• Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun. SHABOOM

Viinit, konjakit, viskit, ... Keskustelua "paremmista" alkoholijuomista

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
7 110
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Kyllä se vain lasi vaikuttaa makuun. "Lainasin" hotellilta paksupohjaisen ja laakean lasin niin Highland parkin Dark origins maistuu siitä ihan ok kamalta kun aromilasista aika ikävää.

Hirveä homma kun pitää käydä varasto läpi kummastakin lasista ja vertailla.
 
Liittynyt
9.10.2010
Viestejä
1 950
Lasilla on suuri vaikutus makuun. Sama viski maistuu ihan erilaiselta aromilasista, suorasta lasista ja ylöspäin aukeavasta lasista. Mun mielestä aromilasissa se tuoksuu parhaimmalta mutta maistuu paremmalta ylöspäin aukeavasta, pääsääntöisesti.
Pitää olla hirveä määrä laseja jos aikoo kolmeakin eri laatua maistella.
Sitten kun vielä lisää pienen tilkan vettä, tulee makuvivahteet paremmin esiin kun alkoholin maku väistyy.
 
Liittynyt
9.10.2010
Viestejä
1 950
Ehkä kuva pullosta ja omasanainen luonnehdinta, miksi törkeän hyvä?
Kuvaa en nyt tähän hätään löydä, mutta oli siis irlantilainen viski, äärimmäisen pehmeä maku, makea, pähkinäinen ehkä (muita makuja en muista..) ei maistunut viina liikaa läpi niinkuin monessa maistuu ja joutuu vähän laimentaa (musta se viinan maku peittää makuvivahteet), koitin tuotakin laimentaa niin aivan kuin olisi silloin tuonut viinan makua enemmän esiin.
Uusi suosikkini Tullamore Dewn tilalle perusviskiksi.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 885
...musta se viinan maku peittää makuvivahteet...
Se on mitä ilmeisimmin alkoholi, joka ne reseptorit tukkii. Prosentteja on kuitenkin aina yli 40.

Suosittelen maistelua vielä siten, että otat suuhun hieman vettä ja päälle saman verran viskiä. Sitten sekoittele aivan huolella suussa ympäriinsä. Kun vahvuus putoaa n. puoleen, alkaa aistia aromeita alkoholin takaa. Saatat yllättyä.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 885
Oon sekoittanut vettä aina lasiin, niinkuin noissa tastingeissa opetetaan.
Se on oikein hyvä tapa maun avaamiseen, mutta täysin eri kokemus kuin tuo, minkä kuvasin. Suosittelen kokeilemaan. Tässä toisessa tavassa on myös se hyvä puoli, että silloin siellä lasissa on vielä täysin koskematonta tavaraa. :)
 
Liittynyt
9.10.2010
Viestejä
1 950
Se on oikein hyvä tapa maun avaamiseen, mutta täysin eri kokemus kuin tuo, minkä kuvasin. Suosittelen kokeilemaan. Tässä toisessa tavassa on myös se hyvä puoli, että silloin siellä lasissa on vielä täysin koskematonta tavaraa. :)
Täytyy kyllä kokeilla!

Mulla on myös kolme erilaista lasia, koska eri laseistakin sama viski maistuu erilaiselta.
 
Liittynyt
29.8.2009
Viestejä
2 885
Eipä ainakaan staateilla häikäise tuo jenkkibaarin tilaama nimikko viski. Toki bourbon-kypsytys peittää kohtuullisesti noin nuoren raa´an maun.
Oleellisempaa kypsymisen ja maun kannalta saattaa tuossa tuotteessa olla käyttämätön ja kooltaan pienempi tammitynskä, jota on käytetty viimeistelyyn. Olisi kiva tietää, kauanko viimeistely on kestänyt.
 
Liittynyt
9.10.2010
Viestejä
1 950
Ainakin mun makuun oli heittämällä parempi kuin ainakin perus Jameson tai Teelingin single grain. Mutta mä tykkään pehmeistä ja makeista mauista.

Ehdottomasti paras maistamani viski oli Jamesonin Rarest Vintage Reserve.
 

Laardi

VIP
Liittynyt
26.5.2004
Viestejä
7 110
Ikä
45
Kaupunki
Espoo
Ostin putelin tuota kuollutta jänistä. Jonkinlainen hassu viskiliköörihän tuo on.

Kahrahviviskiksi menee, luultavimmin kolan kanssa alas.
 
Liittynyt
9.10.2010
Viestejä
1 950
Ostin putelin tuota kuollutta jänistä. Jonkinlainen hassu viskiliköörihän tuo on.

Kahrahviviskiksi menee, luultavimmin kolan kanssa alas.
Se mikään likööri ole. Just naisen makuun, toffeinen viski.

Just katselin Alkon valikoimaa, sieltä löytyy nykyään Paddya ja Redbreastia vaikka kuinka paljon. Tässähän syysillat sujuu mukavasti.
 
Ylös