Vähähiilarinen "naposteltava"?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja cji
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
brainsurgery sanoi:
Se on voita, eläinrasvaa, maitorasvaa yms. Taitavat olla voi ja maitorasva ainakin samoja asioita mutta aivan sama.

Miksi eläinperäinen broilerinrasva on kovaa, kun siinä kerran on vain alle 25 prosenttia tyydyttynyttä http://www.fineli.fi/food.php?foodid=750&lang=fi ? Vastaavasti taas Becel-proactiv 35 onkin niin pehmeätä, eihän siinä ole kuin hieman yli 24% tyydyttyneitä rasvoja. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11739&lang=fi Tai miksi esimerkiksi ranskalaisten sisältämät Transrasvat ovat kovia, vaikka ne tasan tarkkaan ovat yhtä pehmeitä, kuin esim. rypsiöljy?
 
Iron Man sanoi:
Naposteluporkkanat. Ne on siis sellasia n. 5cm mittasia pikkuporkkanoita, todella maukkaita. Hiilareita 5g/100g.

Mistä näitä saa? Hintakaan ei varmaan ole kovin kova.
 
Critter sanoi:
Miksi eläinperäinen broilerinrasva on kovaa, kun siinä kerran on vain alle 25 prosenttia tyydyttynyttä http://www.fineli.fi/food.php?foodid=750&lang=fi ? Vastaavasti taas Becel-proactiv 35 onkin niin pehmeätä, eihän siinä ole kuin hieman yli 24% tyydyttyneitä rasvoja. http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11739&lang=fi Tai miksi esimerkiksi ranskalaisten sisältämät Transrasvat ovat kovia, vaikka ne tasan tarkkaan ovat yhtä pehmeitä, kuin esim. rypsiöljy?

Broilerinrasva ei ole käytännössä kovin kovaa. Kylmissä vesissä elävien kalojen rasva on erittäin pehmeää (öljyä), vaikka sekin on "eläinperäistä". Vastaavasti taas kasviperäinen kookosrasva on erittäin kovaa.

Pääsääntöisesti kuitenkin eläinrasvat ovat kovia ja kasvirasvat pehmeitä.

Vaikka kanassa ja Becelissä on suhteessä yhtäpaljon tyydyttynyttä rasvaa, on kanassa monityydyttymättömiä rasvahappoja vain 20% kun Becelissä on n. 45%.

Pitkäketjuiset trans-rasvat ovat huoneenlämpötilassa kovia, vaikka ovatkin tyydyttymättömiä.
 
Tikkujalka sanoi:
Pitkäketjuiset trans-rasvat ovat huoneenlämpötilassa kovia, vaikka ovatkin tyydyttymättömiä.
Höppöpöö. :anssi: Mutta jäi mulle kyllä vielä hieman auki tuo kova rasva määritelmä. Jollei kerran tyydyttyneiden rasvojen määrä tai kasvi/eläinperäisyys tee rasvasta kovaa/pehmeää, niin mikä sitten?
 
Hiiliatomiketjut sen määräävät,
Rasvahappo
Rasvahapot ovat suoraketjuisia, joissa on yleensä parillinen määrä hiiliatomeja (tavallisesti 10-18) sekä yhden karboksyyliryhmän sisältäviä happoja. Rasvahappoja esiintyy ravinnon ja elimistön rasvojen aineosina, mm. esteröityneinä glyserolin kanssa. Yleisin ravinnossa ja ihmisen kehossa oleva rasvan muoto on triglyseridi, joka muodostuu glyserolimolekyyliin kiinnittyneestä kolmesta rasvahaposta. Rasvahapon hiiliatomit ovat sitoutuneet toisiinsa joko yksinkertaisin sidoksin tai ns. kaksoissidoksin. Rasvahapot jaetaan kaksoissidostensa tai niiden puuttumisen mukaan kolmen ryhmään: tyydyttyneet (ei kaksoissidoksia), kertatyydyttymättömät (1 kaksoissidos) ja monityydyttymättömät rasvahapot (kaksoissidoksia 2 tai enemmän). Lisäksi on transrasvahappoja, jotka käyttäytyvät elimistössä kuten tyydyttyneet rasvat.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Critter sanoi:
Miten tuo nyt määrittelee kovan rasvan? Tyydyttyneisyys ja tyydyttymättömyys tulivatkin hienosti esille?

Tuossahan Mjollnir sen meille rautalangasta hienosti väänsi. Lipidien määrittelystä ja jaottelusta löytää etsimällä erilaisia määritelmiä, riippuen tahosta. Fysikaaliset, fysiologiset ja kemialliset ominaisuudet sekä kemiallinen rakenne niissä keskeisinä luokitteluperiaatteina.
Rasvahapoista puhuttaessa rasvojen luonteen määräävät hiiliatomien ohella hiiliketjun pituus, kaksoissidosten lukumäärä ja sijainti sekä geometria.
Kuten Tikkujalka tuossa sanoi, siipikarja ja kalarasvat ovat eläinkunnan osalta ”poikkeuksia”, ollen olomuodoltaan hyvin pehmeitä. Kerta- ja monityydyttymättömien rasvahappojen suhteellinen osuus vaikuttaa luonnollisesti rasvan olomuotoon. :)

Lisätietoja vaikkapa tuolta:
http://www.avoin.helsinki.fi/opetus/materiaalit/ravitsemustiede/04_rasvat_rakenne.shtml

:kippis1:
 
:hyper: PORKKANAT kuten muutkin ovat maininneet... halpoja; alle 1 egen kilon pussi ja HYVIÄ :hyper: :rock:
T:neidon puoliso
 
Tavalliset porkkanat maistuvat kyllä vehkeelle, ja pakki ei kestä lähellekään niin paljoa kuin niitä haluaisi syödä (hirveät vatsanväänteet). Mutta näitä naposteluporkkanoita voisi kyllä testata.
 
Laatupaakarin maissi naksut!
dnaksut1.jpg

Ei maistu juuri miltään eikä sisällä juuri mitään, mutta jos oikeen hyvän mielikuvituksen omaat niin voit kuvitella syöväsi jotain hyvää...

Noita löytyy myös vaniljan "makuisina" eli silloin ei tarvitse kuvitella sitä makua niin kovasti noihin. :D
 
cji sanoi:
Tavalliset porkkanat maistuvat kyllä vehkeelle, ja pakki ei kestä lähellekään niin paljoa kuin niitä haluaisi syödä (hirveät vatsanväänteet). Mutta näitä naposteluporkkanoita voisi kyllä testata.

Ne naposteluporkkanat on kuitenkin sorvattu ihan tavallisista porkkanoista, tosin ehkä hieman makeammista yksilöistä. Joten jos tavalliset porkkanat maistuvat mielestäsi vehkeelle eikä pakki niitä kestä, niin turha odottaa naposteluporkkanoista mitään elämystä.
 
Wendy sanoi:
Ne naposteluporkkanat on kuitenkin sorvattu ihan tavallisista porkkanoista, tosin ehkä hieman makeammista yksilöistä. Joten jos tavalliset porkkanat maistuvat mielestäsi vehkeelle eikä pakki niitä kestä, niin turha odottaa naposteluporkkanoista mitään elämystä.

Aa, luulin että kyseessä olisi jotain pieniä ja keitettyjä.

Maissinaksut kuulostavat hyviltä, oikeastaan sillä maulla ei ole pahemmin väliä, kunhan on edes jotain mitä suuhunsa laittaa.
 
Wendy sanoi:
Ne naposteluporkkanat on kuitenkin sorvattu ihan tavallisista porkkanoista, tosin ehkä hieman makeammista yksilöistä. Joten jos tavalliset porkkanat maistuvat mielestäsi vehkeelle eikä pakki niitä kestä, niin turha odottaa naposteluporkkanoista mitään elämystä.

Tuosta vois olla erimieltä.. Mulla ei mene kuin väkisten mutustamalla tavalliset porkkanat alas, mutta naposteluporkkanoita mässyttäs ties kuinka monta pussia kerralla... :kuola: Tiiä sitte missä pellossa ne mun testaamat tavaporkkanat on kasvatettu ku maku ero on ihan selvä mun mielestä.
 
Back
Ylös Bottom