Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onhan se judossa tosi hyvä mutta nythän puhutaan Rondan tasosta vapaaottelijana. Ei kukaan miesten judon olympiamitalisti voi tuolla tavalla vain kävellä UFC:hen ja pistää kaikkia vastustajia nippuun miten huvittaa.
Potkunyrkkeilyn SM-kisat eivät käsittääkseni liity tähän asiaan mitenkään.
Totta ihmeessä asetan miesten ja naisten vapaaottelun samalle viivalle. Miksei naisella olisi mahdollista kehittyä yhtä hyväksi vapaaottelijaksi tai miksi muuksi urheilijaksi tahansa kuin miehillä? Samaa suorituskykyä voiman, räjähtävyyden jne. puolesta hän ei tietenkään saavuta, mutta tekninen taso, ottelusilmä, monipuolisuus jne. on kyllä mahdollista saada samalle tasolle. Tai olisi jos unohdetaan se ettei hyville naisille (vielä) löydy saman tasoisia treenikavereita kuin miehille.
Urheilulajin tasoa pitää mitata sillä miten paljon harjoittelua, erikoistumista ja lahjakkuutta siinä huipulle pääsemiseen vaaditaan. Miesten vapaaottelussa vaatimukset ovat huimasti kovemmat. Ihan samalla tavalla voi verrata vaikka miesten ja naisten jääkiekkoa. Jo mestiksessä on ammattiurheilijoita pelaamassa, mutta naisten maajoukkuekin käy päivätöissä. Jo tämän perusteella on selvää että miesten lätkä on paljon tasokkaampaa kuin naisten lätkä. Ammattimaisesti harjoittelevia urheilijoita on enemmän ja näistä tulee enemmän huippulahjakkuuksia, jotka taas saavat parempaa valmennusta ja parempia treenikavereita ja vastustajia, jotka taas kehittävät enemmän.
Kamppailulajeista lähes kaikissa miesten taso on paljon edellä naisia. Judossa naisten taso on ehkä lähimpänä miesten tasoa, mikä juuri selittääkin Rouseyn menestystä. Naisten taso lienee miehiä kovempi lähinnä joissain tansseissa, taitouinnissa, taitoluistelussa, voimistelussa, ratsastuksessa ja vastaavissa lajeissa, joissa naisharrastajiakin on enemmän kuin miehiä.
maailman parhaat tanssijat, voimistelijat, ratsastajat ja taitoluistelijat ovat miehiä. muuten ihan hyvä. oot selkeesti todella hyvin perillä naisten urheilusta. fyysiset ominaisuudet ovat aika oleellinen osa kaikkea urheilua :D lukuunottamatta biljardeja ja tikanheittoa jne.. joissa niissäkin kaikissa miehet pitää valtaa. jopa parhaat balettitanssijat ovat miehiä.. laji kun laji niin miesten fyysiset ominaisuudet vaikuttaa oleellisesti myös lähes kaikkeen tekniseen osaamiseen.
Fedorin aikaan miesten vapaaottelun taso ei ollut lähelläkään sitä mitä nykyisin.
Fedorin aikaan miesten vapaaottelun taso ei ollut lähelläkään sitä mitä nykyisin. Dominoihan aikoinaan Royce Graciekin pelkällä BJJ:llä. Ja sitten on tietenkin Lesnar, joka taas kertoo sen aikaisen raskaan sarjan tasosta aika paljon. Ainoa miesottelija, jonka voittokulkua voisi modernilla ajalla verrata Rouseyyn on Jon Jones, mutta kyllä hänelläkin on yleensä matsit viime aikoina venyneet 4 tai 5 erään.
- - - Updated - - -
Jm1: En ala väittelemään Fedorin tasosta verrattuna nykypäivään mutta hän aloitti vapaaottelun vuonna 2000, jolloin UFC:n raskaan sarjan mestari oli Kevin Randleman ja Bas Ruttenin tittelistä luopumisestakin oli vain kuukausia. Ei heitä nyt oikeasti voi tasoltaan verrata nykyottelijoihin.
Fedorista en täällä rupea väittelemään kun siitä ei hyvä seuraa.
Cormierin - joka ei muuten ole UFC:n mestari - menestys tietenkin perustuu juuri siihen että miesten paini on ainakin toistaiseksi taas paljon tasokkaampi laji kuin miesten vapaaottelu. Lisäksi hän ottelee alle 93-kiloisissa, joka ei tosiaankaan ole painoluokkien parhaasta päästä johtuen sopivan kokoisten aloittajien vähäisestä määrästä. (Jos olette nähneet livenä miten jäätävän kokoinen sälli esim. Marcus Vänttinen on niin miettikää kuinka usein sellaisia tulee kadulla vastaan verrattuna niihin 180cm/75kg äijiin.)
Andy:Urheilulajin tasoa pitää mitata sillä miten paljon harjoittelua, erikoistumista ja lahjakkuutta siinä huipulle pääsemiseen vaaditaan. Miesten vapaaottelussa vaatimukset ovat huimasti kovemmat.
Andy:Onhan se judossa tosi hyvä mutta nythän puhutaan Rondan tasosta vapaaottelijana. Ei kukaan miesten judon olympiamitalisti voi tuolla tavalla vain kävellä UFC:hen ja pistää kaikkia vastustajia nippuun miten huvittaa.
Eli Cormierin kohdalla hyväkysytään se että miesten paini on paljon tasokkaampi laji kuin MMA mutta ei naisten kohdalla judo?
Fedorin aikaan miesten vapaaottelun taso ei ollut lähelläkään sitä mitä nykyisin. Dominoihan aikoinaan Royce Graciekin pelkällä BJJ:llä. Ja sitten on tietenkin Lesnar, joka taas kertoo sen aikaisen raskaan sarjan tasosta aika paljon. Ainoa miesottelija, jonka voittokulkua voisi modernilla ajalla verrata Rouseyyn on Jon Jones, mutta kyllä hänelläkin on yleensä matsit viime aikoina venyneet 4 tai 5 erään.
Mitä ihmettä oikein tarkoitat? Miten "hyväksytään" tai "ei hyväksytä" ja mihin?
Oletko siis sitä mieltä että naisten vapaaottelu on urheilullisesti samalla tasolla kuin miesten?
Mitä Cormieriin tulee, niin hän ei todellakaan ole dominoinut sarjaansa samalla tavoin kuin Rousey. Ei hänellä ole kaikki voitot keskeytyksellä ja lisäksi sarjassa on ainakin kaksi muuta (Jones ja Gustafsson) joita monet pitävät jopa parempina kuin hän.
Itsepuolustus tai sotiminen ei kai nyt liity kamppailu-urheiluun mitenkään. En myöskään lähde nyt tuohon keskusteluun lajin tason kehittymisestä, kun se ei kiinnosta.