Vähähiilarinen "naposteltava"?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja cji
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
cartman74 sanoi:
Laatupaakarin maissi naksut!
dnaksut1.jpg

Ei maistu juuri miltään eikä sisällä juuri mitään, mutta jos oikeen hyvän mielikuvituksen omaat niin voit kuvitella syöväsi jotain hyvää...

Noita löytyy myös vaniljan "makuisina" eli silloin ei tarvitse kuvitella sitä makua niin kovasti noihin. :D
Mistäköhän noita saa ostaa + paljonko maksavat ?
 
Iron Man sanoi:
Naposteluporkkanat. Ne on siis sellasia n. 5cm mittasia pikkuporkkanoita, todella maukkaita. Hiilareita 5g/100g.

eli jos vedät kilon niin 50g hiilaria

puoli pussia sipsiä (100g) = 30 g hiilaria

et kumman valitset :D


tietty kaloreissa eroa
 
Wendy sanoi:
Ne naposteluporkkanat on kuitenkin sorvattu ihan tavallisista porkkanoista, tosin ehkä hieman makeammista yksilöistä. Joten jos tavalliset porkkanat maistuvat mielestäsi vehkeelle eikä pakki niitä kestä, niin turha odottaa naposteluporkkanoista mitään elämystä.

Pesen ja pätkin porkkanat 5 cm pätkiksi, tällään kippoon, ruikkaan päälle lidlin makeutusnestettä ja puristan sitruunamehua. Heiluttelen porkkanoita kipossa, että "mausteet" leviää. Tulloo hyvvöö vaikka olis vähän huonompiakin porkkanoita. Se sitruuna on tässä tärkeä juttu.
 
snowball sanoi:
Mistäköhän noita saa ostaa + paljonko maksavat ?

Noita ainakin K-ryhmän kaupoissa on. Joskus siellä normi peruna snacksien seassa ja välillä jossain muualla. Hintaa en muista. Lapsille noita ostellaan, että niillä tekemistä / naposteltavaa automatkoilla sun muilla.

En mä noita nyt itse syö... :rolleyes:
 
haba78 sanoi:
Eli siis nämä ovat kuitenkin ns.hyviä rasvoja?
Ihmiset valmistamat transrasvat eivät tod. ole hyviä. Eivätkä myöskään ole huoneenlämmössä kiinteitä. Jos kerran rasvan olomuoto sitten määrittelee tuon rasvan kovuuden, niin miksi sitten margariinit, jotka huoneenlämmössä ovat kiinteitä lasketaan pehmeiksi ja vastaavasti kookosöljyn, joka on huoneenlämmössä nestemäistä ja jossa on n.93% lyhytketjuisia tyydyttyneitä rasvahappoja, sanotaan olevan kovaa rasvaa?
 
Critter sanoi:
Ihmiset valmistamat transrasvat eivät tod. ole hyviä. Eivätkä myöskään ole huoneenlämmössä kiinteitä. Jos kerran rasvan olomuoto sitten määrittelee tuon rasvan kovuuden, niin miksi sitten margariinit, jotka huoneenlämmössä ovat kiinteitä lasketaan pehmeiksi ja vastaavasti kookosöljyn, joka on huoneenlämmössä nestemäistä ja jossa on n.93% lyhytketjuisia tyydyttyneitä rasvahappoja, sanotaan olevan kovaa rasvaa?

Lyhyesti: tuo ns. pehmeät vs. kovat rasvat on varsin karkea jaottelu, eikä kerro tietystikään koko totuutta. Kyse ei myöskään ole mistäkään virallisesta jaottelutavasta, joten poikkeukset vahvistavat säännön. Itsehän juuri vastasit kysymykseesi: 93% lyhytketjuisia tyydyttyneitä rasvahappoja = tässä tapauksessa ns. kova rasva. :)

Rasvan fyysinen olomuoto ei siis suinkaan kerro kaikkea, vaan asioita olisi tarkasteltava vaikkapa tuosta mjollnirin avaamasta - kemiallisesta, rakenteellisesta näkökulmasta. Kansankielisiä termejä - yleistykset ovat aina kompromisseja. :)
 
Jason82 sanoi:
Lyhyesti: tuo ns. pehmeät vs. kovat rasvat on varsin karkea ajattelu, eikä kerro tietystikään koko totuutta. Kyse ei myöskään ole mistäkään virallisesta jaottelutavasta, joten poikkeukset vahvistavat säännön. Itsehän juuri vastasit kysymykseesi: 93% lyhytketjuisia tyydyttyneitä rasvahappoja = tässä tapauksessa ns. kova rasva. :)

Rasvan fyysinen olomuoto ei siis suinkaan kerro kaikkea, vaan asioita olisi tarkasteltava vaikkapa tuosta mjollnirin avaamasta - kemiallisesta, rakenteellisesta näkökulmasta. Yleistykset ovat aina kompromisseja. :)
No okei, lopetan nyt tästä jauhamisen, mutta pysyn edelleen kannassani, notta tuo kova rasva vs. pehmeä rasva on aika torso jo syntyessään. Kuitenkaan mun päähän ei edelleenkään mene esim. transrasvan luokittelu kovaksi. :) Ainakaan kemiallisen rakenteen perusteella. Kenties se on luokiteltu kovaksi rasvaksi huonojen terveysominaisuuksien perusteella. Ja silloin se jako koviin ja pehmeisiin vasta oudolta vaikuttaisi.

Tosin kenties tästä kova rasva vs. pehmeä rasva asetelmasta ei tarvitse kau'aa kärsiä, sillä rasvan tarina tullaan 110% varmuudella kirjoittamaan uusiksi. Olisi vain suotavaa aloittaa nuo määrittelyt kokonaan alusta, sillä tämän vanhan "tiedon" paikkailu sieltä täältä aiheuttaa vain epämääräistä häslinkiä.
 
Critter sanoi:
...notta tuo kova rasva vs. pehmeä rasva on aika torso jo syntyessään.

No shit, Sherlock? ;)

Critter sanoi:
Kenties se on luokiteltu kovaksi rasvaksi huonojen terveysominaisuuksien perusteella.

Bingo! ;)

Ymmärrän mitä haet takaa, mutta ei tuossa mitään suurta salamyhkäisyyttä taustalla ole. Tällaiset termit vain ovat ihan tarpeellisia, kun pyritään tuomaan asioita esille helposti ymmärrettävässä muodossa. Et kai suinkaan luule, että esimerkiksi alan oppilaitoksissa näitä termejä käytettäisiin yhtä subjektiivisesti ja pelkistäen? :) Noh, esimerkiksi ravitsemustieteessä toki helposti käytetään näitä termejä, jopa piiloviestein IMO, mutta esimerkiksi elintarvikemian puolella lähestymistapa ja näkökulma on ensisijaisesti rakenteellinen ja kemiallinen, joten ei muuta kuin elintarvikekemiallisia opuksia terveystieteiden ohelle ja omia johtopäätöksiä tekemään.. ;) (kuten olit jo tehnytkin..:) )
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Pahoittelut itse threadin aiheesta pahasti menemisestä, mutta jotta tuo edellinen ei menisi pelkästään jeesustelun puolelle :D , pastetaan tuohon transien ominaisuuksiin liittyen eräs kelpo linkki, kuvaten kyseisiä(muuttuneita) ominaisuuksia..

(Backround on transfatty acids; sivu 11, raportin s.1 ->)
http://www.iom.edu/Object.File/Master/13/083/0.pdf

EDIT: astro: LOL.. :D älä edes yritä... ;)
 
Voitaisko seuraavaksi ihmetellä "hyvän" ja "huonon" rasvan nimityksiä? :)
 
astro sanoi:
Voitaisko seuraavaksi ihmetellä "hyvän" ja "huonon" rasvan nimityksiä? :)
Ihmetellään vaan kun kerran alkuun päästiin. Minusta on aivan käsittämätöntä, että ravitsemusvalistuksessa voidaan jakaa rasvat eläinrasvoihin ja kasviperäisiin, sitten sanoa että se eläin on paha. "No miksi", kysyy tyhmä pikku kuluttaja. "Siksi, että se on tyydyttynyttä rasvaa ja se nostaa kolesterolia", sanoo ravitsemusvalistaja. Tyhmä pikku kuluttaja menee Fineliin ja katsoo. "Eihän se pidä paikkaansa", sanoo tyhmä pikku kuluttaja ravitsemusvalistajalle. "Ei rasvan eläin tai kasvipohjaisuudesta voi päätellä sen rasvahappokoostumusta". "No joo", sanoo ravitsemusvalistaja, "mutta tyydyttynyt rasva nyt on kuitenkin pahasta". "Ok", sanoo tyhmä pikku kuluttaja. Tällä kertaa tyhmä pikku kuluttaja ei olekaan tyhmä, vaan menee PubMediin ja tekee muutaman pikku haun: Walter Willet sairaanhoitajatutkimus 80000 osallistunutta 14 vuotta. Ja huomaa yllätyksekseen:

Sen Willet'in (miten tuonyt sitten kirjoitetaankaan omistusmuotoon) ryhmän tutkimuksen mukaan (luvut laskettu auki, julkaistu NEJM 1997). Jos 2 % kaloreistaan vaihtoi hiilihydraateista rasvaan, eli jos 2000 kcal energiasta vaihtoi 40 kcal verran tai siis 10 g hiilareita samaan kalorimäärään eli noin 4 grammaan rasvaa niin:
- tyydytetyt rasvat (eri rasvahappoja erittelemättä) lisäsivät 7 % sydäntautiriskiä
- tyydyttämättömät vähensivät samaista tautiriskiä 38 %
- ja transsit lisäsivät tautiriskiä 93 %
- ja erityisesti tarkkaillut eläinrasvat eivät tämän tutkimuksen mukaan lisänneet SVT-riskiä lainkaan.

Voiko tästä tämä pieni kuluttaja tehdä sen johtopäätöksen, että tutkimukset jotka muka osoittavat eläinrasvojen pahuuden, on tehty yleistyksellä tyydyttyneet=eläinrasvat ottamatta huomioon, että valtaosa kansan tyydyttyneistä tulee kasvirasvoista?
 
No voi nääs nääs...

Hyvä, paha, kova, pehmeä... Aivan sama kunhan on mahdollisimman vähän teollisesti prosessoitu.
 
Flegu sanoi:
Suolapähkinät. 100g on 6,5g hiilareita.
Ei riitä, tuo määrä kyllä ilmoitetaan virheellisesti pirkka-suolapähkinöissä. Oikea määrä on n.14g/100g. Oivaa atkins naposteltavaa silti.
f045.gif
 
Critter sanoi:
Ei riitä, tuo määrä kyllä ilmoitetaan virheellisesti pirkka-suolapähkinöissä. Oikea määrä on n.14g/100g. Oivaa atkins naposteltavaa silti.
f045.gif

Mjahas pirkka pelaa kovilla :jahas:
 
Flegu sanoi:
Mjahas pirkka pelaa kovilla :jahas:
Tuo oikeaa määrää alhaisempi hh.lukema pätee kyllä lähes kaikkiin pirkan tuotteisiin. Tai ehkäpä Pirkalla on käytössään muunneltuja lajikkeita ;)
 
Back
Ylös Bottom