Ylioppilaskirjoitukset syksy09 ja kevät 2010

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Anddiii
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
2.8.2008
Viestejä
269
Taitaapi olla aika aloittaa keskustelemaan näistäkin kirjoituksista. Itselläni edessä syksyllä terveystieto ja olisi kiva kuulla vinkkejä lukemiseen ja samalla myös miten teen itselleni lukusuunnitelman, kun ei oikein luonnistu ilman neuvoja.

Mites muilla ? Mitä meinaatte kirjoittaa ja mites lukemisen laita ?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Syksyllä pitäisi kirjoittaa maantieto ja pitkä englanti (vielä kysymysmerkin alla). Maantiedossa ei onneksi ole paljoa kursseja, eikä kovin paljoa luettavaa? Kaverilta saan vielä valmiit muistiinpanot kirjoituksia varten koko alueesta.
 
Syksyllä pitäis kirjoitella yhteiskuntaoppi, ruotsi ja äidinkieli. Keväällä olis sitten pitkä englanti ja pitkä matikka, matikka on onneksi ylimääräisenä niin ei haittaa vaikkei läpi pääsiskää. :D
 
Ite kirjotan syksyllä terveystiedon ja pitkän englannin. ja se viimenen ilmottautumispäivä on 5.6.
 
Itse en kirjoita mitään enää, koska hattu on jo hankittu, mutta voin antaa neuvoksi syksyllä kirjoittaville, että jos haluatte yläpään arvosanoja, niin aloittakaa lukeminen jo nyt kesäloman alussa vähitellen niin ei tule kiirus. Syksyllä kun koulu alkaa, niin on kaiken maailman ryhmätyötä ja läksynkuulustelua, niin ei oikein meinaa enää ehtiä. Itselläni oli vielä silloin autokoulu, niin piti kiirettä.
 
^^ Koskee lähinnä reaaliaineita imo. Kieliä ei voi kovinkaan paljoa lukea, paitsi nyt ehkä saksan/ranskan kielioppia vähän kerrata ja vähäsen jotain sanastoa.
 
Tosilyhytmatikka ja piiiitkä enkku syksyllä. Vähän pelkäsin että äikkä ois pitäny uusia nyt keväältä,
mutta pisterajojen tiputtua arvosana nousi :)

Lukemaan ajattelin alkaa heinäkuun puolivälissä, tai oikeestaan lasken noita matikan kertauksii vaan
ja kattelen leffoja ilman tekstityksiä. Reaali jos olis, niin ehkä vähän aiemmin alottaisin. Keväällä
kirjotin yhteiskuntaopin, alotin joku 1kk ennen koetta lukemaan ja vähän kiirus meinas tulla. Ja
muut aineet jäi ikävän vähälle luvulle. Eniten vatutti ruotsi, mutten sitä jaksa uusia. Äikkää jos
kirjoittaisin, niin lukisin nyt kesällä paljon klassikoita. Niistä olis tekstitaidoissa apua ja varmasti
myös esseessä kun näkökulmat laajenis.
 
^^ Koskee lähinnä reaaliaineita imo. Kieliä ei voi kovinkaan paljoa lukea, paitsi nyt ehkä saksan/ranskan kielioppia vähän kerrata ja vähäsen jotain sanastoa.
Kyllä ainaki kuunteluihin voi katella vieraskielisiä ohjelmia ilman tekstityksiä.
 
Ilmoittauduin ainoastaan maantiedon kirjoituksiin syksyllä sittenkin, täytyy tuossa alkaa lukemaan sitten hyvissä ajoin. Joka päivä jos tunnin saisi vähintään luettua niin olisi hyvä.
 
Kyllä ainaki kuunteluihin voi katella vieraskielisiä ohjelmia ilman tekstityksiä.

Totta, ite en tosin sitä varsinaiseksi pänttäämiseksi lue.
 
Englannin kirjoituksiin sellainen vinkki, että jos teillä kursseilla(7,8) teetetään vanhoja yo-vihkoja, niin niitä kannattaa tehdä niin paljon, kuin mahdollista, koska ne tuo sitä varmuutta ja näkee vähän omaa tasoaan, sekä omat heikkoudet ja vahvuudet.
 
Upp ska vi gå, nostellaanpas nyt kun asia alkaa pikkuhiljaa olla turhankin ajankohtainen.

Onko vielä joku muu joka ei ole jaksanut lukea tuleviin kirjoituksiin juuri yhtään? Syksyllä olisi pelkkä ruotsi kirjoitettavana, mutta ei vaan ole löytynyt motivaatiota tuohon hommaan. Tarkoituksena oli jo heti kesäloman alusta alkaa pikkuhiljaa pänttäämään, mutta jäi kyllä täysin ajatuksen tasolle. Tällä viikolla suomensin kahden ekan kurssikirjan kappaleet ja taitaa jäädä siihen vähäksi aikaa kun tuli pari Rippetoen kirjaa postissa.

Nyt on RB7 -kurssi menossa ja vähän kyllä ihmettelen kun ope ei ole edes ottanut kirjoituksia puheeksi. Ei oikeastaan haittaisi jos antaisi edes jotain vinkkejä opiskeluun ja kertoisi mitä ja miten kannattaisi harjoitella kirjoituksia varten.

Katsotaan nyt miten ruotsi menee vähän vähemmällä lukemisella, vahingosta viisastuneena luetaan sitten niihin kevään kirjoituksiin kunnolla. Keväälle jää vielä äidinkieli, matikka(pitkä), kemia, fysiikka ja englanti(pitkä). Äidinkieli oikeastaan ainoa heikko lenkki, muut kulkee ainakin kurssikeskiarvon perusteella ihan mukavasti.
 
Huhhu, yhteiskuntaoppia luettu niin vähän että hävettää. Tilasin jonkin kertauskirjan, onkohan mitään ideaa lukea tollaista, vai pitäiskö vaan vetää koko kirjoja läpi? Vituttaa jo lukea noita edellisvuosien kokeitakin, kun tuntuu, ettei osaa vastata niihin ollenkaan..
 
Itse pitäisi kirjoittaa psyka, b-ruotsi ja a-saksa... Alkaa jo pikkuhiljaa iskemään stressiä ja vituttamaan, että miksi sitä ei aloittanut kesällä lukemaan KUNNOLLA ja AJOISSA! Käytännössä en psykaa oo lukenu paskaakaan, ja saksankin kertaaminen on jäänyt rappiolle...
 
Syksyllä kokeilemaan Bilsaa ja B-ruotsia. Luettu liian vähän mut ei ne kirjotukset loppuelämän suuntaa määrää, tavoitteena vähintään c joka aineesta
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom