En tiedä sinun lähinäöstäsi mutta omaan silmään näyttää siltä että nugetit ovat hyvin kaukana mistään todellisesta liharuoasta jossa mainitsemiasi osia voisi käyttää.
Nugetit ovat täynnä säilöntäaineita, soijaproteiinia, leivinjauhoja ja ties mitä muuta.
Lisäksi vielä se että jos haluan kanaa niin mielelläni ostan ja maksan kanasta, en siipikarjan luista, rustoista, silmistä yms.
Ja vinkkinä niille ketkä eivät usko; menkääpäs joskus juttelemaan jonkun lihanleikkaajan kanssa hieman laatuasioista. Menee esimerkiksi kebab-lihan käsitys aika uusiksi.
Minulle hyvän ruuan tuntomerkkejä ovat hyvä maku ja terveellisyys, mahdollisesti myös tuotannon eettisyys, ympäristöystävällisyys yms. Sen sijaan "luonnollisuus", miten se sitten määritelläänkin, ei ole minulle mikään arvo sinänsä. Mausta on turha kiistellä ja eettisyys ei ole ollut keskustelussa, siis jäljelle jää terveellisyys. Pitäisi jotenkin yksilöidä mikä osa tai ravinne on terveellistä tai epäterveellistä.
Minusta nugetit näyttävät ihan syötäviltä. Se ei kyllä kelpaa argumentiksi, kysehän on tottumuksesta. Mämmi nyt ainakaan ei näytä syötävältä, mutta hyvää se on. Sieniä voi hyvin pitää äklön näköisinä, eikä niitä juuri syöty ennenkuin evakot näyttivät mallia. Jne jne.
Luista ja rustosta keitetään soppaa, joten ei niissä ainakaan myrkkyä ole. Jos rusto osataan jollain aineella tehdä pehmeäksi, mikä on ongelma? Se "jokin aine" tietysti, mutta onko sinulla tarkempaa tietoa mitä osia kanasta noihin käytetään ja miten käsiteltynä? Kanan silmien käytöstä en tiedä, ei ollut lapsuudenkodissa koko elinaikanani. Sian silmät muistaakseni menivät sianpääsylttyyn. En muista pidinkö siitä, ja elukat lähtivät jo ~20 vuotta sitten, pitäisi tarkistaa äidiltä.
Entä sitten muiden osien epäterveellisyys? Leivinjauhe ongelmana? Miksi? Ja tämä on ihan aito kysymys. Siinä on soodan lisäksi kaliumtartraattia, enkä tiedä onko viinihapon suoloilla haittavaikutuksia. En ole kuullut ja leivinjauhetta on käytetty pitkään. On toki tupakkaakin, eli ei tämä sinänsä loistava perustelu ole, mutta jotenkin sitä olettaisi kuulevansa perusteluja epäterveellisyydelle.
Kaipaan siis jotain vähän vankempia perusteluja kuin "näyttää epämääräiseltä ja siinä on E-aineita" -- tämä ei toki ollut se miten asian ilmaisit, mutta karrikoiden tuohon tapaan argumentti tuntuu kulkevan.
Äitini naapuri teki pitkän uran HK:n lihanleikkaajana. Hänellä on sähköpostikin, joten voin kysyä jos osaat tarkentaa mitä pitäisi kysyä.