Voitaikina-kommentti ei todellakaan ollut sinuun kohdistettu, sä olet fitti punttimimmi ja vielä kotikyliltäni :thumbs: mutta esim. omasta lähipiiristä löytyy näitä raskaasti ylipainoisia jotka puhuvat "puhtaan" (ja helvetin lihottavan) ruoan puolesta. Miksi sitten ylipäätään makeuttaa? Bodymunkki tai nunna syö tietenkin vain luomuna kasvatettua kanaa ja villiriisiä, mutta meille ruoan ja juoman pitää maistuakkin joltain. Mä esim. itse kulutan noita virvoitusjuomia suht. paljon ja nyt painoa on noin 10 kg vähemmän kuin aikoinaan kun sokerilla makeutettuja litkin (ja lihastakin ehkä joku 6-8 grammaa enemmän). Light-limuihin siirtyminen todellakaan ainut syy alempaan rasvaprosenttiin, mutta tehnee osansa kun paivittäiset kalorimäärät ovat kuosissa. Kuten muutkin totesivat, keinomakeutetuilla ruoilla ja juomilla voi huomattavia saavuttaa hyötyjä painonhallinnassa; valitettavasti liian monet vain käyttävät noita osana "gigaburger+ranskalaiset light-limulla" itsepetosta...
 
formaldehydi tuhoaa spermaasi tehokkaasti hyvin pienilläkin annoksilla:

http://www.sciencedirect.com/scienc...=6508531&md5=a72d4f0506f5e662bba0fa45ac3d0ba4

siis voiko tosiaan olla näin? noihin formaldehydimääriin pääsee jo erittäin pienellä määrällä aspartaamia. ja tuolla 0.125mg/kg määrällä sperma kärsii siis jo hyvin paljon.

miten on mahdollista tämmöinen, että tällaista myrkkyä myydään vielä? vai olenko missannut jotain tässä asiassa nyt? tutkijat väittävät harmittomiksi määriä, jotka käytännössä tuhoaa rottien sperman täydellisesti?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom