Voiko Milbonan rasvattomassa maitorahkassa tosiaan olla näin paljon natriumia?

Sain joo Lidliltä vastauksen: pakkauksessa on tosiaan painovirhe, eli oikea natriummäärä on 0,04g. Ajattelin nyt ilmottaa, vaikka ketään tuskin kiinnostaa :D

Väkisinkin tuli mieleen "first world problems" meme :D

firstworld.jpg

...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sain joo Lidliltä vastauksen: pakkauksessa on tosiaan painovirhe, eli oikea natriummäärä on 0,04g. Ajattelin nyt ilmottaa, vaikka ketään tuskin kiinnostaa :D

Tuota on tullu syötyä. Proteiinijauhoja ja marjoja sekaan aamupalalla, hyvää on. Ihmettelin itekkin, kun natriumin määrä näytti isolle, eikä nyt mitenkään suolaselle ole maistunut.
 
Ite vetilin parhaimmillaan 2 purnukkaa (1kg) päivässä, ja ei todellakaan tullut suolaa liikaa, päin vastoin, jouduin lisäämään suolaa ruokavalioon, koska jalat kramppaili yöisin liian vähäisen suolan takia, joten itse en ainakaan olisi peloissani, jos vähäänkään urheilee.

Määkin haluan tähän painiin.
Olkoonkin että asiaa on vissiin tutkittu vaan liikuntasuorituksessa:
"The results from this study add to the evidence that dehydration and altered serum electrolyte balance are not causes for EAMC. Rather, endurance runners competing at a fast pace, which suggests that they exercise at a high intensity, are at risk for EAMC"
"Significant and serious hypohydration with moderate electrolyte losses does not alter cramp susceptibility when fatigue and exercise intensity are controlled. Neuromuscular control may be more important in the onset of muscle cramps than dehydration or electrolyte losses."
 
...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)

Kai tuo voi oikeastikin haitata, jos joku aikoo laihduttaa ja vähentää suolaa koska verenpaine. Tuoteryhmän sisällä on helppo tunnistaa onko toinen tuote 10-kertaisesti suolattu; sen sijaan eri tuoteryhmien välillä ei IMO ole helppo tietää mikä on suolaista ja mikä ei.
 
Miten sä ylipäätään saat syötyä noin paljon suolaa? Pelkkiä reilusti suolattuja ranskalaisia?

Ton oli tarkotus olla provo, ei sitä tuon vertaa sentään mene. :) Ja ei, en syö reilusti suolattuja ranskalaisia tai ranskalaisia lähes koskaan. HCBB
 
Väkisinkin tuli mieleen "first world problems" meme :D

katso liitettä 107805

...mutta omalla tavallaan ihailtavaa, että Rhinobeetle puuttuu epäkohtiin eikä jätä mitään puolitiehen :)
Jos viinapullossa lukis et 40% mut oliski vaa 4 ni kyllä siitä varmaan sanomista tulis. :D
 
Verenpaineen lisäksi natriumin runsas saanti voi lisätä vatsasyövän riskiä. Myös luukato saattaa lisääntyä.

http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/salt-and-sodium/sodium-health-risks-and-disease/
Cancer

Research shows that higher intake of salt, sodium, or salty foods is linked to an increase in stomach cancer. The World Cancer Research Fund and American Institute for Cancer Research concluded that salt, as well as salted and salty foods, are a “probable cause of stomach cancer.” (12)

Osteoporosis

The amount of calcium that your body loses via urination increases with the amount of salt you eat. If calcium is in short supply in the blood, it can be leached out of the bones. So, a diet high in sodium could have an additional unwanted effect—the bone-thinning disease known as osteoporosis. (1) A study in post-menopausal women showed that the loss of hip bone density over two years was related to the 24-hour urinary sodium excretion at the start of the study, and that the connection with bone loss was as strong as that for calcium intake. (13) Other studies have shown that reducing salt intake causes a positive calcium balance, suggesting that reducing salt intake could slow the loss of calcium from bone that occurs with aging.
 
Mulla herää kysymys, että luitkohan sinä itse noita linkkaamiasi juttuja? :)

Ensinnäkin laitat pöytään yli 10 vuotta vanhan Tiede-lehdessä ilmestyneen uutisen, joka ei varsinaisesti sisällä mitään uutta (edes siihen aikaan) tutkimustietoa vaan lähinnä haastatteluja. Seuraava linkki on karppausguru- ja ravitsemusänkyrä Gary Taubesin kirjoitukseen, jossa hän niin ikään haastattelee tyyppejä. Lopun tutkimuslinkit ovat hänen mukaansa suolatutkimuksen merkkipaaluja vuosien varrelta. Monet niistä nimenomaan tukevat suolarajoitusta.

Jos nyt palataan tähän päivään, niin tuon Tiede-lehden uutisen jälkeen on tapahtunut paljon. Huolimatta noiden muutaman hepun mielipiteistä, tutkimustiedon kokonaisnäyttö ei ole olennaisesti muuttunut ainakaan pariinkymmeneen vuoteen.


Siiinä uudempaa tutkimustietoa vuodelta 2011 jossa todetaan, ettei suolan vähentämisellä ole mitään vaikutusta verenpaineeseen, mutta lisää sen sijaan äkkikuolemia viisin-kertaisesti.
Fatal and nonfatal outcomes, incidence of hypertension,... [JAMA. 2011] - PubMed - NCBI

Suolan rajoittaminen 1500 mg:aan pv:ssä lisää sydänkuolemia peräti450 %.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7768554

Vähäsuolaisuus heikentää 2-tyypin diabetespotilaan selviytymistä. Diabeetikot kuolevat ennen aikojaan vähäsuolaisuuden seurauksena. Vähäsuolainen ruoka lisää myös oleellisestiinsuliiniresistenssiä.
Dietary Salt Intake and Mortality in Patients With Type 2 Diabetes

Scientific American

It's Time to End the War on Salt
The zealous drive by politicians to limit our salt intake has little basis in science, Jul 8, 2011
It's Time to End the War on Salt - Scientific American
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom