• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Wappujuomaa

Liittynyt
8.5.2005
Viestejä
57
Ei se oo niin justiinsa. Anna pöhistä viikko ja vaikka kahen ekan päivän jälkeen raotat hiukan kantta. Seuraa pöhisemistä päivittäin, ja jos kansi on kovin kuprulla, niin tottakai raotat sitä sopivasti. Kokemuksesta voin sanoo, että kannattaa vähintään sentti jättää varaa siihen sankoon ettei hulju yli. Muistaakseni kilju.netin ohjeella ei niillä määrillä mahtunut 10l sankoon.
jeps, kiitoksia vaan. joo ton sarvikuonoiinin ohjeessa tais olla et kannattaa jättää noin 5 cm tilaa ja sen verran aattelin jättää kait...
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 395
Ei se oo niin justiinsa. Anna pöhistä viikko ja vaikka kahen ekan päivän jälkeen raotat hiukan kantta. Seuraa pöhisemistä päivittäin, ja jos kansi on kovin kuprulla, niin tottakai raotat sitä sopivasti.
Tai sitten sijoittaa 2,30e vesilukkoon + tiivisteeseen, niin tarvitse olla väijymässä, että jokohan se astia poksahtaa.

http://www.kotiviini.fi/fi/Kaymis-astia-viini-olut.php
 
Liittynyt
29.7.2003
Viestejä
683
Ihan normi pullahiivalla tein, jälkikäynnin jälkeen juomaan tuli vissiinkin vielä hieman potkua koska mittari näyttää 9%.

Tein noiden ohjeiden mukaan mitkä tämän threadin ekassa postissa on. Annoin käydä 11 päivää, jonka jälkeen siirsin pöntön kellariin kylmään 3 päiväksi. Tämän jälkeen nostin pöntön kellarista pois ja lapposin tuotteen 10 l sankkoihin. Käymisastian pohjalle jätin n.10-15cm tavaraa jotta hiiva ei sieltä sekoittuisi matkaan. Sankoista sitten lapon avulla tavara pullotettiin viinapulloihin,(viinapullot huuhtelin ensin kuumalla vedellä ja vielä sen jälkeen laitoin 150 asteiseen leivinuuniin) viinapulloja ei vaan ollut tarpeeksi joten osan jouduin pullottamaan limonadipulloihin. Kun kaikki saatiin pullotettua lisättiin jokaiseen pulloon yksi palasokeri. Tämän jälkeen jätin pulloista korkit hieman raolleen ja kahdeksi päiväksi huoneenlämpöön jälkikäymään. Sitten kun tavara oli jälkikäynyt tuon 2 päivää laitoin pulloista korkit kiinni ja vein kellariin kylmään.
Miksi jätit korkit raolleen? Eikös se idea olisi saada pulloihin hiilidioksidia? Voihan niitä sitten vähän suhauttaa auki jos pelkää liiallista painetta, mutta kuitenkin. Desinfioimisaine oli ilmeisesti loppu tuosta uuni-kikkailusta päätellen? :D
 
Liittynyt
26.1.2007
Viestejä
440
Kuinka tärkeä tuo puhtaus on?Mitä nyt itse fairyllä pesasen ja huuhtelen.
Kiljut ja muut vastaavat tulee todennäköisesti nautittua kohtuu pian pullostuksesta, ja samassa makukaan ei todnäk muutu pienten epäpuhtauksien johdosta. Kannattaa kuitenkin vähintään huuhtoa kunnolla vedellä ja pullopaistos (170c, 1,5h) uunissa ei tietenkään ole pahitteeksi, jos on aikaa. Pullojen suita ei missään nimessä kannata kuivata pyyhkeellä tai muulla. Täysin steriilinä pullot eivät pullotuksestakaan todennäköisesti selviä, joten täämäkään ei mielestäni ole aivan niin tarkkaa.

ps. Vesilukon voi helposti tehdä itsekkin. Kanteen reikä, johonka sopivan tiiviisti bout 50cm pitunen letku kiinni. Ja letkun toinen pää vettä 3/4 olevaan pulloon, lasiin tai muuhun astiaan.
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
430
Hei. Klijua ajattelin laittaa tässä tulemaan.
Minulla on 10 l kannellinen ja puhdas ämpäri.Pitääkö käyttää turbo hiivaa?Sitä kun ei ole saatavilla.Käykö normi hiiva?
Pistäkääpä joku ohje miten saa mahdollisimman paljon prosentteja.Paljonko käymisaika?
 
Liittynyt
8.1.2006
Viestejä
293
lähteekö tuosta siman valmistuksesta minkälainen haju, elikkä voisko sitä vaikka keitellä salaa omassa huoneessaan? :D:david: oon kuullu että kiljusta ainakin lähtis pistävä hiivan tuoksu tjsp.
 
Liittynyt
21.2.2005
Viestejä
11 001
Ikä
32
Kaupunki
Lahti
Imelämakea tuoksuhan siitä tulee. Riippuu millä maustaa myös. Riippuu toki missä niitä pitää. Onko sängyn alla vai komerossa jemmassa. Tosiaan jos noita operaatioita alkaa salaa tekemään niin kyllä sen ennen pitkää huomaa, kun pitää raahata vesia ja sokereita sun muita keittovälineitä.:D
 
Liittynyt
4.6.2007
Viestejä
14 148
Kaupunki
Pirkanmaa
Minulla on nyt sima useassa pullossa käymässä.Miksi jotku pullot ovat lähes lopettanee käymisen ja jotku ei, samasta ämpäristä kaadoin,?
Sinäpä sen sanoit itsekkin. Eli kaadoit. Pohjalla oleva hiivasakkasotku menee osaan pulloista. Näin ne alkavat käymään. Saa aikaan myös pahaa makua.

:haart::llä Entinen kiljuapina
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
430
Tein kiljua ,mutta siihen taisin laittaa liianvähän sokeria sekä hiivaa.Kiljun joiduin laittamaan pulloihin jo käymisen alkuaikoina ,koska ämpäri vuoti hiukan,

Miten nyt kannattais lisätä pulloihin hiivaa ja sokeria?

Paljonko kannattaa laittaa pullahiivaa yleensäkin n.8l vettä.`?entä sokeria?
 

Janpa

päk in pisnes
Liittynyt
18.11.2005
Viestejä
6 522
Heitä vaikka vähän sitä mäskiä sieltä ämpärin pohjalta pulloon ja vähän myös sokeria. Varo kuitenkin ettet niitä pulloja räjäytä:D
 
Liittynyt
12.11.2004
Viestejä
430
No ihme kyllä ämpärin pohjalla ei ollut oikeastaa yhtään mäskiä.Mistä johtuu?
Liuotin siis aluksi hiivan veteen ja kaadoin sinne, Sokeri liemeen?
 

Joo

Liittynyt
9.1.2006
Viestejä
2 704
Tein kiljua ,mutta siihen taisin laittaa liianvähän sokeria sekä hiivaa.Kiljun joiduin laittamaan pulloihin jo käymisen alkuaikoina ,koska ämpäri vuoti hiukan,

Miten nyt kannattais lisätä pulloihin hiivaa ja sokeria?

Paljonko kannattaa laittaa pullahiivaa yleensäkin n.8l vettä.`?entä sokeria?


Nyt ihan ekana heität koko sotkun helvettiin. Hommaat kunnon käymisastian ja teet turbohiivalla. En ymmärrä miks ihmiset aina rupee tekemään johkin pieniin pulloihin jotain sotkua.
 
Liittynyt
18.4.2002
Viestejä
1 395
No ihme kyllä ämpärin pohjalla ei ollut oikeastaa yhtään mäskiä.Mistä johtuu?
Liuotin siis aluksi hiivan veteen ja kaadoin sinne, Sokeri liemeen?
Liuotit hiivan joko liian kuumaan tai liian kylmään veteen.
 
Ylös