Joo, tottakait se pankkineuvoja on sitä mieltä. Silloin ne saa sulta korkoa lainasta, ja sitten rahaston suhteen omat hoitopalkkionsa. Ei se siltikään mikään tyhmä ajatus ole, on siinä sullekin just toi verovähennyshyöty.
Jos laitat korkorahastoon, ja periodina yksi vuosi, niin suosittelisin lyhyen koron rahastoa. Näissä korkoriski on pienempi, koska siinä rahastossa on lyhyemmän aikavälin papereita. Pitkän koron rahasto voi nyt olla huono vaihtoehto. Jos korot nousee, niin siinä pitkän koron rahastossa on pienemmän koron papereita, joten sen arvo saattaa jopa laskea. Tämä selittyy sillä, että kuvitteellisen rahaston salkunhoitaja on ostanut esim. muutaman vuoden juoksuajalla olevia joukkolainoja. Näistä lainoista rahasto saa esim. 5%:n koron. Jos korkotaso nousee, on tämä 5 % suhteessa huono, kun vertaa uudempiin, suurempikorkoisiin joukkolainoihin. Tällöin sijoituksen arvo alenee.
Aina sijoituspäätöstä tehtäessä, tulisi kiinnittää huomiota omaan riskinsietokykyyn. Jos vaikka on 2000 € löysää rahaa, jolle ei ole suunniteltua käyttöä, vaan jolla haluaa "pelata", niin sen voin hyvin laittaa vaikka jonkun yksittäisen firman osakkeisiin, tai johonkin aggressiiviseen rahastoon. Jos taas tälle kuvitteelliselle 2000€:lle on suunniteltu käyttöä vaikkapa vuoden tai kahden päästä, kannattaa pääoma turvata, ja laittaa se esim. just johonkin korkorahastoon.
Tietysti myös kokonaisuus ratkaisee paljon. Jos esim. suuri osa varallisuudesta on kiinni asunnossa, jonka arvon nousuun luottaa, niin kokonaisvarallisuutta ei suuresti heilauta, vaikka jossain riskipitoisemmassa sijoituksessa tulisi välillä takkiinkin.