Apple - iPhone

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Soppis
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Jep, näinhän sen pitäisi toimia. Itellä (macbookissa) pelas ainakin niin, että tuota Download-linkkiä painamalla pääsi myös suoraan valitsemaan avaamisen iTunesissa. Paljonhan tuolta löytyi valmiitakin pätkiä muiden käyttäjien tekeminä, oman soittarin tekoa en ole kerinnyt kokeilemaan.

Juuri näin näyttäisi toimivan. Siirtää suoraan itunesiin. En vaan ole vielä ehtinyt kokeilla synkata.
 
Minun iphone purettu ja tutkittu, (kosketusnäyttö ei toimi ollenkaan). Todennäköiseti mulla on näyttömoduuli paskana, maanantaina menee testiin uudella näytöllä puhelin ja jos näyttö on paska, voi olla että ei kannata uutta hommata. uusi näyttömoduuli tiedustelujen n.150€ ja kun 3G tulossa niin vähän tyyris korjata tuo 2G.
 
Mulla on jeesuspuhelimessa installerista löytyvä ilmainen softa, jolla saa suoraan iLuurissa pätkittyä ja duunattua soittarit.

Mikä mahtaa olla kyseisen softan nimi? Ja lisäksi tyhmä kysymys: Sitä ei taida 3g iphoneen saada kun siihen ei vielä sitä installeria saa, vai? :)
 
Oletko tutustunut Androidin SDK:hon? Minulla on ollut suunnitelmissa vähän tutustua noihin uusiin mobiilisysteemeihin, vaikka työkseni en niiden kanssa olekaan tekemisissä.

Yksin varsin mielenkiintoinen Androidin ominaisuus on mielestäni se, että kaikki ohjelmat pystyy vaihtamaan johonkin toiseen, myös home screenin ja soittosoftan. Ennemmin tai myöhemmin joku tekee siihen kuitenkin ihan samanlaisen käyttöliittymän kuin iPhonessa. Tai voihan siitä tehdä vaikka 2110:n näköisen, jos on sitä mieltä, että ennen oli kaikki paremmin. En nyt silti usko, että Androidin käyttöliittymät tulevat olemaan vain kopioita muista. Palveluja, kuten vaikka kuvatiedoston valinta, voi tehdä uusiksi. Silloin kaikki ohjelmat, joissa käytetään kuvanvalintapalvelua (esim. taustakuvan valinta, MMS:n kirjoitus, kuvan liittäminen kontaktiin) käyttävät tätä uutta sovellusta. Käytettävyyttä voi sitten parantaa pala kerrallaan, tai rakentaa oman käyttöliittymänsä juuri niistä itselle parhaihen sopivista komponenteista.

En ole androidiin kieltämättä hirveästi paneutunut ja siinä on toki oma potentiaalinsa hyvin rajatulle kohderyhmälle. Mutta nuo mainitsemasi esimerkit; homescreenit ja ohjelmapalikoiden pala kerrallaan muokkaus. Nämä ovat vain yksittäisiä pieniä asioita yhdelle laitteelle. Kuten yritin sanoa tätä "taistelua" ei käydä yhdellä laitealustalla/laitteella. Kyseessä on paljon laajemmat asiat. Pelkkien yksittäisten softien korvaaminen on sama kuin winkkariin laittaisi windowsBlindsin joka matkii dockkia. Ei se vielä tee winkkarista OSX:ää eikä muuta .net-frameworkkiä tai MFC:tä Cocoaksi. Puhumattakaan appstoresta ja iTunesista. Vastaavien kehitys vie pitkälti aikaa ja resursseja. Ohjelmoinnissa kyse ei ole pelkästään siitä mitä voi tehdä vaan miten (helposti) sen voi tehdä. iPhonen Cocoa Touch, kuten OSX:n Cocoa, on jotain sellaista mitä on vaikea sanoin kuvata. Frameworkit ja työkalut ovat mietitty niin käsittämättömän hienosti ja perusteellisesti ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko. Huono puoli on että Cocoa Touchin jälkeen niin symbian kuin WindowsMobile ohjelmointi saa oikeasti itkemään.

Android tulee saamaan suuren suosion rajatulla porukalla - aivan kuten linuxkin. Mutta en jaksa uskoa veikonkoneen myyvän puhelinta ja opastavan normikäyttäjää että voit sitten kuule ladata sitä sun tätä sieltä sun täältä - vai mistä se nyt olikaan ;)

Pelin ratkaisee kokonaisuus, ohjelmistot ja yhtenevät palvelut. Se mitä Apple on rakentanut viimevuodet. Kyllä Googlella riittää resursseja mutta jos luet uudelleen listan edellisestä viestistäni niin huomaat, että kyse on todellakin kymmenistä tuhansista koodausvuosista. Projektiin voi liittää vain rajatun määrän koodareita ja silloin homma yksinkertaisesti vie aikaa vuosia. Muuten käy kuin Microsoftille Vistan kanssa. Liikaa kokkeja samassa sopassa eikä vasen käsi tiedä mitä oikea tekee. iPhonen OSX ja Cocoa Touch on suurimmalta osin sama kuin itse desktop OSX ja Cocoa. Samat programming guidet, referencet, APIt ja muut pätevät 1:1. Apple on työstänyt noita usean tuhannen softainsinöörin voimin viimeiset 5 vuotta. Googlella menee yksinkertaisesti vähintään sama aika. Ei sikseen ettei se olisi mahdollista mutta ei tällä vuosikymmenellä. Ja pitää muistaa että Apple menee kokoajan eteenpäin. Se mitä nyt julkaistiin (iPhone 3G) on lähtenyt suunnittelupöydältä kaiketi vuosi sitten.

Apple on pelannut tätä peliä mestarillisesti ja joku hemmetin fiksu kaveri siellä on sijoitellut nappulat paikoilleen jo aikaa sitten. iPhone ei todellakaan tule olemaan ainoa mobiilialusta Applelta. Perässä tulee muita. Mitä ne sitten ovatkaan jää nähtäväksi mutta niissä kaikissa pyörii jonkinlainen OSX:n mobiiliversio, niitä ohjelmoidaan cocoalla, ne tukevat appstorea, iTunesia ja mobile.me:tä.
 
iPhonen Cocoa Touch, kuten OSX:n Cocoa, on jotain sellaista mitä on vaikea sanoin kuvata. Frameworkit ja työkalut ovat mietitty niin käsittämättömän hienosti ja perusteellisesti ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko. Huono puoli on että Cocoa Touchin jälkeen niin symbian kuin WindowsMobile ohjelmointi saa oikeasti itkemään.
Ilmeisesti se Macci pitää sitten hankkia, että pääsee tuotakin kokeilemaan. Kai siinä kehityspaketissa on emulaattori mukana, ettei nyt sentään tarvitse iPhonea ostaa :)

Android tulee saamaan suuren suosion rajatulla porukalla - aivan kuten linuxkin. Mutta en jaksa uskoa veikonkoneen myyvän puhelinta ja opastavan normikäyttäjää että voit sitten kuule ladata sitä sun tätä sieltä sun täältä - vai mistä se nyt olikaan ;)
Siitä olen ihan samaa mieltä, että koko ison paletin pitää toimia, jotta mobiilialusta on käyttökelpoinen. Google on kyllä tehnyt softiaan yleensä muita softiaan huomioonottaen. Esimerkiksi tuossa Androidissa GoogleMap on aika oleellinen osa. Joten kyllä ainakin minä uskon, että Google osaa rakentaa myös hyvin kännykkään integroituvan softakaupan. Ja pitäähän normikäyttäjien osata Applenkin App Storea käyttää, että niitä uusia softia saa. Mikseivät he siis oppisi käyttämään myös Googlen vastaavaa.

Android on myös tarkoitettu kaikkiin mahdollisiin kännyköihin, ei ainoastaa älypuhelimiin. Eikä sillä yksinkertaisen peruspuhelimen ostajalla ole välttämättä mitään kiinnostusta latailla siihen uusia softia. Halvassa peruspuhelimessa voisi olla ihan yksinkertaisella käyttöliittymällä varustettu Android ja vasta älypuhelimessa on sitten kaikki herkut.

Pelin ratkaisee kokonaisuus, ohjelmistot ja yhtenevät palvelut. Se mitä Apple on rakentanut viimevuodet. Kyllä Googlella riittää resursseja mutta jos luet uudelleen listan edellisestä viestistäni niin huomaat, että kyse on todellakin kymmenistä tuhansista koodausvuosista.
Ei minun ole tarkoitus alkaa tässä vänkäämään vastaan, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että löytyisikö tuohon jotain tarkempaa tietoa tai lähdettä? Tuollainen työmäärä on erittäin suuri, joten mahdetaanko siihen laskea myös kaikki OS X:n kehitys? Vertailukohtana Windows NT 3.1:een meni 2000 työvuotta ja avaruussukkulan softaan 22000 työvuotta.

Apple on työstänyt noita usean tuhannen softainsinöörin voimin viimeiset 5 vuotta. Googlella menee yksinkertaisesti vähintään sama aika.
Ei Googlella nyt ainakaan enempää aikaa mene, niillä on paremmat insinöörit ;)
 
– – Ei se vielä tee winkkarista OSX:ää eikä muuta .net-frameworkkiä tai MFC:tä Cocoaksi. Puhumattakaan appstoresta ja iTunesista. Vastaavien kehitys vie pitkälti aikaa ja resursseja. – – Frameworkit ja työkalut ovat mietitty niin käsittämättömän hienosti ja perusteellisesti ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko. – – Pelin ratkaisee kokonaisuus, ohjelmistot ja yhtenevät palvelut. Se mitä Apple on rakentanut viimevuodet. – – iPhonen OSX ja Cocoa Touch on suurimmalta osin sama kuin itse desktop OSX ja Cocoa. Samat programming guidet, referencet, APIt ja muut pätevät 1:1. Apple on työstänyt noita usean tuhannen softainsinöörin voimin viimeiset 5 vuotta. – –

OS X:n ja Cocoan aikajana voidaan helposti vetää vuoteen 1985, jolloin NeXT perustettiin. Unix-juuret ja BSD juontavat vielä kauemmas.

Viime vuosina OS X:n kehitystä seuratessa minut on lyönyt ällikällä se, millaisella pitkäjänteisyydellä kehitystyötä tehdään. Hyvänä esimerkkinä Applen Intel-siirtymä, joka pedattiin vuosikausia etukäteen. (http://www.youtube.com/watch?v=ghdTqnYnFyg)
 
Minun mielestä ei tää 3G-verkko oikein toimi kunnolla tämän uudemman iPhonen kanssa. Verkon kuuluvuus huono Helsingin keskustassa ja eri nopeustestien mukaan kuso kulkee kuin Edgellä.
Nyt sitten vielä ostin iNetworktestin ja puhelimen mukaan mennään 3Geellä mutta testin mukaan edgellä.
Nopeudetkaan ei päätä huimaa. Verkonkaan ei luulis olevan hirveän kuormitettu tähän aikaan vuorokaudesta....
Ilmeisesti joku yhteensopivuusongelma? Tai softavika? Tuntuu myös akku syövän toi kentän heittely aika rankasti.
Mites muut uuden iFöönin omistajat? Oletteko huomanneet verkossa huonoa kuuluvuutta?
Puhelut kyllä kulkee mallikkaasti mutta lähinnä ihmetyttää datan heikko nopeus.
 
Ilmeisesti se Macci pitää sitten hankkia, että pääsee tuotakin kokeilemaan. Kai siinä kehityspaketissa on emulaattori mukana, ettei nyt sentään tarvitse iPhonea ostaa :)
Macin hankkiminen kannattaa aina! ;)
Toki on emulaattori - tai Applen nimellä iPhone Simulator joka on parhaimmasta päästä näkemiäni emuja.


Android on myös tarkoitettu kaikkiin mahdollisiin kännyköihin, ei ainoastaa älypuhelimiin. Eikä sillä yksinkertaisen peruspuhelimen ostajalla ole välttämättä mitään kiinnostusta latailla siihen uusia softia. Halvassa peruspuhelimessa voisi olla ihan yksinkertaisella käyttöliittymällä varustettu Android ja vasta älypuhelimessa on sitten kaikki herkut.
Palikoiden latailuilla tarkoitin lähinnä mainitsemiasi käyttiksen laajennuksia ja modeja. Jos porukka tehtailee parempia touch-käyttöliittymiä tai käyttiksen palveluita ja niitä pitää erikseen latailla ilman valmista yhtenevää pakettia niin homma jää samaan kastiin kuin Linux - hyvin rajalliselle kohderyhmälle. Pahimmillaan tulee useita erilaisia versioita jotka eivät ole binääriyhteensopivia 3rd-party ohjelmien kanssa. Tällöin se yhtenäinen softwaremarkets jää puuttumaan. Vähän kuin Series60 eri versioineen jotka eivät ole yhteensopivia. Softamarkkinat pirstaleina ja seurauksena painajainen softakehittäjille.


Ei minun ole tarkoitus alkaa tässä vänkäämään vastaan, mutta ihan mielenkiinnosta kysyn, että löytyisikö tuohon jotain tarkempaa tietoa tai lähdettä? Tuollainen työmäärä on erittäin suuri, joten mahdetaanko siihen laskea myös kaikki OS X:n kehitys?
Arviohan tuo oli. Koska iPhone OSX:ssä on suuri osa desktop OSX:ää mukana ja Cocoa Touch on Cocoan subset niin laskin molemmat mukaan. Lisäksi iTunes, AppStore, MobileMe. Huomaa, että jopa Applella meni yli vuosi iPhonen SDK:n viimeistelyyn ja dokumentointiin. Siis pelkästään sen pienen osuuden joka eroaa Cocoa Desktop SDK:sta.
 
No nyt on uusi pwnage -työkalu ulkona 2.0:lle. Jospa huomenna jaksaisi jossain välissä kokeilla.

Jäi mainitsematta että älkää lähtekö soitellen sotaan ja tunkeko vain 2.0:aa luuriin, homma ei mene ihan niin. Vain maccikäyttäjille ja 3G luuriin ei kannata yrittää, sitä tuo ei unlockaa.
 
Jäi mainitsematta että älkää lähtekö soitellen sotaan ja tunkeko vain 2.0:aa luuriin, homma ei mene ihan niin. Vain maccikäyttäjille ja 3G luuriin ei kannata yrittää, sitä tuo ei unlockaa.

Kyllä unlockaa. Tai ainakin pitäisi ellei siinä ole jotain bugia sillä heti alussa on valittavana haluaako jailbreakata iPhonen, iPodin tai 3G-iPhonen.

Ajoin tuon juuri omaan iPodiin jossa 2.0 -firmis, hyvin toimii. Ainoa että Installeria ei ole enää mukana, vain Cydia. Mutta katsotaan pärjääkö tuolla. Kuulemma softana parempikin kuin Installer, mutta en ole ehtinyt tarjontaa tutkia pahemmin.
 
Sam 78: Samaa itekkin huomannu. 3G verkkoa ei taho löytyä oikein mistään. Yleensä keskustassa ja sen läheisyydessä on Edge. Muuten mennäänkin sitten koko ajan gprs:llä ja sekös vituttaa.
Kattelin sitä Soneran verkkokarttaa ja tällä hetkellä pitäisi olla Edge käytössä, mutta gprs se siellä silti on...

Toivotaan että on softavika ja tulee päivityksessä korjattua. :)
 
Joo eipä mikään epävirallinen softa oikein tue tuota 2.0:aa saati sitten löydy tuolta Cydiasta. Pitää ajaa 1.1.4 takaisin.
 
Kyllä unlockaa. Tai ainakin pitäisi ellei siinä ole jotain bugia sillä heti alussa on valittavana haluaako jailbreakata iPhonen, iPodin tai 3G-iPhonen.

Ei unlockaa, vain 1gen:iin toimii. Jailbreak onnistuu 3G:hen.

Tuolta:
Just to clear up some confusion over what this actually does: yes, it jailbreaks and unlocks older iPhones, and jailbreaks iPhone 3Gs and iPod Touches. We only support the 2.0 firmwares.
 
Ois muuten aika helmi tuollane '' asetus'', että saa laitettua ton ''kääntymisen'' on/off, koska välillä vituttaa kun pötköttelee jossain musa korvilla ja sitten kun vaihtaa biisiä, niin ei kun helvetti on pakko mennä siihen oiskohan (cover floweriin) eikä siihen mistä saa painettua seuraava nappulaa....
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom