Aspartaami hyvästä vai ei?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja ilkka2
  • Aloitettu Aloitettu
en minä mistään tutkimuksista tiedä mutta muistan joskus jonkun tehneen jonkun tutkimuksen että aspartaami tuhoaa aivoja, annostuksista ei mitään käryä mutta tuollaista muistan kuitenkin.

yeah-science-bitch-meme.jpg
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Aspartaamia ja sukraloosia säännöllisesti kymmenisen vuotta. Välillä jätin kokonaan poissa, enkä huomannut merkittäviä muutoksia missään, ehkä kusetti vähän vähemmän. Nykyään menee heraa, palautusjuomaa, BCAA, Light-limsoja ja sokeroimatonta marjakeittoja päivittäin. Paheellisesta elämäntavasta huolimatta tiedän kuolevani varmasti seuraavan 70 vuoden aikana.

Mikäli esim. aspartaamin vaarallisuudesta on pitävää näyttöä, lopettaisin käyttämisen todennäköisesti. Vois tosin muutenkin testata taas välillä ilman makeutusmyrkkyjä, eipä ne niin välttämättömiä ole. Muutenkin, jos pitäisi laittaa vaarallisuusjärjestykseen nykyisen tietämyksen perusteella aspartaami, alkoholi, sokeri ja tupakka, niin ei toi aspartaami olisi mun listassa vaarallisin.
 
Kerran vedin aspartaami limua vähän reilummin parin päivän ajan ja otsaan tuli yhtäkkiä kauhea ihottuma. Kysyin tutulta lääkäriltä ja taisi kutsua sitä aspartaami ihottumaksi. Käski lopettaa limun juonnin ja ihottuma hävisi parissa päivässä
Sen jälkeen oon vetäny aspartaami limuja kohtuudella.
 
Kemian tunneista sen verran aikaa, että tuus nyt Paletaani itte selvittään onko tässä nyt jotain perseilyä meneillään...:D
 

Liitteet

  • Micro Whey Lactose Free.jpg
    Micro Whey Lactose Free.jpg
    88,7 KB · Katsottu: 941
Voihan noita kahta ainetta olla jauheessa, vaikka ne eivät olisi kemiallisilla sidoksilla yhteydessä. Molemmat ovat normaaleja aminohappoja.

Rautalangasta: laittamalla fenyylialaniinia ja aspartiinihappoa samaan kippoon ei saada aspartaamia. Aspartaamissa nuo ovat kemiallisilla sidoksilla kiinni toisistaan ja muodostavat täysin ominaisuuksiltaan erilaisen molekyylin.
 
Voihan noita kahta ainetta olla jauheessa, vaikka ne eivät olisi kemiallisilla sidoksilla yhteydessä. Molemmat ovat normaaleja aminohappoja.

Rautalangasta: laittamalla fenyylialaniinia ja aspartiinihappoa samaan kippoon ei saada aspartaamia. Aspartaamissa nuo ovat kemiallisilla sidoksilla kiinni toisistaan ja muodostavat täysin ominaisuuksiltaan erilaisen molekyylin.

Tiedän kyllä tuon. Mutta kun aspartaamihan hajoaa elimistössä asparagiinihapoksi ja fenyylialaniiniksi (ja metanoliksi) niin eikö lopputulos ole aika lailla sama?
 
Tiedän kyllä tuon. Mutta kun aspartaamihan hajoaa elimistössä asparagiinihapoksi ja fenyylialaniiniksi (ja metanoliksi) niin eikö lopputulos ole aika lailla sama?
Tuohon en sano juuta enkä jaata, jotkut viisaammat voivat meitä valistaa, mutta alkuperäiseen kysymykseen tuosta löytyy vastaus: nuo kaksi ainetta eivät olet aspsrtaamia, joten no aspartame on ihan perusteltua. Eivätkä nuo hajoamistuotteet kerro kaikkea. Voi itse aspartaamimolekyylikin vaikuttaa kehossa ennen hajoamistaan. Kuten sanottu, kun kahden molekyylin väliin kehittyy sidos, voi muodostuneen molekyylin vaikutukset kummasti muuttua suhteessa alkuperäisiin.
 
On sitten kamalaa myrkkyä.

Ja kaikille kalorivahdeille tässä hiukan tutkimustaustaa:

"Kun ihminen nielee aspartaamia, se imeytyy välittömästi ja kulkeutuu maksaan. Maksa osittaa, metabolisoi, aspartaamin osasiinsa; fenyylialaniiniksi, hapoiksi ja metanoliksi so. puuspriiksi. Prosessi vie paljon energiaa, joten sitä on vähemmän käytettävissä rasvan polttoon ja metabolismiin, mikä aiheuttaa rasvan varastointia. Ylimääräinen rasva varastoituu osittain maksasoluihin, seurauksena rasvamaksa sekä painonhallinnan vaikeutuminen" -Sandra Cabot, maksaspesialisti ja M.D.

Ja jos aine on alunperin kehitetty kemiallisen sodankäynnin tarpeisiin sekä tuholaismyrkyksi ni kannattaako sitä nyt litkiä koska "todistakaa ettei se ole vaarallista". Stevia <3

Huomatkaa makeisteollisuuden marssi kovaa vauhtia kohti steviaa ennen aspartaamin käyttökieltoa.

Ja jos nyt makeuttaa esmes rahkaa ni käyttäkää marjoja, tulee muutakin hyvää siihen ko proteiinia :)
 
Ihmistutkimusten järjestelmällisiä kirjallisuuskatsauksia ja tuplasokkoutettu placebo-kontrolloitu markkeritutkimus vertaisarvioiduissa tiedelehdissä:


Roska- ja hörhösivuja, alustavia rottakokeita mega-annoksilla ja keskustelufoorumia. Ja onpa siellä yksi sellainenkin lappu joka tukee aspartaamin turvallisuutta (boldattuna):


Ensimmäisen erän jälkeen tilanne:

gobbe - 3
Dragofix - 0


Tai itse asiassa tuon Dragofixin oman maalin johdosta voitaisiin antaa gobelle 4 pistettä :D Nyt toiseen erään vähän skarppausta aspartaamihysteerikkojen puolesta ja... FIGHT!!

Ettei mee ihan mauttomaks ni tässä hiukan luettavaa...

FDA
http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dailys/03/jan03/012203/02p-0317_emc-000199.txt

Tässä hauskat listat tutkimuksista.

Yhtiöiden rahoittamien tutkimusten tulokset:
Peer Reviewed PRO-aspartame studies

Yliopistojen + muiden ei yhtiörahotteisten tutkimusten tulokset:
Peer Reviewed ANTI-aspartame studies

En huuda salaliittoteoriaa mutta on toi nyt aika hauskaa objektiivista luettavaa :)
 
>ennen aspartaamin käyttökieltoa.
Jaa niinkuin mitä käyttökieltoa? Juurihan EFSA kävi läpi aspartaamiin liittyvät tutkimukset ja totesi aspartaamin käyttämisen olevan täysin turvallista käyttösuosituksien rajoissa.

>Huomatkaa makeisteollisuuden marssi kovaa vauhtia kohti steviaa ennen aspartaamin käyttökieltoa.
En tiedä olenko ihan sokea mutta en ole tälläistä nähnyt? Stevia sopii mielestäni varsin huonosti esimerkiksi virvoitujuomien makeutusaineeksi, koska aineen ADI-arvo (4mg) on varsin matala.
Tämän vuoksi virvoitusjuomiin joudutaan lisäämään esim. sokeria halutun makeuden saavuttamiseksi.
Aspartaaminen ADI-arvo on kymmenen kertaa isompi eli 40mg ja sopii tarkoitukseen paljon paremmin.

Metanolin saannista keskimäärin n. 1-10 % tulee aspartaamista.
Yli 90 % metanolista tulee alkoholijuomista, kasviksien ja hedelmien pektiinistä ja endogeenisesti muutoin.

Aineiden myrkyllisyyttä ei määrittele aineen olemassaolo vaan aineen määrä.
 
>Huomatkaa makeisteollisuuden marssi kovaa vauhtia kohti steviaa ennen aspartaamin käyttökieltoa.
En tiedä olenko ihan sokea mutta en ole tälläistä nähnyt? Stevia sopii mielestäni varsin huonosti esimerkiksi virvoitujuomien makeutusaineeksi, koska aineen ADI-arvo (4mg) on varsin matala.

Coca-cola Life ja Pepsi one (tai mikä olikaan) ensimmäisen aallon tuotteet. Coca-cola on ilmoittanut siirtyvänsä x aikavälillä 100% luonnolliseen makeutusaineeseen feissaamalla ensin pois sokerin ja sitten aspartaamin. 4 vuoden tutkimustyön jälkeen Cargillin kanssa tällä hetkellä on stevian yhdestä strainista patent pending joka on jalostettu virvoitusjuomakäyttöön.

Jos Coca-Cola tekee sen, ei kestä muilta kauaa seurata perässä.

Myönnettäköön käyttökielto on spekulointia miten markkinat käyttäytyvät tällä hetkellä. Pidettäköön se näkökulmana ei faktana :)
 
Rasvamaksa-artikkeli koski lähinnä sokereilla makeutettuja virvoitusjuomia.

"In addition, diet SD contain aspartame sweetener and caramel coloring, which are rich in advanced glycation end products that potentially increase insulin resistance and inflammation[10,11]"
Tässä kohtaa painoarvo sanalla "potentially" eli kyseessä on lähinnä veikkaus.
Itse sanoisin, että kevyttuotteiden suurin käyttäjäryhmä on painonhallintaongelmien kanssa painivat henkilöt, joiden ruokavalio on lähtökohtaisesti päin helvettiä (=liikaa sokeria) ja asiaa yritetään paikata käyttämällä light-juomia ja muita kevyttuoteita.
Rasvamaksan ja aspartaamin välissä on siis havaittavissa jonkinnäköinen tilastollinen yhteys mutta se ei kuitenkaan ole ongelman varsinainen aiheuttaja.
 
Helppoa. Ei ole vielä parempaa tullut vastaan. Sokeri, ei. Stevia litkut sisältää edelleen julmasti sokeria (esim pepsi next, sokeria 30% vähemmän) + maku ei täsmää omaan suuhun. Aspartaami voittaa toistaiseksi.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom