Wappujuomaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja seppo-x
  • Aloitettu Aloitettu
Pro Nutrition Fire Kick, 20 x 25 ml -20%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Itse myin just tota HC-tavaraa :D Kuulopuheiden mukaan yksi oli paskataudissa seraavan päivän ja toinen sammui ennen puolta yötä (=hyvää tavaraa). Pitihän se itekki nautiskella, kun ei ollut oikeen rahaa "laatuun".
 
Kiinnostas valmistaa satsi tuota. Kuitenkin ois kysymyksiä asiasta:
-Toimiiko tuo ohje jos laittaa kaikesta vain puolet? Kun ei ihan noin paljon kehtaa tehdä.
-Jos tekee tuolla ohjeella vaan puolet, niin muuttuuko käymisaika määrän takia lyhemmäksi?
-Onko mitään kotikonstia saada selville että siinä on sitte prosentteja, kun ei ole mitään mittaria eikä kehtais sellasta satsia mehua tehdä :D
-Mistä niitä mittareita, vesilukkoja ja käymisastioita sais, muualta kuin netistä? Saako jostain, tyyliin, tokmannilta?
-Millasta tuo ohjeen hiiva pitää olla? Tuore- vai kuivahiivaa?

t.newbie :rolleyes:
 
27 litraa vettä
2 kilogrammaa fariinisokeria
2 kilogrammaa talouskidesokeria
3 kappaletta isoja sitruunoita
25 grammaa hiivaa

versus

25 litraa vettä
6 kg sokeria
1 pkt turbo-hiivaa

sori mut en mä nyt näe tossa mainittavaa eroa..

Mielestäni tuossa on aika merkittävä ero jos siman ainesosista kurakiljun kanssa yhteisiä ovat vesi sekä 1/3 tavallisesta sokerista. Niin kuin Jawheadkin mainitsi, fariinisokeri ja sitruuna tekevästä mausta täysin erilaista. Oikein tehtynä tuo aikuisten sima ei maultaan eroa juurikaan tavallisesta mehusimasta.
 
Zone-sarja -42%
Kiinnostas valmistaa satsi tuota. Kuitenkin ois kysymyksiä asiasta:
-Toimiiko tuo ohje jos laittaa kaikesta vain puolet? Kun ei ihan noin paljon kehtaa tehdä.
-Jos tekee tuolla ohjeella vaan puolet, niin muuttuuko käymisaika määrän takia lyhemmäksi?
-Onko mitään kotikonstia saada selville että siinä on sitte prosentteja, kun ei ole mitään mittaria eikä kehtais sellasta satsia mehua tehdä :D
-Mistä niitä mittareita, vesilukkoja ja käymisastioita sais, muualta kuin netistä? Saako jostain, tyyliin, tokmannilta?
-Millasta tuo ohjeen hiiva pitää olla? Tuore- vai kuivahiivaa?

t.newbie :rolleyes:

Kyllä tuon ohjeen pitäisi toimia puolellakin ainemääristä. Käymisaika ei muuttune sanottavasti.

Prosentteja ei ilman mittavälineitä pysty määrittämään kuin laskemalla sokerimäärän perusteella. Mutta koska ei voi tietää kuinka täydellisesti käyminen on sujunut, niin parasta on hankkia areometri, sen avulla on myös hyvä tarkkailla käymisen tilaa.

Käymisastioita yms. tarvikkeita myydään ihan ruokakaupoissa.

Tuossa kotipanon sima-ohjeessa on käytetty tuorehiivaa ja sillä sima on onnistunut hyvin.
 
Käymisastioita yms. tarvikkeita myydään ihan ruokakaupoissa.
Hervannan ruokakaupoissa ei ainakaan myyty, eikä edes Vapaa Valinnassa, vaikka sieltä nyt luulisi löytyvän kaikki elämiseen tarvittava. Tokmanneista sen sijaan ainakin Kylmäkoskella on ihan kelvollinen valikoima erilaisia kotona käyttämiseen tarvittavia välineitä.
 
Ainakin Joensuussa juuri tokmannilla on, tai ainakin oli kaikkein laajin (tässä laaja tarkoittaa, että Coopersilta muitakin kun lager) olutuute valikoima ja kaikki muutkin tarvittavat välineet mittareista lappoihin. Kruunukorkinsulkija piti ostaa wihoselta kun tokmannilla oli vain luonnonkorkeille tarkoitettuja malleja.
 
Mihin astiaan laitan käymään,kun ei ole mitään oikeita käymisastioita?
Tarkoituksena olisi tehdä nuin 4l.Antakaa ohje joka menee päähänkin :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Mihin astiaan laitan käymään,kun ei ole mitään oikeita käymisastioita?
Tarkoituksena olisi tehdä nuin 4l.Antakaa ohje joka menee päähänkin :)

Neljä litraa jos aiot tehdä, niin tavalliseen kannelliseen ämpäriinhän tuo mahtuu. Kanteen vain reikä vesilukkoa varten.
 
Ja reiän on oltava ehdottoman tiivis. Tuli juuri huomattua, ettei käyminen toimi kunnolla, jos jostain välistä vuotaa vähänkin.


Ööh, oliko vika nyt varmasti tiiveydessä?. Itse tein viime kesänä mustaherukkaviinin käymisastiaan foliokannella kun ei muutakaan löytynyt, ei ollut kovin tiivis mutta kyllä siihen 12% potkua tuli.
 
Tuli eilen bongattua moinen ohje ja täytyneehän tuota kämppiksen kanssa kokeilla kun se omistaa astiat sun muut. :D

Toisilla foorumeilla suositeltiin käyttämään turbohiivaa tms, mutta ootteko käyttänyt ihan tavallista?
 
Ööh, oliko vika nyt varmasti tiiveydessä?. Itse tein viime kesänä mustaherukkaviinin käymisastiaan foliokannella kun ei muutakaan löytynyt, ei ollut kovin tiivis mutta kyllä siihen 12% potkua tuli.
Heti, kun saatiin lukon juureen tiiveyttä lisää, paine alkoi selkeästi nousta astiassa. Tiivistykseen käytetty liima ei kuitenkaan riittänyt, joten kansi otettiin pois ja käytettiin parempaa liimaa. Näyttää siltä, että litku olisi käynyt alun perin, jos vaan tiiveys olisi ollut kunnossa.

Nyt astia on varmasti tiivis, mutta käymistä ei lukosta päätellen tapahdu. Mystistä. Kämppis löysi koko kasan käymisongelmien syitä netistä, eikä ole hajuakaan, mistä tilanne johtuisi. Ehkä fariinisokeria tuli liikaa.
 
Tuli eilen bongattua moinen ohje ja täytyneehän tuota kämppiksen kanssa kokeilla kun se omistaa astiat sun muut. :D

Toisilla foorumeilla suositeltiin käyttämään turbohiivaa tms, mutta ootteko käyttänyt ihan tavallista?


No turbohiivaa tietysti! Löytyy melkein joka kaupasta.
 
Tulee kyllä "nuoruusvuodet" mieleen. Tuli tehtyä kotikaljapaketeista kaljakiljua. Oli siinä 8% ja maku oli kutakuinkin sama kuin normaalissa kotikaljassa.

Naamiokostajan viestiin vielä, että laitoitteko liikaa sokeria tai vaikka helvetin paljo sitruunaa?
Liikaa jos on sokeria, ni ei taho lähtee käymään ja sit jos on liikaa noita happoja, ni ei myöskään lähe käymään.

Nimim. Puolukkaviinin kanssa kikkaillut.
 
Toisilla foorumeilla suositeltiin käyttämään turbohiivaa tms, mutta ootteko käyttänyt ihan tavallista?

Viinihiivalla pistin itse käymään. Samana iltana poika jo iloisesti pulputteli. Tänäviikonloppuna pääsee pullottamaan sotaliemen. :rock:
 
Löytyisikö jollakin reseptiä hunajaiselle neitisimalle, eli ei montaa alkoholiprosenttia? Joku maukas vapunpäivän juoma pitäisi kehittää mitä voisi anopillekin tarjoilla. Toistetaan siis vielä, kun pakkiksella ollaan, että pääasia tässä siis maku, ei voltit ;)
 
Back
Ylös Bottom