MKM sanoi:
Täytynee kai nousta barrikaadeille, kun minun auttamisyrityksiäni ja tietämystäni vastaan näinkin selkokielisesti hyökätään :itku: .
Olet siis testannut oppejasi itseesi ja ne ovat tehonneet juuri sinuun - tai sitten olet kehittynyt opeistasi huolimatta. Minun kaverini, профессор Vanja Venäläinen ja карета прочности Igor Vulgaarialainen, ovat taas testanneet valmennusakatemioissaan erilaisia menetelmiä systemaattisesti tuhansilla ihmisillä, sekä Pentti Peruspullistelijoilla kuin Sulo Suurmestareilla ja löytäneet siten mukamas parhaat metkut. Tässä on nyt vastakkain kaksi koulukuntaa, toisessa nurkkauksessa self made man Piin koulukunta, ja toisessa venäläisvulgaarialainen koulukunta olympiavoittajineen, amerikkalaisine Westside-hännystelijöineen, miljoonien taalojen kainalopallojengeineen ja poliquineineen. Pakkiksen lukijakunta lienee sen verran fiksua, että osaa itse valita kumpaan nurkkaukseen luottaa ;) .
En minä nyt erityisesti juuri sinuun kritikkiäni kohdistanut. :kippis1:
Kohdistinpahan vain kaikille niille, jotka tuijottavat liian orjallisesti treenin kokonaisaikaa, eivätkä havaitse että sarjojen välinen palautumisaika on se oleellisempi seikka onnistuneen treenin tekemisessä.
Jos kokonaisaika on liian pitkä, niin se pitäisi näkyä treenitehon heikkenemisenä jo hyvissä ajoin ennen loppua, treenistä huonona palautumisena, sekä kehityksen tyssäämisenä...eli jos treenit kulkevat hyvin, voimat kasvaa ja lisäksi palautuu hyvin...niin ainakaan nämä tekijät eivät silloin puolla treeniajan kiristämistä...joka käytannössä tarkoitaisi tällöin sarjamäärien vähentämistä.
Voimatreeneissä riittävän pitkä palautuminen sarjojen välissä on treenin eräs peruspilareista...tähän kun lisätään tarvittavat pääsarjat, sekä lämmittelyt, lämmittelysarjat, mahdolliset apuliikkeet, palauttavat sarjat ja kevyet loppuvenyttelyt, niin näistä muodostuu se kokonaisaika, joka treenissä kului...eikä näinpäin, että määritellään kokonaisaika ja ruetaan tekemään sarjoja niin paljon kuin tässä ajassa kerkeää vain tekemään.
Jaa noista koulukunnista....
http://www.mil-liikunta.net/pdf/perusteet.pdf
http://www.cc.jyu.fi/~jthyvama/lentis/paatto.htm
http://www.oulunkarateseura.fi/docs/Seminaari.pdf
Ainakin nämä "koulukunnat" hehkuttavat maksimi- / räjähtävävoima treeneissä käyttämään kunnon palautumisaikoja.
Jokainen joka treenailee kuntosalilla voi varmasti nähdä tyyppejä, jotka nostavat vaikkapa nelosen, vieläpä varsin helpon oloisesti...ja huhhailevat sitten vain pienen tovin ja lähtevät koittamaan tätä uudestaan, jolloin nelonen onkin jo erittäin tiukka, tai nousee vain avun kanssa...tällöin tämä sarja meni jällein erälle linnulle...kun olisi vielä pari kolme minuttia odottanut ja nostanut sitten jälleen hyvän ja tehokkaan nelosen.
Kuten tuossa alussa tuli mainittua ne tekijät joista muodostuu treenin kokonaisaika...niin tärkeä tekijä kokonaisaikaan on sarjamäärät ja tähän taasen vaikuttaa treenin kierto, jos samaa lihasryhmää treenataan useamman kerran viikossa, niin tällöin kertatreeni ko. lihakselle on vähäinen, kun taasen jos sykli on luokkaa >5vrk:tta tulee tällöin taasen kertatreenin pituudesta pidempi.
Laitetaan nyt sinullekkin tuo Aholan linkki, jolla mm. "rintatreeniin uppoaa parituntia"
http://www.mcshane-enterprises.com/PB/pbwja1f.htm
Niin ja edelleenkin tässä oli jälleen kyse
voimatreenistä ei bodauksesta...tämä oli eräälle joka buhui bodauksesta ja ihmetteli 5 min palautumisaikoja.