Wappujuomaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
Naamiokostajan viestiin vielä, että laitoitteko liikaa sokeria tai vaikka helvetin paljo sitruunaa?
Liikaa jos on sokeria, ni ei taho lähtee käymään ja sit jos on liikaa noita happoja, ni ei myöskään lähe käymään.
Sitruunoita laitettiin kaksi yhden sijasta, ja sokeria ehkä hieman ohjetta enemmän, mutta ei kuitenkaan älyttömästi. Teimme siis 9 litraa, kun ohjeessa oli 27 l. Ensi kerralla täytyy seurata ohjetta tarkalleen.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Ja reiän on oltava ehdottoman tiivis. Tuli juuri huomattua, ettei käyminen toimi kunnolla, jos jostain välistä vuotaa vähänkin.

Ei toimi ei, käyminen onpi hapeton prosessi. Hiivat syövät tiiviistä astiasta ensin hapen pois ja sitten alkavat vasta käyttämään alkoholia. Tietty vaikka ilmaa jostakin rakosesta pääsee astiaan niin happi nyt ei täysin sekoitu isoon nestesammioon itsestään, joten pohjalla voi olla hapettomia olosuhteita jonkin verran. Kuvittelisin että pohjahiiva on vähän varmempi nakki siinä mielessä. Jos pinnassa kelluvilla hiivoilla käyttelee niin sitten astian tiiviys on vähän tärkeämpää.
 
Kuvittelisin että pohjahiiva on vähän varmempi nakki siinä mielessä. Jos pinnassa kelluvilla hiivoilla käyttelee niin sitten astian tiiviys on vähän tärkeämpää.

Pohjahiivojen käyttö on siinä mielessä kinkkisempää, että niiden optimaalinen käymislämpötila on hieman +10C asteen molemmin puolin.
 
Syntyvä hiilidioksidi jää raskaampana vierteen pinnalle suojaa jossain määrin hapettumiselta, vaikka astia ei täysin tiivis (esim. kansi ilman tiivistekumia) olisikaan. Jos ämpärin kansi on sen verran jämäkkä, että sitä voi ravistaa kunnolla, niin itse vierre tiivistää astiaa riittävästi pääkäymisen ajaksi.

Pohjahiiva tarvitsee kai pidemmän käymisajan (jopa 2-4vko) tämmösissäkin valmisteissa..?
 
Käytiin hakemassa muuten purkki kalja-aineksia, ajateltiin vapun jälkeen pistää bisset pöhisemään :D
 
Zone-sarja -42%
Pikainen kysymys:Eli ei ole vesilukkoa. miten laitan 5 l käymään?
Vaikka normaalisti ämpäriin, mutta jos kansi on kovin tiivis, niin päästelet varovasti paineita muutamaan otteeseen käymisen aikana.
Vesilukkoja saa alle kahella eurolla melkein mistä tahansa marketista.

e. Kerran tehtiin vajaa 10l ns. sarvikuonoviiniä tavallisessa ämpärissä. Koska kantta ei ollut, niin laitetiin päällemuovipussi ja tarjotin. Pöhisi ja kävi vallan mainiosti, kaikki meni jo samana iltana.
 
Juu, ei siihen välttämättä mitään vesilukkoja tarvita. Normaaliin ämpäriin vaan ja kansi päälle, sitten välillä käy vähän raottelemassa sitä.
 
Tänään pullotettiin simat, mittari näytti 7-8 % väliin, ja maku on erittäin hyvä. Nyt vaan pullot jälkikäymään ja viikonloppuna maistelemaan :D
 
Jälkimakeutitko? Tuolla moonsorrowin ohjeella tuli omaan makuun aivan liian kuivaa. Kyllä siman pitää hieman makealta maistua, joten lisäsin 500g hedelmäsokeria lappoomisen jälkeen. Lisäsin myös pullotusvaiheessa rusinoita lisää makua antamaan.

Perjantaina ekat maistiaiset. :kippis1:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Jälkimakeutitko? Tuolla moonsorrowin ohjeella tuli omaan makuun aivan liian kuivaa. Kyllä siman pitää hieman makealta maistua, joten lisäsin 500g hedelmäsokeria lappoomisen jälkeen. Lisäsin myös pullotusvaiheessa rusinoita lisää makua antamaan.

Perjantaina ekat maistiaiset. :kippis1:


Kyllä jälkimakeutin, sokeria ja rusinoita lisäsin minäkin :)
 
Siis saattako normi pullahiivalla tehtyä 7-8 prosenttista simaa?
MInten teitte?Kauanko olit käymässä? Toivoisin todella tarkkoja ohjeita?
 
Siis saattako normi pullahiivalla tehtyä 7-8 prosenttista simaa?
MInten teitte?Kauanko olit käymässä? Toivoisin todella tarkkoja ohjeita?


Ihan normi pullahiivalla tein, jälkikäynnin jälkeen juomaan tuli vissiinkin vielä hieman potkua koska mittari näyttää 9%.

Tein noiden ohjeiden mukaan mitkä tämän threadin ekassa postissa on. Annoin käydä 11 päivää, jonka jälkeen siirsin pöntön kellariin kylmään 3 päiväksi. Tämän jälkeen nostin pöntön kellarista pois ja lapposin tuotteen 10 l sankkoihin. Käymisastian pohjalle jätin n.10-15cm tavaraa jotta hiiva ei sieltä sekoittuisi matkaan. Sankoista sitten lapon avulla tavara pullotettiin viinapulloihin,(viinapullot huuhtelin ensin kuumalla vedellä ja vielä sen jälkeen laitoin 150 asteiseen leivinuuniin) viinapulloja ei vaan ollut tarpeeksi joten osan jouduin pullottamaan limonadipulloihin. Kun kaikki saatiin pullotettua lisättiin jokaiseen pulloon yksi palasokeri. Tämän jälkeen jätin pulloista korkit hieman raolleen ja kahdeksi päiväksi huoneenlämpöön jälkikäymään. Sitten kun tavara oli jälkikäynyt tuon 2 päivää laitoin pulloista korkit kiinni ja vein kellariin kylmään.

Tänään siis vasta vein tavaran kellariin mutta hieman jo tuossa maistoin ja siitähän tuli erinomaista :dance: :kippis1:
 
Kiitoksia J-M lle selvennyksestä.
Pitää opetella kyseinen homma itsekkin jos siitä edes 6 prosenttista sais.Isot säästöt :)
Voi olla ,että itsellä on ollut ongelmana hiukan vuotava käymisastia.

Yksi kysymys vielä : Voiko Sitruunat korvata sellaisella sitruuna nesteellä?
 
ajattelin tuota sarvikuonoviiniä satsin tehdä, niin se vaan että kuinka monta päivää sen olisi hyvä antaa käydä? ja se että jos sen vaik sen viikon antaa pöhistä ni montako kertaa niitä paineita olisi hyvä sieltä tona aikana päästellä? jos ilman vesilukkoo tehdään ja ihan kannella vaan tai jollain muulla viritelmällä.
 
Kokeilen hybridisimaa tehdä juuri. Tavallisen hiivan sijaan vähän turbohiivaa, tosin huomattavasti pienempi määrä kuin mitä vinkkuja käytellessä. 1 vrk lyplyt sillä ja pulloon. Tavoite olisi saada jotain 5-6% kampetta, mutta tulos on lie kiljua joka maistuu pahalle eikä mene edes päähän :D
 
Tottakait suositellaan,mutta onko se välttämätöntä?

Vaikuttaako se prosenttien tuloon,maulla ei väliä :)?

No jos maulla ei ole väliä nii eikö se ole sama tehdä kiljua turbohiivalla,tulee prosentteja ja maistuu paskalle :D

Alkuperäiseen kysymykseen: Ei vaikuta prosenttien tuloon.
 
ajattelin tuota sarvikuonoviiniä satsin tehdä, niin se vaan että kuinka monta päivää sen olisi hyvä antaa käydä? ja se että jos sen vaik sen viikon antaa pöhistä ni montako kertaa niitä paineita olisi hyvä sieltä tona aikana päästellä? jos ilman vesilukkoo tehdään ja ihan kannella vaan tai jollain muulla viritelmällä.
Ei se oo niin justiinsa. Anna pöhistä viikko ja vaikka kahen ekan päivän jälkeen raotat hiukan kantta. Seuraa pöhisemistä päivittäin, ja jos kansi on kovin kuprulla, niin tottakai raotat sitä sopivasti. Kokemuksesta voin sanoo, että kannattaa vähintään sentti jättää varaa siihen sankoon ettei hulju yli. Muistaakseni kilju.netin ohjeella ei niillä määrillä mahtunut 10l sankoon.
 
Back
Ylös Bottom