Vinkkejä bodailun aloitukseen...

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
21.4.2007
Viestejä
27
Eli ensimmäinen postaus joten älkäähän rusikoiko heti jos on väärässä paikassa tai muuta omituista, mutta :whip: saa antaa...

Tarkoitus olisi aloittaa bodailu ARSKAN kultaisella kuusikolla :rock:
mutta, mutta... sitten tuleekin se kinkkinen osa. Tuo ohjelma kun vaikuttaisi melko vaativalta tuon palautumisen suhteen. Oma "pohjakunto" on tällä hetkellä melko kokolailla persiistä :nolo:
Niin kannattaisiko ensiksi kohottaa tuota kuntoa jotta palautuminen olisi parempaa ja mahdollistaisi tuon ohjelman tekemisen järkevästi?

Vaiko
Käydä rohkeasti Arskan kimppuun ja siinä samalla kohottaa myös peruskuntoa? Jos näin niin kannattaako keventää siten että käy vain 2krt/vko ja silloin ottaa itsestä enempi irti vai 3krt/vko ja reilusti kevyillä raudoilla? Näin siis alkuun.

Ja vähän taustaa... :zzzz:
Punttia on tullut tehtyä viimeksi 5 vuotta sitten ja silloinkin lähinnä kimmosuus harjoituksia. Pienuutta löytyy 190cm/n.95kg. Ja toi 95kg ei todellakaan ole pelkkää lihasta vaan raskaana olevan vaimon kanssa vertaillaan vatsoja ja tissejä. :thumbs: että sillai
Joten ravintoa tarkistamaan, mutta ilmeisesti tuolla ohjelmalla kalorit saa olla plussalla ettei tule noutaja?

Kiitoksia :worship: kaikille jotka jaksoivat lukea epäselvän kirjoitukseni loppuun ja vielä isompi kiitos niille jotka viitsivät kommentoida.

ja PS. jos joku ehdottaa muuta ohjelmaa niin perusteluja miksi sillä Arska on kuitenkin :rock:
 
En tunne arskan menetelmää mutta suosittelen koko kropan treeniä useasti viikossa (esim. 3krt). Tällä tapaa saat harjoiteltua liikeradat ja tekniikat selkärankaan ja kroppa tottuu nopeasti saliharjoitteluun.

Alkuun kannattaa lähteä liikkelle varovaisilla painoilla, ja joka sarjaan jättää useampi toisto varaa. Haetaan siis isoa määrää pienehköllä intensiteetillä. Toistomäärät voisivat olla välillä 6-12 ja sarjoja 3-6.

Liikkeiksi suosittelen luonnollisesti levytankoliikkeitä, kyykyt, punnerrukset, leuanvedot ja niin päin pois. Koneet kannattaa terveen ihmisen jättää pois heti alkuunsa, ei voimalla ja lihaksilla mitään tee jos tukilihaksisto ja koordinaatio eivät riitä sitä välittämään.
Jos mahdollista, hanki joku opettamaan suoritustekniikoita ettei heti alkuun tule mitään ikäviä loukkaantumisia !

Tällä tapaa kun saat sitä kuntoa nousemaan ja liikeradat alkavat tuntumaan luontevilta voi katsella muunkin tyyppisiä ohjelmia tai ainakin lisäillä sitä intensiteettiä :)

Onnea uudelle harrastukselle :thumbs:
 
Pyranha
tossa ylempänä linkki tohon arskan reeniin eli perus liikkeitä ja toistot uppoo tuonne suosittelemaasi. Ja tosta tekniikka opastuksesta niin tosiaan paikallisella salilla on mahdollisuus justiinsa tuollaiseen "tekniikkakouluun" jossa katotaan että liikkeet on puhtaat.
Mutta osaatko sanoa tuosta palautumisesta että riittääkö tuo 2-3 toiston vara siihen että tällainen rapakuntoinenkin voi palautua 3krt/vko/kokovartalo treenistä. Vai pitäisikö käydä kk:n verran juoksemassa ensiksi jotta harjoittelun ja palautumisen suhde olisi järkevä joka tietysti mahdollistaa hyvän kehityksen? TAHTOO LIHASTA!!! :hyper: :D
 
Mutta osaatko sanoa tuosta palautumisesta että riittääkö tuo 2-3 toiston vara siihen että tällainen rapakuntoinenkin voi palautua 3krt/vko/kokovartalo treenistä. Vai pitäisikö käydä kk:n verran juoksemassa ensiksi jotta harjoittelun ja palautumisen suhde olisi järkevä joka tietysti mahdollistaa hyvän kehityksen? TAHTOO LIHASTA!!! :hyper: :D

Varmaan saat lihakset kipeiksi ainakin parin ekan treenin jälkeen. Sama juttu aina treenitauon jälkeen. Sinänsä mun kokemuksen perusteella "huono kunto" ei juuri vaikuta lihasten palautumiseen. En usko juoksemisen palautumisessa auttavan, mutta varmaan se olisi muuten järkevää yhdistää painotreeniin, ihan jo hapenottokyvyn ja sydän- ja verisuoniterveyden kannalta. Itse harrastan aerobista ihan liian vähän.

En ole treenannut Arskan metodilla, mutta reilun vuoden vetänyt HST:llä, jossa myös kolmesti viikossa koko kroppa. Siinä ainakin palaudun ihan riittävästi, tosin sarjoja tulee hiukan vähemmän. Tuon treenin lisäksi työni on melko raskasta. Ihmisruumis on kuitenkin rakentunut siten, että se sopeutuu yllättävän raskaaseenkin kuormitukseen, olettaen että lepoa ja ravintoa saadaan riittävästi. Lepo tarkoittaa paitsi välipäiviä lihasrasitukselle, myös riittävää ja myös laadukasta unta. Ja se ravintokin on suhteellinen juttu. Omalla kohdallani treeni kulkee myös esim. ketogeenisellä dietillä melko mallikkaasti.
 
Eipä oikeastaan lisättävää tuohon Henkäyksen postiin. Aerobinen treeni ei ole mikään välttämättömyys saliharrastukselle, mutta muuten kyllä fiksua. Isoja liikkeitä tekemällä verenkiertoelimistö saa mukavasti treeniä siinäkin, pulssi pysyy ylhäällä läpi harjoituksen.

Alkuun kannattaa ottaa lusikka kauniiseen käteen ja aloittaa vaikka pelkästä levytangosta esim. kyykyt. Aloittelijana saat lisäillä painoja varsin pitkään joka viikko, kunhan et tee sitä tekniikan kustannuksella. Kun aloitat tarpeeksi maltilla niin saat käsityksen omasta palautumiskyvystäsi, joka sekin toki alkaa kehittyä varsin nopeaan. Alkuviikkoina voi tulla koviakin lihaskipuja mutta nopsaan ne siitä häviää sitten kun tekee vaan.

Ravinnon perusasioihin pääset käsiksi vaikka täältä: http://www.kutri.net/ruokavalio.html, noilla sivuilla taitaa olla muutakin lukemisen arvoista juttua. Ja sitten tietenkin pakkotoistolta ainakin nuo sticky-thredit läpi kun aikaa on.
 
Varsin pätevä aloitteluohjelma, josta on helppo pikkuhiljaa siirtyä hst-tyyppiseen järjestelmään, tai johonkin waterburyyn tai muuhun. Pientä variointia kannattaa ehkä alkaa jo varsin pian tekemään, esim. kyykyn tilalle mave joka toinen kerta ja muilla liikkeillä vastaavia vaihdoksia. Vatsoihin kannattaa ottaa lisäpainoja mukaan sitten pikkuhiljaa, leukoihin ei varmaan ihan heti tarvitse. Noita yksjakosen vaihtoehtoja löytyy kyllä rutosti sivustolta. Itse olen toteuttanut yksjakosta reilu puolvuotta, eikä ole dieetilläkään ollut mahdotonta palautua.
 
Kiitoksia vastauksista kaikille... :worship:
Kyllä vaikuttaa siltä että ei muuta kuin hakemaan salikorttia ja aloittamaan rääkkiä :urjo: kipu kasvattaa joskus jopa kiihottaa. :D
eli siis maltilla alkuun ja vähän aerobista päälle niin eiköhän sitä alun jälkeen rupea itsekkin hahmottamaan mikä itelle hyväksi ja mikä ei.
Ja täältähän sitä kannattaa sitten tulla neuvoja etsimään sen verta fiksua porukkaa tuntuu olevan... :rock:
 
Kultainen kuusikko

Itse ainakin lisäsin selkälihakset 7.

Lämmittelyihin teen 2x5 kyykkyjä ilman painoja + 10min hypin hyppynarulla.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
IMO aloittelijan ei tarvitse/kannata tehdä noin paljoa sarjoja kuin Arnoldin ohjelmassa. Aivan alkuun riittää yksi sarja ja 8-10 toistoa sekä 7-15 liikettä. Aloittelija kehittyy oikeastaan millä ohjelmalla tahansa, mutta nopeinta kasvua saadaan pistämällä dietti kuntoon ja nostamalla sarjapainoja, joka tällä yhdellä sarjalla onnistuu huomattavasti nopeammin kuin tekemällä neljä sarjaa.

E: Onneksi ei wanha postaus ollutkaan
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom