Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toi on oikeasti aika petollista tavaraa, vaikka monet vähättelee vähiä prosentteja.:D
27 litraa vettä
2 kilogrammaa fariinisokeria
2 kilogrammaa talouskidesokeria
3 kappaletta isoja sitruunoita
25 grammaa hiivaa
versus
25 litraa vettä
6 kg sokeria
1 pkt turbo-hiivaa
sori mut en mä nyt näe tossa mainittavaa eroa..
Kiinnostas valmistaa satsi tuota. Kuitenkin ois kysymyksiä asiasta:
-Toimiiko tuo ohje jos laittaa kaikesta vain puolet? Kun ei ihan noin paljon kehtaa tehdä.
-Jos tekee tuolla ohjeella vaan puolet, niin muuttuuko käymisaika määrän takia lyhemmäksi?
-Onko mitään kotikonstia saada selville että siinä on sitte prosentteja, kun ei ole mitään mittaria eikä kehtais sellasta satsia mehua tehdä :D
-Mistä niitä mittareita, vesilukkoja ja käymisastioita sais, muualta kuin netistä? Saako jostain, tyyliin, tokmannilta?
-Millasta tuo ohjeen hiiva pitää olla? Tuore- vai kuivahiivaa?
t.newbie
Hervannan ruokakaupoissa ei ainakaan myyty, eikä edes Vapaa Valinnassa, vaikka sieltä nyt luulisi löytyvän kaikki elämiseen tarvittava. Tokmanneista sen sijaan ainakin Kylmäkoskella on ihan kelvollinen valikoima erilaisia kotona käyttämiseen tarvittavia välineitä.Käymisastioita yms. tarvikkeita myydään ihan ruokakaupoissa.
Mihin astiaan laitan käymään,kun ei ole mitään oikeita käymisastioita?
Tarkoituksena olisi tehdä nuin 4l.Antakaa ohje joka menee päähänkin
Ja reiän on oltava ehdottoman tiivis. Tuli juuri huomattua, ettei käyminen toimi kunnolla, jos jostain välistä vuotaa vähänkin.Neljä litraa jos aiot tehdä, niin tavalliseen kannelliseen ämpäriinhän tuo mahtuu. Kanteen vain reikä vesilukkoa varten.
Ja reiän on oltava ehdottoman tiivis. Tuli juuri huomattua, ettei käyminen toimi kunnolla, jos jostain välistä vuotaa vähänkin.
Heti, kun saatiin lukon juureen tiiveyttä lisää, paine alkoi selkeästi nousta astiassa. Tiivistykseen käytetty liima ei kuitenkaan riittänyt, joten kansi otettiin pois ja käytettiin parempaa liimaa. Näyttää siltä, että litku olisi käynyt alun perin, jos vaan tiiveys olisi ollut kunnossa.Ööh, oliko vika nyt varmasti tiiveydessä?. Itse tein viime kesänä mustaherukkaviinin käymisastiaan foliokannella kun ei muutakaan löytynyt, ei ollut kovin tiivis mutta kyllä siihen 12% potkua tuli.
Tuli eilen bongattua moinen ohje ja täytyneehän tuota kämppiksen kanssa kokeilla kun se omistaa astiat sun muut. :D
Toisilla foorumeilla suositeltiin käyttämään turbohiivaa tms, mutta ootteko käyttänyt ihan tavallista?
Toisilla foorumeilla suositeltiin käyttämään turbohiivaa tms, mutta ootteko käyttänyt ihan tavallista?