"Yleissivistäviä" kirjoja luettavaksi?

Winnie the Pooh on Management (myös suomeksi) on erinomainen johtamistaidon opas. Samoin Nalle Puh neuvottelutaitokirja on suositeltavaa yleissivistävää lukemista, jos nämä asiat ketään kiinnostavat.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Täällä pohjantähden alla. Kirja kertoo hyvin ajan hengestä, sekä torppareiden vaikeuksista vuosisadan vaihteen tietämillä. Tämän luettua toivottavasti kukaan ei enää luule, että Suomi olisi itsenäistynyt 1944...
 
Bill Bryson : Lyhyt historia lähes kaikesta. Viihdyttävä mutta paljon faktaa kansien välissä :thumbs:
Pitäis itse lukea toisenkin kerran kirja.
 
Bill Bryson : Lyhyt historia lähes kaikesta. Viihdyttävä mutta paljon faktaa kansien välissä :thumbs:
Pitäis itse lukea toisenkin kerran kirja.

Brysonin koko tuotanto kannattaa kahlata läpi, äijä kirjoittaa helvetin hyvin aika tylsistäkin aiheista.
 
Sen verran vois huomauttaa, että ei ehkä ensimmäisenä kannata siihen Ajan lyhyeen historiaan tarttua: ei enää ajantasalla, osa teorioista väärässä.
En tiedä kuinka yleissivistävä, mutta äärettömän mielenkiintoinen: Brian Greene - Kosmoksen rakenne.
 
Mun mielestä mielenkiintoisimmat yleissivistävät kirjat on niitä, joiden avulla sä tutkit omaa ittees..

Paolo Coelhon Alkemisti ja vaikkapa Owe Wikströmin Matkalla Olon Mysteeri on toimineet paremmin kuin mikään tajunnanlaajentaja viimeaikoina ja kaiken lisäks ne on herättäneet hyviä keskusteluja kaveriporukoissa... tietysti sillä edellytyksellä, että ne sun kaverit diggailee samoista aiheista :)
 
Stephan Einhornin kirjoittama kirja Aidosti kiltti. Ei ehkä sivistävin, mutta paljon ajatuksia ja näkökulmia herättävä kirja kiltteydestä ja siitä kuinka sillä pärjää elämässä. Teos tuo mukavaa vaihtelua siihen stereotypiaan, kuinka kiltti ihminen mielletään usein tyhmäksi joka jää aina muiden jalkoihin, eikä täten pärjää elämässä.
 
Itse ainakin pidin tuosta William H. ja J.R. McNeillin teoksesta "Verkottunut ihmiskunta". Kyseessä on siis yleiskatsaus maailmanhistoriaan ja tässä on otettu näkökannaksi se kuinka ihmiset muodostavat jatkuvasti yhä suurempia ja tiheämpiä verkkoja keskenään ja kuinka tämän pohjalta voidaan analysoida sivilisaatioiden historiaa ja globalisaatiota. Kirjoittajat ovat sentään tässä tapauksessa molemmat historian professoreja toisin kuin tuossa Brysonin teoksessa. Kyseessä siis tämä: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9517681852
 
Kirjoittajat ovat sentään tässä tapauksessa molemmat historian professoreja toisin kuin tuossa Brysonin teoksessa.

Vituttaa jo itseä tämä wikipedia viittaus , mut ei se ihan turha ukko ole Brysonkaan : "Bryson on ollut Durhamin yliopiston rehtori vuodesta 2005 lähtien. Hänellä on kunniatutkintoja useista yliopistoista. Vuonna 2006 Brysonille myönnettiin Brittiläisen imperiumin upseerin arvonimi (OBE)."

Perkele.
 
Liisa Keltikangas-Järvisen teos Temperamentti, stressi ja elämänhallinta. Tämän luettuaan oppii ymmärtämään hieman paremmin kanssaeläjiä, jopa niitäkin, joita ei voi oikeasti ymmärtää. Samalla huomaa myös sen, että kuinka paljon sitä aina tulee tehtyä vääriä oletuksia ja johtopäätöksiä ihmisistä. Jos piti edellä mainitun Daniel Golemanin Tunneäly kirjasta, niin kannattaa lukea myös tämäkin.
 
...Kirjoittajat ovat sentään tässä tapauksessa molemmat historian professoreja toisin kuin tuossa Brysonin teoksessa... ]

Mikä onkin teoksen suurimpia kompastuskiviä; teksti on jäykempää kuin veroilmoituksen täyttöohje...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom