Tuomiopäivä peruttu

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja matrix
  • Aloitettu Aloitettu
ironchef sanoi:
Vois sopii ehkä tähän threadiin.
Aika säväyttäviä kuvia BBCn sivuilta:
http://news.bbc.co.uk/1/shared/spl/.../sci_nat_how_the_world_is_changing/html/1.stm
1.jpg

2.jpg

6.jpg

Nää on hyviä kuvia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
NHB sanoi:
Ja eikö noita tarpeita voida tyydyttää vaikka biodieselillä? Eihän tuo ruokaöljy maksa tälläkään hetkellä kaupassa dieseliä enempää ja koneet pyörivät silläkin.
Ruokaöljyn hinnalla kaupassa ei ole mitään tekemistä sen tuotantokustannusten kanssa, koska rypsärin hinta on pudotettu tukiaisilla alle tuotantokustannusten, kun taas oikean dieselin hinta on nostettu veroilla moninkertaiseksi tuotantokustannuksiin nähden.

Ja mietipä mitä tapahtuu sen biodieselin tuotantokustannuksille, kun ei voidakaan enää käyttää öljystä jalostettuja hyönteismyrkkyjä, öljystä/maakaasusta jalostettuja lannoitteita, halvalla dieselillä käyviä maatalouskoneita, halvalla dieselillä käyvää kuljetusverkostoa yms.

Saattaa itse asiassa olla, että biodieselin tuottamiseen kuluu enemmän energiaa kun mitä siitä tuotetusta biodieselistä saataisiin irti. Ainakin hyötysuhde on aivan eri luokka kuin nykyisessä öljynjalostuksessa.
 
jakob - en enää hypi eikä ole ollut tarkoituskaan, lue tarkemmin ja koita ymmärtää.
ja eikö se kerro mitään muutoksesta eikö edes sitä että lunta ei täälläpäin enää ole niin paljoa kuin ennen.
sun mukaan varmaan kelit on kylmenemään päin..
 
kalmukki sanoi:
Ja mietipä mitä tapahtuu sen biodieselin tuotantokustannuksille, kun ei voidakaan enää käyttää öljystä jalostettuja hyönteismyrkkyjä, öljystä/maakaasusta jalostettuja lannoitteita, halvalla dieselillä käyviä maatalouskoneita, halvalla dieselillä käyvää kuljetusverkostoa yms.

Mitenhän ennen on pärjätty? Pannaan kaakit vetämään kyntökonetta niin lannoituskin hoituu siinä sivussa... Ja onhan jopa suomalaiset keksineet biokaasulla kulkevan auton. Sitäkin saa navetasta, josta saa myös maitoa ja piffejä. Mutta erään tutkimuksen mukaan otsonikerroksen aukko johtuu lampaista ja muusta karjasta. Ei tässä enää tiiä mitä pitäs tehä!

Ja jos hintojen alhaalla pito on ainoa syy saastuttamiseen, olemme metsässä. Tai ei voi sanoa metsässä, koska niitäkään ei kohta ole.
 
Nuo Rautakokin kuvat oli aika rautaisia. Jos ne vaan on otettu samaan vuodenaikaan samasta paikasta, niin kyllä ne jotain kertovat. Tuommoiset jäätiköt noissa kahdessa ensimmäisessä kuvassa eivät sula vielä yhden, kahden, tai viiden lämpimän talven seurauksena vaan kyllä siinä on pakko olla pitenpiaikaista,ainakin paikallista, ilmaston lämpiämistä takana.

Siitä, onko lämpiäminen ihmisen vai maaemon aiheuttamaa voidaan taas vääntää peistä.
 
kalmukki sanoi:
Mutta kyllähän sitä ilman öljyäkin pärjätään, elintaso vain ottaa aika monta vuosikymmentä takapakkia.
Tuo sen mun pointti olikin. Siksi BKT:n laskusta puhuinkin. Se ei ole mikään maailmanloppu vaikka se 10-20 vuoden aikajänteellä siltä tuntuisikin, se oli se toinen pointti.
 
Saa muuten olla kohtuu rankka simulaattori että edes sinneppäin tekee ilmastosimulaatiota. Eikö vasta vuoden sisään japanilaiset kehuneet miten heille hankittu "superserverilaitteisto" pystyy simuloimaan alle viikossa yhden sekunnin ajan sydämmen toimintaa. Että äkkiseltään luulisi ilmastosimulaatioiden olevan rankalla kädellä yksinkertaistettuja. Ja edelleen hämmästelen jääkiekkomaila kaaviota. Missä ihmeessä siitä kaaviosta on keskiajan lämpövaihtelut.
 
NHB sanoi:
Ja eikö noita tarpeita voida tyydyttää vaikka biodieselillä? Eihän tuo ruokaöljy maksa tälläkään hetkellä kaupassa dieseliä enempää ja koneet pyörivät silläkin.
Biopolttoaineissa ongelma on siinä, että tämän maan rypsituotannolla ei moni auto vielä ajele. Ei vaikka pistettäis kaikki pellot polttoainetuotantoon. Mutta toki se olisi tavallaan fiksumpaa ajella kotimaisella polttoaineella niin paljon kuin mahdollista.

Nuo Rautakokin kuvat oli aika rautaisia. Jos ne vaan on otettu samaan vuodenaikaan samasta paikasta, niin kyllä ne jotain kertovat.
No ainakin sen, että pikkujääkaudella oli enemmän jäätä. En sitä nyt kuitenkaan minään normaalitilanteena pitäisi.
 
D.Yates sanoi:
No ainakin sen, että pikkujääkaudella oli enemmän jäätä. En sitä nyt kuitenkaan minään normaalitilanteena pitäisi.

Pikkujääkausi oli ennen 1800- lukua
 
jugga sanoi:
Pikkujääkausi oli ennen 1800- lukua
Nojoo, mutta voi olettaa, ettei se jää ihan heti sulanut kun ilmasto taas lämpeni.

"Auringossa ei ollut 1600-luvun loppupuolella juuri lainkaan pilkkuja (ns. Maunderin minimi). Tuohon aikaan ajoittuu myös "pikkujääkausi", jolloin pohjoisen lauhkean vyöhykkeen ilmasto viileni 1-2°C. Kesät olivat viileitä ja talvet ankaria, mm. Lontoon Thames-joki jäätyi useina talvina peräkkäin, mikä on erittäin harvinaista.

Koko viime vuosisadan aikana maapallon ilmasto lämpeni 0.8°C. On huomionarvoista, että myös Auringon säteily on lisääntynyt lähes yhtäjaksoisesti koko 1900-luvun ajan, ainoastaan vuosisadan puolivälissä säteilyn määrä hieman taantui. Ilmaston voimakkain lämpeneminen tapahtui 1980- ja 1990-luvuilla. Myös Auringon magneettikentän voimakkuuden kaksinkertaistumisesta 40% tapahtui viime vuosisadan loppupuolella."
 
http://www.nerc.ac.uk/publications/climatechange/

Tuolla linkissä on mielestäni suht tiiviisti selostettu näitä ilmastonmuutostutkimuksen tiedettyjä ja epävarmoja asioita. Täytyy itsekin hieman vetäytyä noista aikaisemmista kommenteista. Epävarmoja asioita on kuitenkin melko paljon, mutta epävarmuuden eivät mielestäni siltikään ole peruste olettamukselle, että ilmasto ei olisi muuttumassa lämpimämmäksi. Ilmastonmuutos on lähes varma asia mutta mikä tässä kaikessa on ihmisen osuus on edelleen tutkimuksen alla.
 
D.Yates sanoi:
Nojoo, mutta voi olettaa, ettei se jää ihan heti sulanut kun ilmasto taas lämpeni.

Luulisi, että tilanne olisi aika lailla nollautunut parissasadassa vuodessa? Nykyisellään Alppien jäätiköt vetäytyvät parinkymmenen metrin vuosivauhtia (Lähde), niin eikähän pari plus- astetta ja parisataa vuotta palauta homman lähtöpisteeseen.

Nuo pikkujääkaudet on kans toinen mielenkiintoinen juttu. Ilmeisesti sen syntyyn vaikuttaa maapallon rata, auringon aktiivisuus ja kasvihuone (Co2)- kaasut.

Tiivistettynä, mun 2c tähän aiheeseen on, että vaikka ilmaston lämpeneminen (ja kylmeneminen) olisikin luonnollista kehitystä, ei se anna ihmiskunnalle oikeutta kiihdyttää tätä kehitystä edelleen.
 
Tuomiopäivä takaisin?

”Maailmanlopun estämiseen aikaa yhdeksän päivää”

LHC.full.jpg

Large Hadron Collider - maailman suurin hiukkaskiihdytin

CERNissä valmisteilla oleva LHC eli maailman suurin hiukkaskiihdytin.

Ryhmä tiedemiehiä pelkää, että maailman suurin hiukkaskiihdytin ja hadronien törmäytin voi aiheuttaa maailmanlopun. Heidän näkemyksensä mukaan maailmanlopun estämiseen on aikaa yhdeksän päivää. Jättikokoinen hiukkaskiihdytin käynnistetään 10. syyskuuta 2008. Asiasta kertoo brittilehti Daily Mail.

LHC eli Large Hadron Collider on valmisteilla CERNissä, joka on Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskus.

LHC:n tarkoituksena on selvittää aineen rakenteen peruskysymyksiä, kuten mikä on kaiken aineen, materian alkuperä ja kuinka maailmankaikkeus syntyi. Koetta on kansainvälisin voimin rakennettu ja valmisteltu 20 vuotta.
jatkuu alla

Epäilijöiden mukaan LHC voi kuitenkin käynnistää minikokoisten mustien aukkojen tulvan. Neljän vuoden sisällä joku musta aukko on voinut paisua niin suureksi, että se nielaisee sisäänsä koko Maan, sanoi Otto Rossler. Hän kuuluu tutkijaryhmään, joka yrittää oikeusteitse estää LHC:n käynnistämisen.

Tutkijaryhmän mukaan LHC on Euroopan ihmisoikeusjulistuksen vastainen. Kuitenkaan oikeusjutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa ei odoteta viivyttävän LHC:n käynnistämistä.

Saksalaisprofessori Rosslerin mukaan CERN on myöntänyt, että LHC:n käynnistämisestä syntyy mustia aukkoja, mutta CERN ei pidä niitä riskinä. Rosslerin mukaan CERN ei ole halunnut huomioida hänen laskelmiaan mustien aukkojen kasvamisesta.

Aiemmin tänä vuonna kirjoitetussa raportissa kiistettiin, että LHC:n käynnistämisestä syntyisi vaaraa ja huomautettiin, että minikokoisten mustien aukkojen elinikä on lyhyt.
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/33...pun-estamiseen-aikaa-yhdeksan-paivaa%E2%80%9D
 
miksei kukaa oo muutes keksiny, että se ongelmahan on että hiilidioksiidipitoisuus ilmassa nousee, niin istutetaan helvesti kasveja joka paikkaan nii nehän sitten sitois sitä takas hapeksi?

saanko noobelin tästä hyvästä?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom