Moro!
Tuli katsottua UFC 192 ja kylläpähän oli taas sota, kun Gusse ottelee vyöstä.
Täällä on ollut vääntöä 3:sta erästä ja oma mielipiteeni on, että kyllä se Gusselle meni. Jos Jones vei 4:n erän Gussea vastaan, niin kyllä silloin ilman muuta Gusselle olisi tuo kolmas erä pitänyt mennä. Muistan hyvin sen, että Gusse oli aivan liekeissä 4:ssä erässä Jonesia vastaan, paukutti kaveria nenään todella hyvin eikä Jones saanut mitään aikaan. Aivan erän loppupuolella onnistui Hellbowssa, mutta Gusse ei tippunut eikä Jones saanut jatkettua mitenkään edukseen sitä tilannetta, iskut meni ohi tai suojaukseen. Siksi ihmettelen, että miten nyt sitten se ei olekaan niin? Missä johdonmukaisuus tuomaroinnissa?
Itseäni paikoitellen turhautti katsoa Gussen toimintaa tuossa ottelussa. Oudosti jäi clinchissä ottamaan niitä uppareita naamaan, ja odotin koko ajan, että Gusse olisi heittänyt kunnon takakäden suoran Cormieria naamaan, kun Cormier jahtasi Gussea. Meinaan takuulla olisi yllättänyt kädet hieman alhaalla eteenpäin rynnineen Cormierin ja täten hillinnyt sen prässiä. Gusse peruutti paljon, eikä siinä mitään, mutta olisi iskenyt edes välillä vastaan eikä vaan antanut Cormierin huiskia. Paskamaisen lähellä oli TAAS Gussen mestaruus!
Katselin n. 2kk sitten youtubesta kaiken maailman martial arts-juttuja. Yhdessä videossa oli nuori kaveri, jonka skillsit teki heti vaikutuksen, että onpa näppärä ja monipuolinen nuori jätkä. No tämä kaveri oli tietysti Sage Northcutt. Jonkun videon lopussa luki, että tekee debyytin ufc192:ssa ja odotinkin kyseistä ottelua innolla. Ei voi muuta sanoa, kuin että voi himskatti että voi olla urheilullinen ninja tämä Sage. Aivan käsittämätön lahjakkuus. Miten voi yhdistyä tuossa iässä tuollainen tekniikka, nopeus, voima, motoriikka, räjähtävyys ja ilmeisesti sillä on vielä todella kova cardio? Saas nähdä mitä tuosta vielä kehittyy..
Eilen mietin muutenkin näitä juttuja. UFC:n alkuaikoina eri lajien edustajat ottivat mittaa toisistaan --> alettiin huomaamaan, että mitkä lajit/tekniikat ovat toimivia --> pystyottelun arvostus hieman laski ja bjj:n ja painin arvostus nousi --> mukaan tuli kovia pystyottelijoita (muay thai/kickboxing), joilla oli hyvä puolustava paini (Chuck Liddell) --> pystyottelun arvostus alkoi taas nousemaan --> tuli muuan GSP, joka tajusi treenata maailman huippujen kanssa, niin painia, nyrkkeilyä, muay thaita kuin bjj:täkin --> fysiikkavalmennus otti valtavan harppauksen --> syntyi näitä wellrounded ottelijoita, jotka ovat joka osa-alueella hyviä, joita nyt ufc:ssä näkyy.
Enää ei "Hughesit" tosiaan siellä pärjää. Se mitä lähinnä funtsailin oli vapaaottelun tulevaisuus ja se, että minkälaisia vapaaottelijoita tuosta nuoresta polvesta oikein tulee. Mietin, että nyt on näitä ottelijoita joilla on tekniikkaa, voimaa, nopeutta, cardiota jne.., mutta esim. tuo mitä Sage edustaa, niin luulen, että tuollaisia tapauksia tulemme näkemään lähivuosina enenevässä määrin. Tuntuu, että taas tapahtuu ottelijoissa kehitysaskel --> ovat entistäkin atleettisempia ja monipuolisempia. Conor puhuu paljon siitä, että pitää olla yllätyksellinen ja arvaamaton ja mielestäni Conor on myös näitä uuden sukupolven ottelijoita. Nämä uuden sukupolven ottelijat ovat ottaneet paljon tekniikoita aliarvostetuista kamppailulajeista, esim. karate ja taekwondo ja he osaavat hyödyntää sitä todella hienosti. Itse en hirveästi tykkää sellaisista ottelijoista joilla on aina se etukäsi, takakäsi, alapotku vaan että sieltä voi lähteä jotain ihan muuta mikä saattaa yllättää ja vaikeuttaa vastustajan "lukemista". Mielestäni on hienoa, että Conorit ja kumppanit ovat "löytäneet" ja ottaneet arsenaaliinsa näidenkin lajien tekniikoita. Meinaan en ole paljon nähnyt kenenkään heittävän ura-mawaa Octagonissa ennen Conoria, viimeksi Vintiöissä kun Rane potki seinää täysii!