Verisuonten tukkeutuminen

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja J.S.P
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
29.5.2012
Viestejä
4 354
Tässä sivusta seurannut kun sukulaismies käy vähän väliä laitoksella kun meinaa suonet tukkeutua. Eka kerran jälkeen tuntui päällimmäisenä ohjeena olevan että vältä maitoa ja syö beceliä. No beceliä alettiin sitten vetään kaksin käsin ja ei vissiin toiminut kun pian oli uusi keikka. Miehellä ikää reilu 60 ja kova touhuamaan. Ei ole mikään lihava. Kova ukko myös liikkumaan maastossa.

Millaisia ohjeita ne osaa sairaalasta antaa?

Minkälainen ruokavalio olisi kaikista paras ehkäisemään sairaalareissuja? Minkälainen osuus sokereilla on tuossa tapauksessa?

Itellä ei niin tarkkaa osaamista ole. Tietysti osaan itse syödä riittävän järkevästi; Hyviä rasvoja enimmäkseen, huonoja vähän, sokerit minimiin, vähärasvaista kalaa ja lihaa, kuituja sopivasti. Kasviksia reippaasti. Kaurapuuroa joka päivä. Hiilareita liikunnan mukaan ja lisäksi d vitamiinia, magnesium, sinkki, kalaöljy.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Ehkä kysyisin sieltä sairaalasta. Paras ruokavalio? No se mikä toimii. Sokerithan ei ole ikinä hyväksi mutta en tiedä vaikuttaako miten suoraan tähän. Geenit on jo sellainen muuttuja että pakkiksen sydän- ja verisuoniasiantuntijat voi vaan arvata että mitä kannattaa kokeilla, tai jos löytyy kokemusasiantuntijoita.
 
Ehkä kysyisin sieltä sairaalasta. Paras ruokavalio? No se mikä toimii. Sokerithan ei ole ikinä hyväksi mutta en tiedä vaikuttaako miten suoraan tähän. Geenit on jo sellainen muuttuja että pakkiksen sydän- ja verisuoniasiantuntijat voi vaan arvata että mitä kannattaa kokeilla, tai jos löytyy kokemusasiantuntijoita.
No sairaalasta oli tullut ohjeet että maito pois ja beceliä lisäksi. Varmaan muutakin vaan nuo päällimmäisenä mielessä. Hänellä äiti ja isä molemmat yli 90v. Tai äiti kuoli joku aika sitten mutta isä lähempänä 95. Ei tästä suvusta kyllä juuri ketään ole kuollut että ei pitäisi geenit olla huonoimmasta päästä.

Mietin vaan että onko jokin erityisen huono tapa syödä mikä altistaa tuollaiselle?
 
Kovaa rasvaa ja suolaa on perinteisesti ohjeistettu välttämään, liiallista rasvaa ylipäätään myös. Jos yksi ruokalajiperhe tulee mainita niin uppopaistetut ruuat on pahasta. Transrasvaa, suolaa ym. paskaa piisaa.

Tietysti kohta tule pakkiksen asiantuntijat kertomaan miten suola ja kova rasva ovat hyväksi ja rypsiöljy tappaa...
 
Tämän kirjan kun lukee niin ei kyllä enää tee mieli margariinia leivän päälle laittaa vaan ihan voita
parantavat-rasvat.jpg


Lähdeluettelo on melkoisen pitkä ja tutkimuksia rasvoista ympäri maailman. Ehkä lyhyesti pointtina se ettei niitä juustoja, maitoa, voita, punaista lihaa ynnä muita kovien rasvojen lähteitä tule välttää niin paljoa kuin yleensä luullaan ja mitä suurin osa lääkäreistäkin toitottaa.

Margariini sekä kasvirasva bisnes on kuitenkin sen verran suuri ettei niitä vastaan kovin helposti sodita 😁
 
Tämän kirjan kun lukee niin ei kyllä enää tee mieli margariinia leivän päälle laittaa vaan ihan voita
katso liitettä 234995

Lähdeluettelo on melkoisen pitkä ja tutkimuksia rasvoista ympäri maailman. Ehkä lyhyesti pointtina se ettei niitä juustoja, maitoa, voita, punaista lihaa ynnä muita kovien rasvojen lähteitä tule välttää niin paljoa kuin yleensä luullaan ja mitä suurin osa lääkäreistäkin toitottaa.

Margariini sekä kasvirasva bisnes on kuitenkin sen verran suuri ettei niitä vastaan kovin helposti sodita 😁

Voisihan tuon lukea joskus. Itse en käytä rasvattomia maitotuotteita ollenkaan. Jos leipää syön niin yleensä se on jotain voi/rypsiöljy tai voi/oliiviöljy levitettä. En sen tarkemmin ole tutkinut onko huonoa vai hyvää.

Taitaa vanhemmilla ukoilla yleensäkkin rasvan ja suolan käyttö olla melko reilua. Aina pitää perunan lisänä olla jokin kastike. Aivan tuntemattomia eväitä ainakin itselle normaalit jauheliha riisi sekoitukset tai peruna + paistettu jauheliha.
 
Michael Greger
Dean Ornish
Nathan Pritikin

Kannattaa tutustua ja jos vaakakupissa on elämä/elämänlaatu niin ei häviä mitään jos kokeilee kuukauden pari miten oloihin vaikuttaa.

Olisin laittanut viestiä "yv:nä" (ei huvita vängätä kenenkään kanssa :giggle:) mutta ei ilmeisesti onnistu niin laitan sitten tänne
 
Voisihan tuon lukea joskus. Itse en käytä rasvattomia maitotuotteita ollenkaan. Jos leipää syön niin yleensä se on jotain voi/rypsiöljy tai voi/oliiviöljy levitettä. En sen tarkemmin ole tutkinut onko huonoa vai hyvää.

Taitaa vanhemmilla ukoilla yleensäkkin rasvan ja suolan käyttö olla melko reilua. Aina pitää perunan lisänä olla jokin kastike. Aivan tuntemattomia eväitä ainakin itselle normaalit jauheliha riisi sekoitukset tai peruna + paistettu jauheliha.
Suolan käyttö nyt ei suuremmissa määrin kovin perusteltua ole mutta kummasti voita ja punaista maitoa vetävät porskuttavat yli 90-vuotiaiksi 😀

Ja tässäkin sitten pitää muistaa rajansa kaikella, ei tarkoitus ole että pelkkää kovaa rasvaa syömällä voisi elää terveellisesti.

Täysin todistettua tutkimusta siitä perusväitteestä että tyydyttyneet rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonisairauksia, ei taida olla.
Jenkeissähän tästä on taidettu ihan virallinen lausuntokin antaa.

Mutta syvälle juurtuneet perinteet joita ala-asteelta lähtien on kaikille toitotettu että margariini on terveellisintä sekä hurja bisnes sen ympärillä, niin hankala sitä on toisenlaiseksi kääntää
 
Suolan käyttö nyt ei suuremmissa määrin kovin perusteltua ole mutta kummasti voita ja punaista maitoa vetävät porskuttavat yli 90-vuotiaiksi 😀

Ja tässäkin sitten pitää muistaa rajansa kaikella, ei tarkoitus ole että pelkkää kovaa rasvaa syömällä voisi elää terveellisesti.

Täysin todistettua tutkimusta siitä perusväitteestä että tyydyttyneet rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonisairauksia, ei taida olla.
Jenkeissähän tästä on taidettu ihan virallinen lausuntokin antaa.

Mutta syvälle juurtuneet perinteet joita ala-asteelta lähtien on kaikille toitotettu että margariini on terveellisintä sekä hurja bisnes sen ympärillä, niin hankala sitä on toisenlaiseksi kääntää
Siitä vaan keräämään näyttöä tähän, että vuosikymmenten aikana kertynyt tutkimusainesto ja sen tulkinta on väärässä.
 
Siitä vaan keräämään näyttöä tähän, että vuosikymmenten aikana kertynyt tutkimusainesto ja sen tulkinta on väärässä.
Onko se näyttö tyydyttyneistä rasvoista tosiaan niin vahva? Vai onko niin, että yksipuolisessa ruokavaliossa tuppaa monesti jäämään ne tyydyttymättömät sitten pois? Ruokailua pitäisi tarkastella kokonaisuutena, eikä yksittäisinä osina, pl. esim. suola. Mutta ei hyvä ruokavalio kaadu punaiseen maitoon tai kermajuustoon. Eikä kasvikset pelasta jos kokonaisuus muuten on levällään.
 
Michael Greger
Dean Ornish
Nathan Pritikin

Kannattaa tutustua ja jos vaakakupissa on elämä/elämänlaatu niin ei häviä mitään jos kokeilee kuukauden pari miten oloihin vaikuttaa.

Olisin laittanut viestiä "yv:nä" (ei huvita vängätä kenenkään kanssa :giggle:) mutta ei ilmeisesti onnistu niin laitan sitten tänne

Tutkin tuota kirjaa ja eikö tuo ole täysin jokin vegaani ruokavalio? Taitaa innokas metsästäjä ennemmin kuolla kuin tuohon alkaa. Onhan tuossa kyllä hyvääkin ja tuskin homma kaatuu jos lisänä on esim hirven lihaa.

Mikä öljyissä on ongelma tuon mukaan? Oliko voi myös huono tuon mukaan? Oletko itse noudattanut tuota ja miten on toiminut? Mistä protskut helposti?

Ymmärrän nyt miksi olisit halunnut yv:llä laittaa, tästä varmaan saisi hyvää vääntöä aikaiseksi. 😄
 
Onko se näyttö tyydyttyneistä rasvoista tosiaan niin vahva? Vai onko niin, että yksipuolisessa ruokavaliossa tuppaa monesti jäämään ne tyydyttymättömät sitten pois? Ruokailua pitäisi tarkastella kokonaisuutena, eikä yksittäisinä osina, pl. esim. suola. Mutta ei hyvä ruokavalio kaadu punaiseen maitoon tai kermajuustoon. Eikä kasvikset pelasta jos kokonaisuus muuten on levällään.

Täällä oli joskus jokin tutkimus missä rasvaiset maitotuotteet olisivat olleet parempia kuin rasvattomat. Mistäpä näistä mitään älyää kun ei työkseen seuraa.
 
Siitä vaan keräämään näyttöä tähän, että vuosikymmenten aikana kertynyt tutkimusainesto ja sen tulkinta on väärässä.
Kummasti näissä tutkimuksissa on myös muita muuttujia kuin se tyydyttynyt rasva.
Pohjois-Karjala projektikin oli sen osalta floppi ja täyttä paskaa kun mukana oli suola ja tupakka, niillähän ei ole mitään tekemistä kokonaisuudessa.

Onhan tämä arka aihe. Aivan kuten korruptio politiikassa, suuri enemmistö ei vaan halua uskoa että moista tapahtuu
 
Täällä oli joskus jokin tutkimus missä rasvaiset maitotuotteet olisivat olleet parempia kuin rasvattomat. Mistäpä näistä mitään älyää kun ei työkseen seuraa.
Mun käsittääkseni täysmaitoa ei käsitellä yhtä paljon kuin esimerkiksi rasvatonta. En tiedä perustuuko sihen.
 
Mun käsittääkseni täysmaitoa ei käsitellä yhtä paljon kuin esimerkiksi rasvatonta. En tiedä perustuuko sihen.
Päinvastoin. Kun maito tulee meijerille, se lykätään separaattoriin joka erottaa siitä rasvan, eli saadaan rasvatonta maitoa ja kermaa. Sen jälkeen maito vakioidaan, eli sekoitetaan tähän rasvattomaan maitoon kermaa sen verran, että rasvapitoisuus on haluttu. Sit maito homogenoidaan, eli sen rasvapalloset pilkotaan pienen pieniksi. Rasvattomalle tätä ei luultavasti tehdä, koska ei siinä ole sitä rasvaakaan. Näin ollen täysmaitoa on käsitelty enemmän. Lopuksi maito pastöroidaan.

Ja joka tapauksessa nämä separoinnit ja homogenoinnit on täysin mekaanisia toimintoja mitkä ei muuta maitoa kemiallisesti, joten ei se jotenkin mystisesti muutu hyvästä pahaksi kun sitä käsitellään.
 
Tutkin tuota kirjaa ja eikö tuo ole täysin jokin vegaani ruokavalio? Taitaa innokas metsästäjä ennemmin kuolla kuin tuohon alkaa. Onhan tuossa kyllä hyvääkin ja tuskin homma kaatuu jos lisänä on esim hirven lihaa.

Mikä öljyissä on ongelma tuon mukaan? Oliko voi myös huono tuon mukaan? Oletko itse noudattanut tuota ja miten on toiminut? Mistä protskut helposti?

Ymmärrän nyt miksi olisit halunnut yv:llä laittaa, tästä varmaan saisi hyvää vääntöä aikaiseksi. 😄
Tuossa Gregerin "how not to die" kirjassa käydään läpi aika kattavasti erilaisia ruokavalioita ja elintapasairauksia, kirja pohjaa vuosikymmeniä kestäneisiin tutkimuksiin (lähteet tarkastettavissa), kirjaa saa myös suomen kielisenä.

Ensimmäinen osio keskittyy sydänsairauksiin ja näyttää siltä että mitä vähemmän eläinperäistä ruokaa mukana sen parempi sydämen ja verisuonten kannalta, täysin vegaaninen ruokavalio on ainut jolla on todistetusti saatu nopeaa apua oireisiin, pysäytettyä ja jopa reversoitua sepelvaltimotautia.

Mutta homma ei varmasti kaadu siihen että mukana on silloin tällöin lihaa tahi muuta jos se auttaa ruokavalioon sisälle pääsyä.

Gregerin Nutritionfacts.org sivustoon kannattaa tutustua, sivusto on täysin puolueeton ja voittoatavoittelematon, ei mainoksi eikä kaupallisia sidoksia.

En ole ihan hirveästi perehtynyt tuohon öljy hommaan, palmuöljyä ei suositella tyydyttyneen rasvan takia ja ylipäätään prosessoituihin öljyihin ja rasvoihin ilmeisesti tulee haitallisia yhdisteitä (3-MCBD) prosessoinnin (mm. kuumennuksen) yhteydessä, mutta määrä tekee myrkyn ja aina voi ajatella että onko jokin huono verrattuna johonkin toiseen. Voita ei suositella.

Itse en ole kahteen ja puoleen vuoteen syönyt lihaa ja kaikki eläinperäinen ollut pois ruokalistalta kaksi vuotta.
Lähdin kokeilemaan ihan puhtaasta mielenkiinnosta ja itsekkäistä syistä ilman mitään ideologisia tahi jalompia ajatuksia 🙂.

Mitään negatiivista en ole kokenut, treeni on kulkenut ja näyttää että pientä kehitystäkin olisi taas priorisoitaviin lihasryhmiin saanut, verikokeissa kaikki ollut kohdillaan (veriarvot, hormonit, vitamiinit). Proteiinia tulee kaikesta mitä suuhun laittaa ja enemmän kuin tarpeeksi (itsellä välille 180-230g), ehkä enemmän suoria proteiinin lähteitä pavut ja palkokasvit (soijarouhe ykkönen myslin seassa (y)), kalorit vaihtelevat välillä n.5000 - 3000kcal (offin lopulta dietin lopulle).
 
Jossain vaiheessa oli puhetta, että rasvaton maito olisi suunnilleen myrkkyä. Missä tämän suhteen mennään nyt? :D
Jos ei myrkkyä niin suhteellisen turhaa kun jäljelle jää vaan vettä. Onhan siihen kai parempi sekoittaa herat kuin veteen.
 
Siitä vaan keräämään näyttöä tähän, että vuosikymmenten aikana kertynyt tutkimusainesto ja sen tulkinta on väärässä.
Ai siis tutkimusaineisto, joka puolsi tyydyttyneen rasvan vähentämisen etuja?

Moneen kertaanhan se on jo kumottu. Ja vaikka kasviöljyjen käyttö ois jotain tiettyä, ennalta hypoteettisesti tärkeäksi määriteltyä arvoa "parantanut", tutkimustuloksissa unohdettiin aina julkistaa myös se, että kokokaiskuolleisuus nousi.

Riittääkö vaikka Lancetissa julkaistu PURE alkuun?

https://www.thelancet.com/article/S0140-6736(17)32252-3/fulltext

Tutkimuksen tekijän haastattelu:

View: https://m.youtube.com/watch?v=wgnqQoiQ6-k
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom