Saanko kysyä nyt kaikilta intoilijoilta, mitä te voittatte ylipäätänsä sillä, että olette nyt jotain mahtavia itse ajattelevia yksilöitä? Ajatteletteko te itse, vai manipuloiko tuo dokkari teitä ihan yhtälailla mitä media muutoin tekee? Yksilötasolla me olemme toivottomassa tilanteessa, on AIVAN sama mitä isot organisaatiot ja valtiot tekevät, me menemme vain sen mukana. Tajuatteko, että jos koskaan ihmisillä, yksilöillä olisi valta muuttaa asioita, niin maapallo olisi totaalisessa anarkiassa kauttaaltaan. Meitä on pakko manipuloida, meitä on pakko pelotella, meille on pakko valehdella.
Dokkarissa oli todella typerää esittää, miten meille on mukamas joidenkin isompien ns. lähes jumalolentojen taholta keksitty media, nautintoaineet, pelit jne. joilla meidät pidettäisiin ikäänkuin aktiivisina, jotta emme vain vahingossakaan avaisi sitä laatikkoa, jossa on se iso fiktiivinen paskakasa. Ei ole mitään paskakasaa, ihminen on ihminen ja valitettavasti me emme ole niitä, jotka ovat siellä jäävuoren huipulla, me olemme vain osa sitä koneistoa ja tulemme aina olemaan. Jos meillä kaikilla olisi mahdollisuus vaikuttaa oikeasti asioihin, niin siitä ei tulisi vittuakaan.
Paska dokkari, joka vain lietsoo tyhmissä ihmisissä jotain kapinallismentaliteettia. Joku sanoo tähän "eikö se ole tyhmää uskoa mitä valtiot meille syöttävät". Ei tässä ole kyse uskosta, vaan pelkästä tiedostamisesta, totta vitussa valtiot ihmisiä ohjailee, mutta so what, me emme voi asialle sitten yhtään mitään.
Eli jokainen menee nyt peliin ja sanoo "dokkari pisti minut ajattelemaan", jonka jälkeen voittekin tunkea sen sormen perseeseen takaisin ja jatkaa elämäänne koskaan vaikuttamatta mihinkään sen enempää kuin ennen "silmien avautumista".
Seuraa avautuminen:
Onko
kansallisvaltio jokin luonnollinen toimija maailmassa? Ei. Valtion mahdollisuus toimintaan perustuu ihmisten sille antamaan valtuutukseen. Valtio on kaikin puolin sosiaalisesti rakennettu (konstruoitu) kokonaisuus. Valtio on ollut ja periaatteessa on edelleen pääasiallinen toimija maailmassa. Kun valtio nähdään tällaisena toimijana, voidaan miettiä seuraavaa käsitettä: valtaa.
Edustuksellisessa demokratiassa jokaisella kansalaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen millaista politiikkaa hänen valtiossaan harrastetaan. Kaikkien tuntema tapa on äänestäminen. Muita tapoja on esimerkiksi kansalaisjärjestöjen toimintaan osallistuminen.
Miken sanoma
totta vitussa valtiot ihmisiä ohjailee, mutta so what, me emme voi asialle sitten yhtään mitään.
ei siis pidä millään tavalla paikkaansa. Lisäksi on nykymaailmassa tärkeää muistaa, etteivät valtiot ole millään tavalla ainoita vallankäyttäjiä maailmassa. Valta on luisunut demokraattisilta instituutioilta rajat ylittävää liiketoimintaa harrastaville yrityksille, jotka pystyvät myös toimimaan koko valtio-konseptin ulkopuolella. Pääasiallisesti tämä näkyy siten, että nämä yritykset voivat vältellä veroja (tax avoidance), käyttää siirtohinnoittelua (transfer pricing) hyödykseen ym ym.
Tästä juontaa nykyiset ongelmat, joka näkyy erityisesti kilpailukykyvaltioina. Valtiot eivät enää kilpailuta yrityksiä, yritykset kilpailuttavat valtioita sen osalta, mihin ne suostuvat sijoittautumaan. Yrityksen verotusta ei ratkaise puhtaasti se, missä yhtiön pääkonttori on. Muun muassa tuotannon sijoittaminen eri maihin ja tytäryritysten sekä haarakonttoreiden perustaminen vaikuttaa siihen, mihin maahan yritys veroja maksaa.
Käytännössä valtion pääasiallinen rooli kaikenlaisen toiminnan sääntelijänä on siis hälventynyt. Firmat käyttävät erilaisia yhteiskuntavastuu-käsitteitä (CSR - corporate social responsibility) ja normistoja, joilla yrittävät perustella toimintansa luotettavuutta yms. Tällaisilla standardeilla ei kuitenkaan ole mitään virkaa, jos firmat eivät joudu näiden omien vastuuperiaatteiden rikkomisesta mitään vastaamaan.
Kun valta on siirtynyt jossain määrin pois yrityksiltä, ja politiikka on tietyllä tavalla väistynyt talouden tieltä, tämä tarkoittaa sitä, että yksittäisellä kuluttajalla ja sijoittajalla on enemmän valtaa kuin ennen.
Tämä taas vaatii yksittäiseltä kuluttajalta ja sijoittajalta melkoista vastuuta. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että ei pitäisi käyttää lainkaan sellaisten firmojen tuotteita, jotka esim. käyttävät lapsityövoimaa. Sijoittajan taas pitäisi vetää rahat tällaiselta firmalta pois, ja ohjata sellaiselle yritykselle, joka on lupautunut vastaamaan siitä, ettei yritys itse tai sen alihankkijat käytä lapsityövoimaa.
Maailmalta on jo esimerkkejä siitä, että veroja vältteleviä firmoja on laitettu kuseen sijoittajien toimesta:
Tyco came under intense pressure last year from some investors to abandon its Bermuda incorporation after scandals and the criminal indictments against former top executives threw the company into turmoil.
Tämä kuitenkin meni vituiksi muiden sijoittajien vuoksi, jotka eivät ahneuksissaan halua hylätä tuota kytkentää veroparatiiseihin.
Ai niin, ja ketkä muuten jeesaavat tuossa "kansainvälisessä verosuunnittelussa" (verojen välttely / veronkierto)? No suuret konsulttiyritykset jotka avoimesti tarjoavat erilaisia verosuunnitelupalveluita: Pricewaterhousecoopers, Deloitte Touche, KPMG jne. Mut hei, jos on niiq kysyntää tällaisille palveluille, nii niiq kyl sit aina joku niit tarjoo, hei.
Se että toimii kuten Mike, ja sulkee silmänsä kaikelta, levittelee käsiään, sanoo
que sera, sera ja nukahtaa sormi perseessä sohvalle big brotheria katsoessaan, on kaikkein pahin vaihtoehto.
http://www.taxjustice.net/cms/front_content.php?idcat=2