Alkossa koijattiin

Nämä kaikki tarinat näistä viinojen hurjista eroista pullojen välillä, niin ne on osoitettu varmaan sadassa tutkimuksessa ja tv-ohjelmassa urbaanilegendoiksi jo kauan sitten. Ihme miten tällaiset jää elämään, vaikka pienellä järjenkäytöllä asia olisi helposti pääteltävissä ja selvitettävissä.

Mistä johtuu, että kun pistät kaksi avaamatonta 38% kosanderia kaupan hyllyltä suoraan pakastimeen vierekkäin, toinen jäätyy mutta toinen ei?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mistä johtuu, että kun pistät kaksi avaamatonta 38% kosanderia kaupan hyllyltä suoraan pakastimeen vierekkäin, toinen jäätyy mutta toinen ei?

En tiedä miksi, mutta mahdollisesti samasta syystä minkä vuoksi pakastimeen laitetussa jääpalamuotissa osa jääpaloista on vielä sisältä sulia kun toiset on jo umpijäässä? Jos niitä kossuja pitää vaikkapa viikon siellä pakastimessa, niin aika suurella varmuudella ne ovat molemmat yhtä paljon jäässä.
 
Tulihan sieltä jotain järkeäkin.

No ei pakastin ole mikään ideaalinen tasalämpöinen laitos. Siellä voi olla useiden asteiden eroja. Vaihda vaikka pullojen paikkaa vähän väliä ja mittaa lämpöjä, eiköhän ne molemmat jäädy tai ole jäätymättä samalla tavoin.

Olipa tässä jotain häikkää porukoitten pakastimen termostaatissa ja mokoma välillä päätti pyörittää kompuraansa 24/7. Ainaki pakastuu prkl. Joissakin pakastimissa on automatiikka joka huomaa jos laitettiin uutta kamaa pakastimeen ja iskee itsensä turbo-moodiin.
 
"5. Vaihteleeko Kossun alkoholipitoisuus?

Aina välillä kuulee käsittämättömiä huhuja koskien Koskenkorvan Viinan alkoholipitoisuutta. Pahimpien huhujen mukaan pitoisuus vaihtelisi jopa 15-40% välillä.

Näillä huhuilla ei ole toden kanssa mitään tekemistä. Koskenkorva Viinan alkoholipitoisuus tarkalleen on se pullossa ilmoitettu 38 tilavuusprosenttia. Tuotteen laatu ja tasalaatuisuus on Primalcolle kunnia-asia, joten asiaa tarkkaillaan erityisen hyvin. Mittaus suoritetaan joka erässä ennen pullotusta sekä vielä uudelleen pullotuksen yhteydessä. Tarkaan vaadunvalvontaan velvoittaa jo ISO 9002 -laatusertifikaattikin, jollaisen Koskenkorva Viinaa tuottava tehdas Rajamäellä on saanut.

Yksi väärien huhujen alkuunpanija saattaa olla viinimittarit, joita käytetään viinan alkoholipitoisuuksien mittailuun. Viinimittarit eivät sovellu viinojen alkoholipitoisuuksien mittailuun.

Lähde: Primalco Oy"
(http://www.kossu.org/faq/#5)

Eli siis kossun valmistaja sanoo ettei ole mitään perää että pitoisuus vaihtelee, asiahan on sitä myöten selvä, eihän niillä ole syytä valehdella tuosta. samaa logiikkaa voidaan jatkossa käyttää urheilussa, miksi tuhlata aikaa turhiin doping testeihin, kysytään vaan urheilijoilta että käyttävätkö, ja kun on kerran vuonna -93 testattukkin jo niin pakkohan se on uskoa.
 
Eiköhän tuollakin ole laadunvalvonnassa ihmisiä töissä, joille maksetaan siitä työstä palkkaa. Tietty on jotkut toleranssit, jonka puitteissa pitoisuus saa vaihdella. Esimerkiks elintarvikealalla, niitä ainesosia harvemmin millään kirjevaa'alla punnitaan, että on täsmälleen oikea määrä.
 
Eiköhän se nyt ole aika selvää että aina kun kossun kulutus lisääntyy niin Hyssälältä tulee määräys laimentaa lientä ettei suomalaiset ihan itseään viinalla tapa :foliohattu:
 
Eli siis kossun valmistaja sanoo ettei ole mitään perää että pitoisuus vaihtelee, asiahan on sitä myöten selvä, eihän niillä ole syytä valehdella tuosta. samaa logiikkaa voidaan jatkossa käyttää urheilussa, miksi tuhlata aikaa turhiin doping testeihin, kysytään vaan urheilijoilta että käyttävätkö, ja kun on kerran vuonna -93 testattukkin jo niin pakkohan se on uskoa.
Et voi olla tosissasi. :eek:

Ymmärrätkö nyt yhtään miten yksinkertainen prosessi on sekoittaa muutama eri neste keskenään?

MIKSI ihmeessä kossussa ei olisi oikeaa määrää etanolia? Koskenkorvan tehtaalla pestään jumalauta jalatkin sisäänmennessä etanolilla, meinaatko että ne säästäisivät?

Vitsit nyt kyllä kelpais paukku, mutta on pitkä päivä huomenna :jahas:
 
Eli siis kossun valmistaja sanoo ettei ole mitään perää että pitoisuus vaihtelee, asiahan on sitä myöten selvä, eihän niillä ole syytä valehdella tuosta. samaa logiikkaa voidaan jatkossa käyttää urheilussa, miksi tuhlata aikaa turhiin doping testeihin, kysytään vaan urheilijoilta että käyttävätkö, ja kun on kerran vuonna -93 testattukkin jo niin pakkohan se on uskoa.

Hyvin sä Japi vedät. Suomessahan on teollisuudessa täysin villit säännöt ja mitään ei valvota ja lakeja ei noudata kukaan. Tiedätkö esim miten lain mukaan sitä "kossun valmistajaa" auditoidaan? Lopeta jo ton täysin huuhaan uskominen. Se, että kaksi kossua jäätyy eri aikaan on aivan normaalia. Laita kaksi kossupulloa vettä sinne pakastimeen niin ei nekään täysin samaan aikaan jäädy. Usko jo, nää jutut on urbaanilegendoja kaikki.
 
Taidatte vähän liian sinisilmäsesti uskoa, että kaikkialla aina kokoajan pilkun päälle noudatetaan noita säädöksiä ja lakeja. Vittu, eihän tässä maassa olisi mitään pielessä jos näin tehtäisiin. Joka vitun duunipaikassa jossa olen ollut on kuulunut tämä kuuluisa sanonta "näin ei saisi tehdä, mutta..".

Kai Nalo, uskotko sinä tosiaankin sataprosenttisesti, että missään kossupullossa ikinä ei koskaan ole ollut milloinkaan mitään muuta kuin tasan pullon esittämä määrä prosentteja? Vittu olet kyllä tyhmä jätkä jos näin uskot.
 
Taidatte vähän liian sinisilmäsesti uskoa, että kaikkialla aina kokoajan pilkun päälle noudatetaan noita säädöksiä ja lakeja. Vittu, eihän tässä maassa olisi mitään pielessä jos näin tehtäisiin. Joka vitun duunipaikassa jossa olen ollut on kuulunut tämä kuuluisa sanonta "näin ei saisi tehdä, mutta..".

Kai Nalo, uskotko sinä tosiaankin sataprosenttisesti, että missään kossupullossa ikinä ei koskaan ole ollut milloinkaan mitään muuta kuin tasan pullon esittämä määrä prosentteja? Vittu olet kyllä tyhmä jätkä jos näin uskot.

Uskon, että Kossu pysyy toleransseissaan siten, että toleranssin ulkopuolella on ainaki alle 0,5% tuotteista. Toleranssit lienee ehkä yhden prosentin luokkaa, en usko että missään nimessä enempää. Sinä olet tyhmä jätkä ja et tajua liiketoiminnasta yhtään mitään. Ikäänkuin Kossulla menisi paremmin, jos ne lanttaa juomiaan lainvastaisesti. Kyllä Koskenkorvan liiketoiminnan kannattavuuden osat on jossain ihan muualla kuin alkoholin määrässsä per pullo. Ajattele nyt vähän ennekuin lauot noita idiotismeja.
 
Vittu maksan tonnin sille, joka valvotuissa olosuhteissa saa näistä kossupulloista näitä urbaanilegendoissa väitettyjä lukemia.
 
Alkon tehtailla on liukuhihnoillakin tarkkailijat ja jos etiketti on vähänkin vinossa niin pullo heitetään menemään, joten en usko, että itse aineessakaan otetaan mitään kompromissejä mihinkään suuntaan.
 
Alkon tehtailla on liukuhihnoillakin tarkkailijat ja jos etiketti on vähänkin vinossa niin pullo heitetään menemään, joten en usko, että itse aineessakaan otetaan mitään kompromissejä mihinkään suuntaan.

Miksi otettaisiinkaan? Nuo tehtaat tuottaa helvetin paljon muutakin kuin viinaa. Ihan hiirenpaska joku koskenkorva niiden kokonaistuotantoon ja teollisuusetanolin tuotantoon ja kaikkeen muuhun verrattuna. Aivan älytön juoppojen ajatus, että kossulla kusetetaan. Jos vaan ihmiset viittisivät yhtään ajatella ja miettiä asioita ja tutustua aiheeseen ennen kuin suu vaahdossa levitetään ihan käsittämättömiä urbaanilegendoja.
 
Miksi otettaisiinkaan? Nuo tehtaat tuottaa helvetin paljon muutakin kuin viinaa. Ihan hiirenpaska joku koskenkorva niiden kokonaistuotantoon ja teollisuusetanolin tuotantoon ja kaikkeen muuhun verrattuna. Aivan älytön juoppojen ajatus, että kossulla kusetetaan. Jos vaan ihmiset viittisivät yhtään ajatella ja miettiä asioita ja tutustua aiheeseen ennen kuin suu vaahdossa levitetään ihan käsittämättömiä urbaanilegendoja.
Oletko Altian tehtaalla töissä, vai miten sinulla on noin varmaa tietoa ettei tuotannossa ole mitään toleransseja?
 
Oletko Altian tehtaalla töissä, vai miten sinulla on noin varmaa tietoa ettei tuotannossa ole mitään toleransseja?

En ole tehtaalla töissä. Juurihan tuolla edellä kirjoitin, että luulen että toleranssi lienee maksimissaan prosentin luokaa ja toleranssin ulkopuolella maksimissaa 0,5% tuotannosta. Luultavasti se on vielä parempi, koska kemianteollisuuden tuotantotoleranssit on pääsääntöisesti paljon parempia ja tarkempia kuin perinteisempien teollisuuden alojen tuotannolla. Olen toiminut eri teollisuuden aloilla ihan tarpeeksi kauan, että tiedän tämän kokoisten pelurien tekevän bisneksensä ihan muulla tavalla kuin tinkimällä tuotteensa laadusta noin naurettavalla tavalla.
 
En ole tehtaalla töissä. Juurihan tuolla edellä kirjoitin, että luulen että toleranssi lienee maksimissaan prosentin luokaa ja toleranssin ulkopuolella maksimissaa 0,5% tuotannosta. Luultavasti se on vielä parempi, koska kemianteollisuuden tuotantotoleranssit on pääsääntöisesti paljon parempia ja tarkempia kuin perinteisempien teollisuuden alojen tuotannolla. Olen toiminut eri teollisuuden aloilla ihan tarpeeksi kauan, että tiedän tämän kokoisten pelurien tekevän bisneksensä ihan muulla tavalla kuin tinkimällä tuotteensa laadusta noin naurettavalla tavalla.
Eli et ole oikeasti koskaan mitannut kossun tilavuusprosenttia, mutta silti huudat täällä suu vaahdossa kuinka se varmasti on oikein :eek: Periaatteessa tuotantoprosessi onkin tarkka, mutta varmaksi asiaa ei voi tietää kuin tutkimalla ja määrittämällä tilavuusprosentti. Samaa mieltä olen kanssasi että bisnesmielessä, jos vaihtelua on ollut, ei tarkoituksellista laimentamista ole ollut. Kuten kaikessa tuotannossa, vaihtelu on mahdollista, vaikkakin tässä tapauksessa ehkä kovin epätodennäköistä.
 
Jostain syystä itse jaksaisin uskoa että kovasti siellä joku pikku laborantti mittailee pitoisuuksia. Yleisesti ottaen laadunvalvonta on Suomessa kohtuullisen hyvällä pohjalla, varsinkin juuri elintarviketeollisuudessa.
Enkä usko että tuollaisen brändin valmistaja haluaisi pilata mainettaa laimentamalla juomiaan. Siitä kun kusahtais niin tappiot voisivat olla varsin huomattavat verrattuina säästöihin joita tuolla laimentamisella aikaan saadaan.
 
Eli et ole oikeasti koskaan mitannut kossun tilavuusprosenttia, mutta silti huudat täällä suu vaahdossa kuinka se varmasti on oikein :eek: Periaatteessa tuotantoprosessi onkin tarkka, mutta varmaksi asiaa ei voi tietää kuin tutkimalla ja määrittämällä tilavuusprosentti. Samaa mieltä olen kanssasi että bisnesmielessä, jos vaihtelua on ollut, ei tarkoituksellista laimentamista ole ollut. Kuten kaikessa tuotannossa, vaihtelu on mahdollista, vaikkakin tässä tapauksessa ehkä kovin epätodennäköistä.

Kysymys on siitä, että kun ymmärtää teollisuuden ja normaalin liike-elämän lainalaisuuksia edes hieman niin voin sanoa, että ennemmin kossua ei lantata ja tilavuusprosentit on oikein kuin että näin ei olisi. Ja juurihan kirjoitin nuo toleranssit, en ole väittänyt ettikö ikinä ei olisi yhtään toleranssien ulkopuolelle osuvaa pulloa tullut.

Se on ihan sama kuin väittäisin, että floraan laitetaan sahanpuruja. Ei tarvitsee tarkistaa tietääkseen, että näin ei ole.

Lisäksi kun nämä urbaanilegendat on pyörineet kossun osalta jo vuosikymmeniä niin ihmettelen kovasti, että kuka niihin vielä jaksaa uskoa.
 
Uskon, että Kossu pysyy toleransseissaan siten, että toleranssin ulkopuolella on ainaki alle 0,5% tuotteista. Toleranssit lienee ehkä yhden prosentin luokkaa, en usko että missään nimessä enempää. Sinä olet tyhmä jätkä ja et tajua liiketoiminnasta yhtään mitään. Ikäänkuin Kossulla menisi paremmin, jos ne lanttaa juomiaan lainvastaisesti. Kyllä Koskenkorvan liiketoiminnan kannattavuuden osat on jossain ihan muualla kuin alkoholin määrässsä per pullo. Ajattele nyt vähän ennekuin lauot noita idiotismeja.

Noniin, eli olettamukseni siis pitää paikkaansa? Eikö? Itsekin sen myönnät. En ole sanaakaan sanonut liiketoiminnasta, enkä teorisoinut miten kossulla menisi paremmin. Tämä on omaa fiktiotasi ja yrität nyt laittaa sanoja minun suuhuni. Ainut ja vain ainut asia mitä olen sanonut, on ettei kannata uskoa sääntöjen noudattamiseen sinisilmäisesti ja kertonut oman kokemukseni jokaisesta tähän astisesta työpaikastani.

Joten kyllä se idiotismi menee nyt sinun piikkiisi, Kai Nalo.
 
Alkoi kiinnostamaan niin paljon että kahlasin Finlexiä läpi jos jostain joku laki ko asiasta löytyisi.

Lähimmäksi päästään tuossa laissa joka koskee alkoholin verottamista.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941471?search[type]=pika&search[pika]=alkoholi

Jos oikein lakitekstiä tulkitsen niin 1% heitto alkoholipitoisuudessa sallitaan. Alkoholivero maksetaan myös jokaista prosenttia kohti.

Tuosta minä vetäisin sellaiset tulkinnat että jos toistuvasti vaihtelu on yli +/-1% ilmoitetusta voipi alkaa olemaan luvat löyhässä. Enkä oikein usko että kukaan alkoholin valmistaja leikkii noilla lupaehdoilla, sen verran hankalat on.

ps. Jos joku löytää linkin jossa suoraan sanotaan mikä heittely saa olla (siis muualta kuin suomi24) niin laittakaa tänne. Alkoi kiinnostamaan kovasti; pakkohan tässä pykälien luvatussa maassa on olla pykälä alkoholin heittelystä ilmoitettuun nähden...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom