Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minusta ideologiat eivät edes kuulu politiikkaan. Tulos kuuluu, ja se miten sinne päästään ei saa olla ideologiaan perustuvaa, vaan todelliseen maailmaan. Esim markkinataloutta vastaan on aika helvetin turha kitistä jossain poliittisessa johdossa, se kun nyt on tosiasia. Globalisaatiota voi vastustaa sitten järjestöissä ja vaikuttaa sitä kautta poliitikkoihin ja päivän agendaan, puheenaiheisiin ja nostattaa dialogia. Mutta jos se on se asia mitä sinne mennään jauhamaan niin taas lyödään päätä seinään ja syytetään muita vaikka nykyiset tulokset ovat suoraa seurausta lähihistorian päätöksistä. Tätä kai on turha kiistää. Mutta pakkohan se jonkun syy on olla.. vaikka itse keittää soppaa.. syy löytyy kattilan valmistajasta, kauhan ainesosista tai sitten muista häiriötekijöistä kuten väkivaltaiset elokuvat ja työtä aktiivisesti etsivistä alkoholisteista.
Oikein! Nyt kun ovat vauhtiin päässeet, niin mikseivät vielä asettaisi pörssiyhtiöiden omistuksellekin kiintiöitä?
Sarkasmitunnistimeni kaatui -- voitko selventää oletko tosissasi vai leikilläsi?
Raejuusto, nojoo, olet kyllä oikeassa mielestäni. Tuli lauottua liian nopeasti tavaraa ulos tuutista. Ehkä oikeammin olisi pitänyt ilmaista ajatuksiani ja siis sanoa että arvoilla ei mielestäni ole tilaa politiikassa, minusta se ei vaan kuulu valtion tehtäviin luukuttaa arvoja. Ideologia nyt ei tietenkään ole sama asia, ja toisekseen juuh, seison korjattuna.
Ja muillekin järkyttyneille, ei vain vastauksena ylläolevaan: Miksi kiintiöitä? Kiintiöillä harjoitetaan positiivista diskriminointia (kysy mutsiltas, joka muuten saattaa olla eri mieltä juuri Sinun kanssasi kiintiöistä ja feminismistä), joilla pyritään tilaan, missä diskriminaatiota ei tarvitse enää harjoittaa.
Kiintiöitähän käytellään muuten myös muuhun kuin naisten aseman salakavalaan ja saatanalliseen pönkittämiseen, esim. jenkeissä mustien aseman parantamiseen. Mut siis Sauli sinnekin pelastamaan kaikki.
Missäköhän sitä diskriminointia sitten harjoitetaan? Tilastokeskuksessa? Kuten aikaisemmin sanottu, väite että pörssiyhtiöiden hallituksissa ei ole naisia sen takia että niitä sorretaan on vähän sama kuin väittäisi että vammaisia tai labradorin noutajia sorretaan kun niitä ei ole siellä.
Se, että autoa ei saa varastaa ei minun mielestäni ole arvo.
Käsitän arvolla hiukan eri asioita. Jos käsitetään omaisuuden suojaamista arvona, niin siinä tapauksessa kaikki asiat voidaan käsittää arvoiksi.
Minusta ainoa arvo mitä valtion tulisi edistää on kansalaisen vapaus ja sen suojaaminen. Näinhän se ei nyt ole, mutta näin toivoisin sen olevan. Siis että ei mainosteta mitään sen kummempia arvoja. En tarvitse valtion kertovan minulle arvoista. Sillä on minusta muitakin tehtäviä.
Jenkkilässähän ne kokemukset ei mun käsittääkseni ole mitenkään yksiselitteisen positiivisia. Vois jopa väittää, että usein päinvastoin. Mä en oo oikein ikinä ymmärtäny tota ajattelumallia, että koitetaan ehkäista rotu/sukupuoli/mitälie syrjintää säätämällä laki joka määrää, että tehtävään ei voida valita pätevintä henkilöä, koska hän on väärää rotua/sukupuolta/mitä lie ominaisuutta.Lichen sanoi:Kiintiöitähän käytellään muuten myös muuhun kuin naisten aseman salakavalaan ja saatanalliseen pönkittämiseen, esim. jenkeissä mustien aseman parantamiseen.
Jenkkilässähän ne kokemukset ei mun käsittääkseni ole mitenkään yksiselitteisen positiivisia. Vois jopa väittää, että usein päinvastoin. Mä en oo oikein ikinä ymmärtäny tota ajattelumallia, että koitetaan ehkäista rotu/sukupuoli/mitälie syrjintää säätämällä laki joka määrää, että tehtävään ei voida valita pätevintä henkilöä, koska hän on väärää rotua/sukupuolta/mitä lie ominaisuutta.
Siis eikö toi nyt ole ihan helvetin typerää? Sama, kun väittäis, että mustien pitäis saada orjuuttaa valkosia seuraavat sata vuotta, että oltais sujut....kattellaan sen jälkeen sitä oikeeta tasa-arvoa...
Pohjimmiltaan pyritään soveltaan palikkaratkaisua ongelmaan jonka juuret on jossain syvemmällä ja kauempana historiassa kuin tässä päivässä. Mun mielestä noi on molemmat kulttuurisidonnaisia juttuja, jotka vaatii aikaa muuttuakseen. Aikaa ja asennekasvatusta syrjimistä vastaan.
Jos tilanne olis se, että meillä olis 50/60 yhtä päteviä naisia ja miehiä, niin sitten mä olisin sun kanssa samaa mieltä. Mutta miten järkevää se on väittää, että meillä muka on yhtä päteviä naisia istumaan esim. 100 suurimman yrityksen hallituksessa, kun miehet kuitenkin ovat hallinneet ja hallitsevat suvereenisti niitä paikkoja?