- Liittynyt
- 1.4.2007
- Viestejä
- 9 819
Suomi pystyy laittamaan Ukrainan tukemiseen satojamiljoonia vuodessa, se ei riitä mihinkään.
Voitto(alueiden vapauttaminen) vaatisi useita miljardeja vuosittain seuraavat 5-10 vuotta, mistä se revittäisiin? Moniko Ukrainan tukija hyväksyisi vaikka verojen korottamisen Ukrainan tukemiseksi?
Tässä kuviossa on se ettei isot maat tue Ukrainaa vastaavalla BKT osuudella mitä pienet. Usa,Ranska,Saksa,Italia,Espanja jarruttelelee.
Palaan vielä tähän, koska perusteluni jäi torsoksi eilen, kun minua tultiin häiritsemään. Olen kuullut usein sellaista, että Ukrainan takia ollaan valmiita kärsimään ja tinkimään omasta hyvinvoinnista esim. vaikka mainittujen veronkorotusten aiheuttaman elintason laskemisen kautta. Tuollainenhan on täysin lapsellista horinaa tai hyvesignalointia, ikään kuin oman elintason lasku olisi pahinta mitä veronkorotukset aiheuttaisivat tai että aiheutunut vahinko rajoittuisi siihen.Jep, tämän toivottavasti jokainen ymmärtää, ettei Suomella ole varaa merkittävään taloudelliseen apuun puhtaan rahan muodossa, koska tämän maan talous on fataalissa kriisissä. Korkeintaan tuollaisia satamiltsiluokan tukia voidaan antaa ja sekin mielellään leikattuna muusta kehitysavusta Afrikkaan ym. Joka tapaukssa tuon suuruusluokan apu on hyttysenpaska kokonaisuudessa.
On syytä ymmärtää, että maailmalla käydään tällä hetkellä kovaa verosotaa, jolla maat pyrkivät vetämään puoleensa pääomia ja investointeja eli toisin sanoen kapitalisteja. Suomessa on jo nyt yksi maailman kireimmistä verotuksista, joka ei takuulla houkuttele tänne pääomia tai investointeja mutta sen lisäksi nykyinen ansiotuloveromalli ei myöskään houkuttele osaajia, joiden avulla investoinnit saadaan tuottamaan. Päinvastoin, Suomi karkottaa täällä jo olevia kapitalisteja esim. perintöveron takia muihin maihin, jossa sitä ei ole. Björn Wahlroos on osuvasti sanonut, että Suomi on yrittänyt ja yrittää edelleen harjoittaa kapitalismia ilman kapitalisteja. Jos tänne ei saada kapitalisteja ja nopeasti, hyvinvointivaltio kaatuu. Jotta tänne saataisiin kapitalisteja, se vaatisi merkittäviä veron alennuksia siitäkin huolimatta, että se aiheuttaisi hetkellistä verotulojen laskua. Lisäksi verokevennykset pitäisi aloittaa suurituloisista eli käytännössä kapitalisteista.
Jos joku haluaa auttaa Ukrainaa niin paljon, että se vaikuttaa heikentävästi omaan elintasoon, niin se on tehtävä omilla rahoilla. Toinen vaihtoehto, jota myös itse kannattaisin, olisi kehitysyhteistyön määrärahojen ohjaamista isommalta osalta Ukrainalle. Tällä hetkellä määräraha on n. 1200M€, josta 33M€ Ukrainalle. Ukrainan osuuden voisi väliaikaisesti vaikka kymmenkertaistaa ja leikata muista kehitysyhteistyön kohteista. Tällä tavoin ei tarvittaisi lisäbudjettia Ukrainan auttamiseen.
Viimeksi muokattu: