Adrenal burnout

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Miuku
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
OMG :kuola: Niin nostaa treenaaminenkin. Huihui.

"...low-carb eaters: Less than 2% are able to maintain this lifestyle without stimulants such as caffeine. ...

is it any wonder that long-term, low-carb eaters need a cup o’ Joe to make it go? What good is a diet where you constantly have to whip it up with caffeine? ...

Another thing I have noticed is the tremors in long term low carb dieters. Is it due to caffeine intake or adrenal fatigue or neurological complications from long-term, low-carb dieting? "

ÖÖÖ, siis täähän on ihan tuubaa, eli jos on lowcarbilla, pitää juoda kuppi kahvia. :rolleyes: Tavalliset monta kuppia kahvia juovat(kamalia narkkeja!!) on varmaan ihan kuolleita...
 
Additionally, diets low in carbohydrates are low in vitamin E necessary for immune and cell membrane function.
Kyllä ainakin viimeksi kun rypsäripurkkia katsoin näytti siinä olevan ihan reippahia määriä E-vitamiinia? Miten rasvaliukoisen vitamiinin saanti voisi edes jäädä vähäiseksi runsasrasvaisella ruokavaliolla? Nyt on äijällä tullut näppäilyvirhe tai bullshittia.
 
Ei tässä nyt olla pappia kyydissä eli itsestäänselvyydet voi jättää pois (ja tuossa artikkelissa oli joitakin himmeitä juttuja kuten tuo E-vitsku, mutta ne ei liene tässä yhteydessä aiheellista pöngittävää).

Kahvinjuonti ja treenaaminen on siitä eri juttuja että silloin kortisoli ei ole koko päivää koholla.

Lylen foorumilta kävin jo pönkäsemässä ja lopputulos oli seuraava.

Adaptaatiojakson jälkeen kortisolitasot laskevat ainakin hiukan (joten luultavasti adrenaliinikin laskee).

Syklisellä taas lylelläkään ei ollut hajua mitä loppujenlopuksi tapahtuu, epäili että kortisolit tulisivat tankkauksen ajan tarpeeksi alas.

Niin ja sitten löytyi maininta, että jos riittää protskua bufferissa niin kortisolin nousu ei olisi mitenkään ongelmallista.

Adrenal burnoutistakin löytyi yksi threadi jostain viime syksyltä ja sielläkin leimattiin marginaali-ilmiöksi, ellei jopa huuhaaksi.

Silleen vaan kiinnostaa kun tässä alkaa olla yli vuosi atkinsia takana... Schwarzbeiniä lueskelin ja hän nosti asian esiin isonakin ongelmana... no tiedä häntä... rupesi vaan kiinnostamaan kun kaikki muu siinä samassa kirjassa oli ihan asiapuhetta.
 
Noissa jutuissa pitäisi katsoa kokonaiskuvaa eli sitä mitä vaikutuksia dieettauksella yleensä on. AFAIK esim. kortisolit nousee dieetillä kuin dieetillä. Eli ei pitäisi vain tuijottaa muutamaa oiretta vertaamatta sitä onko ne universaaleja melkein mille vain alikaloriselle dieetille.

Toi kahviheitto on aika...hassu. Adrenalin burnoutistakin on siellä täällä puhuttu. Yleensä konsensus on ollut se että ilmiö on ns. kansanuskomus. http://www.drumlib.com/dp/000006B.htm -osoitteesta lisää faktaa jonka totuutta en voi vannoa mutta joka vaikuttaisi perustellulta.

Ei kai sitä kukaan kiistäkään että pitkät dieettipätkät ei ole hyvästä (joskin tosi läskeille melkein mikä tahansa on parempi kuin huomattavassa ylipainossa pysyttely). Ja immuunijärjestelmän ja testojen heikkeneminen lowcarbilla on sekin tunnettua tavaraa eli ei tossa nyt ihan tuubaa puhuta. Oli kuitenkin vähän sellaista mutua ja tiedettä sotkettu keskenään.

Niin ja kaverin oppiarvohan oli "licensed Naturopathic Doctor".

edit: korjaan itse itseäni: testoista ja immuunijärjestelmästä on esitetty teorioita että ne tipahtaisivat lowcarbilla enemmän kuin muilla, mm. sen takia että immuunipuolustuksen solut käyttäisivät suhteessa glukoosia mielummin ja tottuisivat mataliin hiilareihin huonommin. Faktaksi en osaa sanoa enkä jaksa medlineen lähteä seikkailemaan.
 
Kiitti, Smith.

Tuo Schwarzbein kertoi kyllä aiheesta mun mielestä aika kattavasti, mun ongelma on vaan siinä kun en tiedä mikä osa siitä nyt on totta ja mikä urbaania. Ja kuinka vakava ongelma tuosta voi ajan mittaan tulla. Itsellä kyllä hiilarit on treenin takia järjestäen ei-ketoosin puolella, mutta sitten pitkässä juoksussa...

Ongelma ei tosiaan ole vain vähähiilarisella, puhumattakaan sitten siitä kuinka ns. normaali elämä vaikuttaa noihin tasoihin, urheilu, stressi, huonot yöunet. Kaiken kaikkiaan tää nykyinen elämäntapa on aika "adrenaliinintäyteistä".

Käsittääkseni sekä kovasti runsas että vähäinen hiilarin saanti vaikuttaisivat samalla tavalla rasittavasti. Runsas sen takia että insut nousee nopeasti, jolloin on pakko saada glukagoni liikkeelle ja adrenaliini triggaa sen.

Tämä alkoi senkin takia kiinnostaa, että tuo S:n selitys oli niin looginen ja selittäisi monta muutakin "kummallista" asiaa aika kivasti, esim sen miksi ketoosissa on niin kivaa ja hyvä olla ;)
Immuunijärjestelmän heikkeneminenhän on tunnettu reaktio myös kortikoideja (emmäätiää näitä suomenkielisiä nimiä, ainakin kortisonia) käytettäessä ja kortisolihan on periaatteessa samaa tavaraa.

Tavallaan tuo että lihavilla tasot olisivat järjestäen alempana sopisi myös kuvioon hienosti. Pelkkä laihduttaminenhan ei tällästä tilannetta korjaisi, melkein pahentaisi vaan...

Kyllä musta nyt tuntuu, että tässä voisikin olla jotain jutuntynkää takana... tässä on nyt joku pala joka ei sovi isoon kuvioon. Pitää tutustua aiheeseen vähän enemmän jos vaan jostain löydän matskua.

Mutta periaatteessa tätä voisi kai pitää vastaavana ongelmana kuin ekat oireet insuliiniresistanssista? Eli siis olo on vaan vähän kurja ja jos menee lääkärille niin se sanoo, että kaikillahan tollasta on mee ny vaan kotiin... saman tason hormoneistahan tässä nyt puhutaan...
 
Jatkan nyt vielä tätä itselleni juttelemista... jos joku vaikka puuttuisi väliin.

Näyttäisi etäisesti siltä, että ylikunnolla voisi olla jotain tekemistä tämän jutun kanssa. Onkohan ylikunnosta olemassa mitään asiallisia tutkimuksia? Tai jotain muuta matskua josta kävisi ilmi kuinka nuo hormonitasot käyttäytyy ylikuntoisella? Vai onko ylikuntokin vaan urbaanilegendaa?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom