- Liittynyt
- 8.8.2012
- Viestejä
- 376
Olisi kiinnostavaa kuulla mitkä ajatukset (omat, muiden), luetut (artikkelit, kirjat) ja nähdyt (videot, itse koetut) asiat ovat eniten vaikuttaneet siihen, että miten treenaa nyt. Tai mitä tavoittelee treenillään ja miksi. Omia juttujani, ei missään järjestyksessä.
Pitkäjänteisyys ja usko
Tämä on ehkä se tärkein kaikista. Nykyään kun jokainen treeniohjelma ja konsepti on oikeasti napin painalluksen päässä, niin en ihmettele, että muutkin kuin minä eivät saa (tai minä en alussa saanut) treeniään liikkeelle. Joka viikko löytyy lehdistä ja netistä aina se parempi ohjelma. Maaginen tie saatanallisiin lihaksiin jota se ja se seuraa. Jos se vain toimisi niin... Eli siinä on vaarana se muihin (idoleihin) liiallinen tukeutuminen, roikkuminen. Kun näet lehdessä sen timmin naisen ja miehen, haluut olla se, ja tehdä samaa treeniä kuin se (kärjistetysti). Kunnes seuraava lehti tai artikkeli pamahtaa missä on kovemman näkönen kroppa.
Ja ihan varmana kovempi ohjelma kuin tää mitä nyt teen! Ei vittu, ei musta koskaan tuu mitään...
Itku seuraa kun yksinkertaisesti yhtälöstä unohdetaan pitkäjänteisyys (vuosien sisäänajo) ja usko. Usko siihen, että se ohjelma jolla tekee toimii. Ja ennen kaikkea usko itseensä ja siihen, että saa sen ohjelman toimimaan ajan kanssa. Sinä teet siitä ohjelmasta sen mitä tarvitset. Ei kukaan muu.
Wendlerin artikkeli apuliikkeistä
Kuinka simppeliä voikaan olla jokin, mutta siksi juuri sitä ei itse näe...
http://www.jimwendler.com/2011/10/the-last-word-on-assistance-lifts-i-wish/
The choice of assistance lift pales in importance to the proper execution and loading of the key lifts. Too many younger lifters major in the minors, and they’re called assistance lifts for a reason.
Tämä on kai jonkinlainen "fitness salikulttuurin" aikaansaannos. Kun on sata laitetta salilla niin ne ohjelmat ynnä muut painottuu niihin. Tai jostakin se tulee, että ohjelmissa pitää olla sataa hilavitkutinta ja eristystä (aloittelijoilla siis. Vuosia ja vuosikymmeniä treenanneet voi hifistellä erilailla). Vaikka ne pitäisi painottua siihen tankoon ja rautaan mitä siihen lapataan.
Pavel Tsatsouline ja dynaaminen rentous
Tästä on ollut apua muuallakin kuin salilla. Se ajatus (esim. joskus kamppailulajeissa), että vahvuus on sitä missä jäpitetään nyrkin kovana odottamassa tekniikan tekoa on hiukan, no, ei toimiva. Silloin on niin sanotusti kuollut. Kaikki mahdollinen liike ja räjähtävyys on mimimoitua. Parhaiten se tuli esille kun Tsatsouline kuvaili sitä jokseenkin niin, että mennään siitä rennosta kovaan hetkessä ja takas rentoon, ja takas kovaan. Tässä taas tulee kaikki venyttelyt, ynnä muut kuvaan, jotka on pakollisia kaikille jotka haluaa nostaa edes hiukan rautaa tai muuta tehdä. Myös ajatus Breath behind the shield on ovia avaava, kuten myös punnertaminen niin, että puristaa maata sormillaan. Ja niin edespäin.
Aktiivista voimaa.
Väärä minäkuva ja tavoitteet
Hyvin useat jotka aloittaa treenaamisen (olkoon se laihdutus tai lihasten kasvatus, mikä vain) haluaa heti imitoida kunnossa olevia. Jos se bad ass Drill Sergeant menee lenkille kello oh six hundred niin tottakai itsekkin pitää... Mutta ei saatana, haluun nukkua kello oh eleven hundrettiin! No, siks itsekkin aloin nukkumaan (kun pystyi) ja treenasin omalla tavallani, en muiden. Paljon paremmat tulokset. Ei saa istuttaa muiden minäkuvaa omaksi.
Tuossa jotain omia ja omiksi ottamiani oivalluksia. Jakakaa toki omanne.