Yhden jalan kyykky?

M-Nutrition EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/KPL
Liittynyt
6.6.2006
Viestejä
630
Tuli tänään selattua salin aulassa jotain ns.bodysanomalehteä.En muista nimeä:( Selaillessa lehteä osui silmiin pätkä jossa kerrottiin
pikaluistelija Koskisen kyykystä!! Yhdenjalan kyykkyennätys:12x170kg!!! Ja kaveri ei ole voimanostaja/kehoilija...

Eli mitenköhän kyseinen liike on suoritettu??Olis jo aika kova normikyykkykin,mutta yhden jalan kyykkynä aivan uskomaton!Kuka pystyy samaan:)
 
käsittääkseni luistelijat(jääkiekko,pikaluistelu yms.) tekevät kyykyn niin että reisi ja lattia ovat samansuuntaiset, tai jopa "pienemmän" kyykyn. jotkut puhuu 90 asteen kyykystä jne. siis ei ass to grass :) kova jätkä siltikin..:thumbs:
 
kova suoritus vanhempien naapurilta. yhden jalan kyykkyä ei voi tehdä kovin syvään taemman polven rajoittaessa. kyseessä siis versio, jossa tukijalka on takana, ei askelkyykky. tällöin polvikulma jää luistelukulmaan eli sinne puolikyykyn (POLVIKULMA 90 astetta) paikkeille tai hilkun alle.

samaa liikettä tekee myös mm. kolmiloikkaajat ja bulgarian khristo markov kuulemma pukkasi 200kg melkosen kevyenä ukkona. jos haluaisi tehdä yhden jalan kyykkyä ns. voimanostosyvyyteen, tulis homma tehdä korokkeilla seisten, mikä ei oo kovin tarkoituksenmukaista tai turvallistakaan.
 
Nyt täytyy olla hitusen erimieltä kuin sensei jto. Kyllä tuon yhden jalan kyykyn pystyy tekemään ilman korotettakin niin, että reiden yläpinta käy polven korkeudella (muttei lainkaan sen alle). Pitää vaan se etummainen jalka olla aika kaukana siitä korokkeesta, jolla takimmainen "lepää". Ja vaatii melkolailla liikkuvuutta lantion alueelta, erityisesti lonkankoukistajista, ettei selän lordoosi voimistu mahdottomasti ala-asennossa.

Hyvä liike jota voi soveltaa kuten normikyykkyäkin, esim. etukyykkynä tehtynä on todella turvallinen, koska painot saa tasapainon/voiman ym. pettäessä helposti tipautettua turvallisesti pois. Jos painot on niskassa ja tasapaino pettä eikä varmistajaa ole, tulee melkoisen kiire yrittää se takimmainen jalka ehtiä vetästä välistä pois.

Mielestäni sopii erittäin hyvin selkävaivaisellekkin, koska painot jäävät melkolailla keveiksi suhteessa normikyykkyyn. Liikkeen harjoittelu kannattaa tosin aloittaa ihan harjan varrella ja lisätä painoja varsin maltillisesti, eli tuota kannattaa tehdä aluksi ns. kehonhallinta liikkeenä ja vaihtaa se voimaliikkeeksi vasta kun tekemisessä on tarpeeksi varmuutta.

Jaa... unohin jo miks aloin ees höpiseen tänne. No, jätetään tän viestin pointin löytäminen lukijan vastuulle :)
 
no toki se "onnistuu", jos nyt aletaan pilkkuja pökkimään :D en vaan tuntisi oloani lainkaan kotoisaksi iso kasa romua niskassa ja taemman jalan polvilumpio kopsuttelemassa lattiaa. polvikulma ja syvyys riippuu välityksistä ja jalkojen etäisyydestä, tietenkin.

yleensä homman suoritus menee sillai, että taemman jalan polvi jää ala-asennossa hieman kantapään taakse. tukijalan korokkeen ei tarvi olla korkea, joku 10cm riittää hyvin. jos kuitenkin haluaa kyykkäävän jalan polvikulmaa kunnolla pieneksi ja kyykkyyn reilusti syvyyttä, suosittelen tekemään kummatkin jalat korokkeilla ja pitämään huolta, ettei ne palikat pääse liukumaan.
 
Minen ko. asiasta tai urheilijasta mitään sen kummempaa tiedä, mutta piti vaan tulla heittämään tähän väliin, että voihan sen yhden jalan kyykyn tehdä niinkin, että pitää takimmaista jalkaa penkillä koko liikkeen suorituksen ajan. Tosin vaatii vähän tasapainoilua, mikä isojen painojen kanssa voi olla aika hankalaa. Smithissä ehkä vähän helpompi kuin vapaalla?
 
Minen ko. asiasta tai urheilijasta mitään sen kummempaa tiedä, mutta piti vaan tulla heittämään tähän väliin, että voihan sen yhden jalan kyykyn tehdä niinkin, että pitää takimmaista jalkaa penkillä koko liikkeen suorituksen ajan. Tosin vaatii vähän tasapainoilua, mikä isojen painojen kanssa voi olla aika hankalaa. Smithissä ehkä vähän helpompi kuin vapaalla?
Täysin eri liike ja vaikeusaste.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom