Suojakaasuun pakatut lihat yms. voi huoletta ostaa/pakastaa/käyttää JOS muovi ei ole ulospäin kupera, liha ei ole harmaata tai vihreää(pieni harmaus paloitellussa naudassa ei haittaa) ja liha ei haise vastenmieliselle. Bakteeritoiminnan edetessä pakkaukseen muodostuu hiilidioksiidia ja paketti pullistuu. Tuotetta sulattaessa se on normaalia, jos se on sulatettu huoneenlämmössä nopeasti.
Pakatut naudanpaistit ja fileet tuoksahtavat yleensä hieman. Jos tuoksahtaa paljon ja haju ei "hälvene" hetken kuluttua haistettaessa, kyse on pilaantuneesta "tervalihasta". Myös broilerieinekset haisevat avattaessa pahalle! A´lennus tuotteet voi palauttaa takaisin kauppaan jos sen tekee samana päivänä. Muutenkin jauhelihat yms. on hyvä pakastaa ilman omia pakkauksia. Eli avaa kotona paketit ja pakasta vaikka kelmukääreissä.
Mitään tuotetta ei tulisi sulattaa kuumassa vedessä!! Bakteerien määrä kasvaa tuotteen pinnalla valtavasti ennenkuin tuote on sisältä sula! aina sulatetaan kylmässä vedessä. lihapaloja mieluiten ensiksi päivä pari jääkaapissa sitten vasta huoneenlämmössä.
Suomessa ei lihoja värjätä, mutta osaan käsitellyistä lihoista lisätään nitriittiä/nitraattia lihan punaisuuden ylläpitämiseen. Tunnetusti liha muuttuu vihertäväksi ollessaan hapettomassa tilassa jos siihen ei olla lisätty mitään. Otetaan esimerkki lihatiskistä, pihvit vihertyvät ja harmaantuvat aina alapuoleltaan, kuivavat ja TUMMUVAT taas päältä ilman vaikutuksesta!
Jauhelihoja ei värjätä verellä tiettävästi enää missään, hyöty/haitta suhde on liian huono. Virallisesti paskanmyynti lopettiin Suomesta lama-ajan jälkeen. Irtotiskistä ostettut jauhikset tulisi valmistaa samana päivänä, mieluiten heti.
Parhaat alepäivät ovat Osuuskaupalla MA ja LA =) lauantaisin alennetaan tuotteet jotka menevät maanantaina vanhaksi JNE. Saman päivän tavaraa ei myydä kuin poikkeustapauksissa.
Siinä pikku postaus taustakyylältä, toivottavasti ei ollut sekava=)