Treenailu pitkin päivää?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Sapa
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
26.5.2005
Viestejä
22
Niin, minkähänlaisia vaikutuksia / tuloksia on sillä, että hajottaa reenin pidemmälle jaksolle kuin sille aika vakiolle alle 1,5 tunnille?

Tuossa jto:n leuanvetojutussahan kai oli meininki se, että vedellään pitkin päivää kevyitä satseja monta. Ja jto taisi mainita että samalla tavalla vois tehdä vaikka punnerruksia jne.

Olen nyt kokeiluluontoisesti vetänyt leukoja aamusta iltaan parisen kertaa viikossa, samoin tehnyt yhden jalan kyykkyjä, vatsoja, niskaa jne päivän mittaan. Toistoja tulee kaikkiaan siinä viidenkympin ja sadan välillä. Sarjat on kevyitä, mutta illan mittaan alkaa aina tuntua että jotain on tullut tehtyä.

Vaan mitä tämä tietää kehitystä ajatellen? Onko tämä huonompi vai parempi kuin se, että rykäisisi koko reenin siihen tuntiin? Kauheata massaa en luule kehittäväni, mutta liekö tuo edesauttavan voimaosastoa?

Enkä muuten pelkästään jto:lta varastanut tätä (kiitoksia vain), kohtuu legendaarinen Paul Anderson kai reenaili kanssa niin, että se teki jonkun kyykkysarjan, odotteli tunnin pari ja teki sitten toisen jne.

What's the big idea? Kuka tietää?

Kiitos.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
voimaa saa kun tekee 1-5 toistoa raskaita liikkeitä lisä painoilla.
ja itellä oli alussa (ennen ku löysin pakkiksen) just tollane ohjelma ku sulla eikä sillä tullut mitään tulosta, eikä se auttanu et tein pitkin päivää niit. päin vatsoin!

ja kannattaa mun mielest tehä sen siinä tunnissa puolessatoista.

mut tosiaan jos sä voimaa haluut nii vaiha ohjelmaa ja sarjojen pituuksii aik radikaalisti.

http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=22068

tuossa ohjelmia.
 
no kyllä mulla on tiedossa aika paljon päinvastaisia kokemuksia pitkin päivää treenailuista. muutamia 3-5kk:n kehityksiä niistä:
- leuat 8 --> 28
- leuat 12 --> 22
- leuat 6 --> 17
- leuat 18*op --> 36*op
- leuat 1*30 --> 1*55
- leuat 5*10*op/pvä --> 20*20*op/pvä
- leuat 200*op/vko --> 2000*op/vko
- leuat 2cm leveestä listasta roikkuen 1*op --> 12*op
- penkki 15*110 --> 25*115
- punnerrus 40*op/min --> 110*op/min
- yhden käden punnerrus 1*op --> 17*op
- käsinseisontapunnerrus 0*op --> 9*op
- punnerrus sormet koskettaen 10*op --> 47*op
- yhden jalan tasapainokyykky 3*op --> 33*op
- jalkakyykky 5*120 --> 6*150
- etuvaaka 1sek*op --> 40sek*op
- jalkojen nosto riipunnassa 6*op --> 23*op
- jne

homma perustuu pitkälti hermoston oppimiseen ja kun toistetaan homma submaxina usein, homma pelittää pirun hyvin. siksipäs noi toimii erinomaisesti myös vaikkapas eri lajien tekniikkatreeneissä esim. fudiksen pompottelu, koriksen triplailu/heitot, kiipeily, tasapainoilu...

oman kropan painolla tms. "helpolla" tehtävät jutut voi tehdä tietenkin helpoiten kotona, mutta jos sattuu omistamaan painosetin, miksei silläkin pystyis leikkimään useinkin.

ideana tollasissa systeemeissä voi olla taidon lisäksi ihan hyvin minkä tahansa voimaominaisuuden kehittäminen kestävyydestä maksimivoimaan. kaikki riippuu homman kokoonpanosta ja muustakin rytmityksestä. treenipäiviä voi olla 3-7/vko.

tietenkin yks, mikä on se suurin vaatimus tollaseen ryhtymiseen on se käytössä oleva aika. tosin tollanen treeni sopii esim. pikkulapsiperheelliselle pirun hyvin. puhun kokemuksesta. voi treenata pikku pätkiä millon sattuu olemaan saumaa. mulle saattaa tulla kesälomalla (10 vkoa) hyvinkin 15 kpl 30´- 3h treeniä viikossa.
 
Kiitoksia nopeista vastauksista.

Jotain tämmöistä ounastelinkin. Täytyy lukaista se bulgaarihomma.

jto, näytät olevan kaiken muun guruilun ohella myös selvännäkijä: kaksi pientä lasta lienevät ne suurimmat syyt tämmöisille virittelyille. Kymmenen minuutin tauon löytää aika monta kertaa päivässä, mutta kahta ylimääräistä tuntia ei sitten millään.

Ja onhan tuo mukavaa vaihtelua. +10 vuotta tullut väännettyä sen tapaisella peruskaavalla, mitä tuo hölkkäilijäkin ehdotti. Nyt tuntuu että saa treenata joka päivä ja koko ajan... Nannaa.

Kiitos ja kumarrus!
 
exactemundo tällälailla. hauskaa ja erittäin tehokasta. lisää määriä ja rautaa aaltomaisesti. koko aikaa ei voi mennä ylöspäin. kyl se kroppa kertoo aika paljon...

mun ainoa heikkous onkin häkellyttävän räjähtävä lähtönopeus...
:D :D
 
Lähes päivittäin treenatessa tuntuu vaativan aika paljon nupilta, että ymmärtää löysätä välillä. Varsinkin kun alussa mennään kohisten eteenpäin. Lopulta motivaatio laskee sitä mukaa kuin tuloksetkin.

PS:ylikuntoa odotellessa.
 
Tuohan on nimenomaan tapa, jolla Ivan Abadjiev aikoinaan nosti bulgaarit maailman parhaiksi painonnostajiksi. Kannattaa tosin alussa olla varovainen ainakin jos yrittää ko. tapaa toteuttaa voimanhankintamielessä, sillä hermosto on kuitenkin hitaahko oppimaan ja laskusuunta voi olla edessä kohtuu nopeasti.
 
No niin,

Se on tullut selväksi, että volyymia pitää/saa olla. Vielä on vähän epäselvää, onko sillä kuinka suuri merkitys, miten sen volyymin jakaa.

Esimerkki: Oletetaan, että teen kymmenen satsia leukoja ja kymmenen kyykkyä. Kannattaako tehdä leuat maanantaina ja kyykyt tiistaina vai viisi molempia molempina päivinä?

Ou jes. Mussa varmaan asuu pieni bulgaari. Paitsi että olen heikko.
 
Tämän ideahan olisi tehdä suht kevyitä harjoituksia useita kertoja päivässä useana päivänä viikossa. Sarjoissa ei saisi mennä loppuun asti, muuten ainakin tulee noutaja.

Voit tehdä kyykkyä, sekä leukoja 5krt viikossa niin monta sarjaa kuin huvittaa tehdä.
 
Zatsiorskin mukaan(kirja vuodelta 1995) viimeisen 40 vuoden aikana treenin määrä ei ole muuttunut, mutta se on jaettu pidemmälle ajalle(siis päivän sisällä). Periaatteena on treenata mahdollisimman paljon mahdollisimman tuoreena. Jotta pysyisi mahdollisimman tuoreena treeni on jaettu pitkin päivää. Näin siis entisen Neuvostoliiton painonnostajilla.

Olen myöskin lukenut tuosta Andersonin kyykky hommassa ja noin se meni eli pitkin päivää.

Harvalla vaan on mahdollista treenata tuolla tavalla. On työtä ja vaikka mitä muuta estettä.
 
on mulla ollu kaikenlaisia papereita bulgaarienki treeneistä ja jutteluja ite herrojen kanssa myös. en vaan kyllä tiä yhtään, missä mokomat jutut on. netistä saa kyl ite ettiä. luulis löytyvän kaikenlaista. se mun artikkeli saken sivuille on vaan yhden koulukunnan systeemi. kaikki ei sillä treenaa tietenkään, mutta tossa on aika kivasti mun mielestä tehty se jaottelu perus- ja maksimikausiin.

kannattaa valita muutama hyvä perusliike, joita tekee aika usein. esim. leuat, yhden käden punnerrus, yhden jalan kyykky, jalkojen nosto riipunnassa... ota vaikkapas kolme liikettä, joita teet alkuun ma, ke, pe ja toiset kolme, joita teet ti, to, la. jossain vaiheessa voit sitten lisätä treenit neljään tai viiteenkin päivään vaikka vaan painottaaksesi jotain lajia ja pitäen muut yllä kolmella treenillä. sitten painottelet joitain muita taas jne...

jostain kaivoin yhen kreikkalaisen kamun treenipäivän sisällön:
9-9.30 etukyykky, vatsa
11.30-12 tempaus, tempausveto
14-14.30 takakyykky, vatsa
16.30-17 rinnalleveto, työntö telineistä
18-18.30 takakyykky, vatsa
20-20-30 työntöveto, vatsa
tollasia treenejä samalla kaavalla joka päivä. treeniajat lienee ne aktiiviset työsarjat. lämppään ei kauheita tuhlailtu, ku joskus kävin kattelees.
 
Mitenkäs tuo venyttely kannattaisi hoitaa tällaisessa treenauksessa. Jos vetelee vaikka leukoja pitkin päivää, niin kannattaako jokaisen sarjan jälkeen venytellä, vai vasta sitten illalla viimeisen sarjan jälkeen? Kiitos!
 
42 treeniä viikossa on jo ihan kunnioitettava saavutus kenelle vaan. mutta tosiaan osoittaa sen, että treenata voi paljon jos vaan tekee sen oman kroppansa ehdoilla.
nykyjään moni unhoittaa sen tosiasian, että meillä on lihakset siksi, että elämme painovoiman vaikutuksen alaisina. tiheän treenin voi nähdä tämän jatkeeksi, viikoittainen työ kasvaa ja siksi kroppa alkaa mukautumaan. yöllä sitten nukutaan ja kehitytään (tai juostaan naisten perässä, jos jaksetaan).
aikanaan mulla oli 8-10 kiekkotreeniä viikossa, ja kyllä ne kiekot paremmin räpylään jäi kun pelas paljon. elikkäs hermosto kyllä tykkää hyvää semmosesta. samaten notkeus oli kova, vaikka en varsinaisesti venytellyt, lämmittelin vain.
eteenpäin meneminen ei koskaan vaadi failureen asti treeniä. sen kun muistaa niin kivaa on touhuta tasan niin paljon kuin pää kestää.
 
Toimivaltahan tuo kuulostaa, tehdäänhän sitä raskastakin työtä pitkin päivää ja salitreenit päälle, ei se sen kummoisempaa ole.

jto:lle pari kyssää.
Ensinnä voiko tota miten hyvin soveltaa voimanostoon, ajattelin lähinnä sitä että treenimaksimitkin ovat ainakin omasta mielestä kovempia rutistuksia kuin painonnoston hieman nopeammat liikkeet. Vaikuttaako tämä hermostoon siten että se pitäisi jotenkin huomioida?
Ja toiseksi, kerroit ettei lämppäreitä pahemmin tehdä eli tehdäänkö vaan yleislämmittely ja sen jälkeen pari ylösnousu sarjaa ja sitten paukutetaan työsarjat?
 
iso...
lämpät tehdään tottakai, mutta sen kreikkalaisen kamuni ohjelmiin kuului lähinnä aika minimaalisesti varsinaista lämmittelyä. kyllähän edellisen treenin lämmöt vielä jonkin verran pysyykin, jos monta kertaa päivässä hutkitaan.

voimanostossa on todellakin suhteessa suuremmat romut isoille lihoille, joten soveltaminen tulee kyseeseen. kerran leikin monta kertaa viikossa kyykkäämistä yms. ja silloin viikko saattoi peruskaudella mennä esim. näin:
ma:
kyykky 4*6*75
penkki 3*8*70
sjmv 3*8*70
vatsa 3*10

ti:
kapea penkki 3*6*75
etukyykky 4*4*75
reisikouk. 3*12
leuat 3*8

ke:
kyykky 6*4*80
leveä penkki 6*4*75
julle 3*8*60
vatsa 6*6

to:
kapea penkki 3*8*70
etukyykky 3*6*75
reisikouk. 3*12
leuat 6*4

pe:
kyykky 6*3*85
penkki 6*4*80
sjmv 3*6*75
vatsa 4*10

la:
kapea penkki 3*6*75
etukyykky 3*6*70
reisikouk. 3*12
leuat 3*8

su:
lepo

eli aika iisejä rautoja. vertasin pikasesti toistomaksimeja tuolloin ja esim. 80%:lla meni ~10 toistoa kyykyssä, joten ykskään treeni noista ei juuri hapoilla kiusannut. tein kolme määrällisesti progressiivista viikkoa ja sitten yhden hyvin kevyen lähinnä vaan tehden pari jumppaa, ettei mee paikat "lepojumiin". kovin treei kyykyssä oli 20*5*80%, mutta se oli sellanen vekkuli hubatreeni. normaalimielellä tehdyistä 6*4*87% oli kovin.

tota 12 vkoa ja sitten pikkuhiljaa piikkailua. missään vaiheessa ei tullut itku ja homma toimi kivasti, kun ei tarvinnut tehdä kauheesti liikkeitä per treeni.

tää siis oli sellanen systeemi, jossa treenailin 1-3 krt/pvä. yleensä kerralla vain 1-3 liikettä ja treeni kesti korkeintaan tunnin lämppineen.
 
tosta kreikan poijaasta vielä. sillä oli tosiaan hyvin sama se treenikaava joka päivä. pelkästään painonnostoliikkeitä, kyykkyjä, telineistä punnerruksia/ työntöjä, työntö- ja tempausvetoja suorin käsin ja that´s it. se vaihtelu tuli sitten kuormilla jne.

se asu ateenan ison harjottelukeskuksen vieressä, joten sekään ei ollut ongelma useille treeneille. kevyillä viikoilla sillä oli 1-2 treeniä per pvä ja ehkä vaan 3 pvänä/vko.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom