Ensin voisit selittää, missä asiassa olen sitten muka eri mieltä kuin esim. Israetel tuossa? Ihan samoilla linjoilla olen Israetelin kanssa noissa mainitsemissassi kohdissa puhutuista asioista. En ole ikinä edes harkinnut sellaista mahdollisuutta, että esim. BFR- tai Myo Reps -treenaaminen voisi korvata mekaaniseen tensioon pohjautuvan perustreenin kaiken harjoittelun kulmakivenä. Tuo olisi aivan absurdia, koska nämä treenitavat edustavat täysin eri lihaskasvun stimuloinnin mekanismeja. Lisäksi olisi aika helvetin hankala löytää yhtään ainutta ennakkotapausta kehonrakennusharjoittelun historiasta, jossa merkittävä lihasmassa olisi rakennettu ilman kohdelihaksen mekaanisen tension progressiivisuutta.
Voihan toki olla, että en joka ikinen kerta kun puhun näistä ns. "supplementary stimulation" -treenitavoista (kuten BFR tai Myo reps) muista mainita disclaimerina sitä, että nämä ovat käteviä kikkoja normaalin perustreenaamisen ohella saada aikaan suurempaa viikkovolyymia ja frekvenssiä ilman että palautuminen kärsii liikaa. Mutta mielestäni mainitsen jotain tuon suuntaista melkein aina kun esim. BFR:stä tai Myo repseista puhun.
Toisena ihan omana keissinään on tietysti loukkaantumiset/vaivat, jotka estävät raskaamman treenaamisen, jolloin näillä metodeilla voidaan edelleen sentään treenata kovaa ja saada hypertrofista vastetta aikaan. Tämänkin mielestäni mainitsen yleensä kun noista jutuista puhun, mutta en välttämättä muista tehdä sitä joka ikinen kerta. Siltikin on mielestäni aikamoinen temppu pyörittää meikäläisen julkiset sanomiset siihen muotoon, että olisin jotenkin esim. eri linjoilla kuin Israetel tuossa videolla?
Ensinnäkin kiitos, että vaivauduit vastaamaan.
Israetelin siis sanoo (vapaan tönkösti suomennettuna), että "niitä kyllä käytetään, mutta (mekaaniset) voimat eivät ole riittävän korkeat haastamaan niitä" ja että "on eroa lihassolun "hyödyntämisellä" ja sen ylikuormittamisella". Eli mulle jäi hänen sanomisistaan sellanen kuva, että sunkin usein mainitsemaa nopeiden lihasolujen rekrytointia kyllä tapahtuu pidempien sarjojen loppupuolella, mutta että siitä ei olis hypertrofian kannalta iloa. Nyt kun ton tarkemmin tähän avas niin ehkä kuitenki tarkotti nimen omaan tota, ettei sillä voi korvata mekaanista rasitusta. En siis tätä ensimmäisellä kuuntelukerralla hoksannu. Puolustuksena sanottakoon, että helposti väärinymmärrettävissä. Varsinkin näin vieraskielisenä. Näin ollen
en siis missään nimessä tarkottanu, että sinäkään olisit niin koskaan väittäny. Josta päästäänkin siihen, että sun kaikki videot kattovana/kuuntelevana ja treenipäivyriä seuraavana osaan kyllä sanoa, että ei kyllä koskaan jää mainitsematta mikä funktio Myo repseillä ja BFR:llä on :D Ei voi mennä ohi ja tullut siis erittäin selväksi. Ja niin hyvin oot tainnu perustella, että Myo reps -sarjat omassakin käytössä
Summasummarum, käsitin, että Israetel on sitä mieltä, ettei nopeiden lihassolujen aktivointi pidemmissä sarjoissa ei johtaisi hypertrofiaan. Mutta toisaalta kuten ensimmäisessä viestissä sanoin niin "jopa ihan vastaavaa hypertrofiaa saadaan myös niillä aikaan, joten sikäli turhaa spekulointia eri lihassolujen aktivoitumisesta ja rasittumisesta ylipäätään - jollakin mekanismilla sitä kuitenkin tapahtuu."
Ja ymmärrän, että toista kymmentä vuotta näkyvänä persoonana foorumilla kyynistää, mutta ehkä viestiini olisi voinut vastata ymmärtäväisemmin? Tai sitten olis pitäny enemmän silottaa omaa viestiä jotenkin. Väärinymmärrystä kuitenkin vaan kaiketi puolin ja toisin.
Ei tässä taida olla sen kummempaa tapahtunut, kuin että elgenillä taisi mennä hieman puurot ja vellit sekaisin. Sanottakoon tähän väliin, että en jaksanut kauheasti keskittyä videoon, mutta näin ymmärsin heti elgenin viestistä. Videossa lienee puhutaan pitkistä suorista sarjoista, ei noista erikoistekniikoista? Kun taas esim. BFR-tekniikassa nimenomaan hapen saannin rajoitus lopussa pakottaa nopeatkin lihassolut liikkeeneen? Eli olisiko nyt kyse ollut kahdesta ihan eri asiasta?
Ymmärrän hyvin em. "erikoistekniikoiden" eron suoriin sarjoihin eli kyllä täällä puurot ja vellit siis on ihan erillään
Toisaalta, kyllähän suorassa sarjassakin nopeet lihassolut tulee failuren lähestyessä ihan samalla tavalla messiin. Ei siihen BFR:ää tai Myo repsin kaltasia sarjoja tarvita. Niillä ne vaan saadaan hommiin enemmän ja lyhyemmässä ajassa, koska työskennellään koko ajan lähempänä failurea.