Tonnikalasta?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MinnaK
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
En tiedä onko huonompi homma, mutta tonnikalan lisäksi pidän makrillista tomaattikastikkeessa. Pari ruispalaa paahtimeen ja päälle makrillia.. itseasiassa alan just syömään sitä ihteään :)
 
Voimakasta juustoa raasteena, vajaa pari desia, pihi tai diettaaja käyttää vähemmän
2 kananmunaa keitettynä ja pilkottuna
Purkki tunaa vedestä valutettuna
Majoneesia
(varsi)Selleriä hienoksi hakattuna
Sipulia hakkeena ken tahtoo
Kurkkusalaattia maun mukaan
Sämpylöitä tms paahtoleipää


Sotketaan juustoraaste, munat, tonnikala, majoneesi, selleri, sipuli, kurkkusalaatti ja levitellään moska sämpylän alapuolelle. Leipiä/sämpylöitä kannattaa vähän esipaahtaa jos mahdollista, varsinkin jos mikrossa tekee. Uunissa tai mikrossa sitten annetaan kuorrutuksen sulaa ja vähän ottaa väriä. Päälle toinen leipä tai sämpylän kansi ja vielä muutama minuutti ruskettumista. Voileipägrillissä koko setistä tulee tietysti parasta.

Nam!
 
En tiedä onko huonompi homma, mutta tonnikalan lisäksi pidän makrillista tomaattikastikkeessa. Pari ruispalaa paahtimeen ja päälle makrillia.. itseasiassa alan just syömään sitä ihteään :)

Merkkiä en muista, mutta se pippurimakrilli auringonkukkaöljyssä, mitä on melkein jokakaupassa on ihan tuhottoman hyvää. Myös muovipakkauksessa kalatiskiltä saa samaa tavaraa, mutta kalliimpaa taas.
 
Kun alotin treenaamisen vedin onnessani tonnikalaa muutaman kuukauden varsin hyvään tahtiin. Aina kauppareissulla tonnikalaa läjä mukaan :) Sitten alkoi tökkimään, purkin sai alas vain runsaan nesteen avulla. Pian alkoi inohottamaan koko kala...

Nyt vuoden tonnikalaboikotin jälkeen kävin kaapilla ja aattelin vetää purkillisen. Muutama ensimmäinen haarukallinen maistui hyvältä mutta sitten alkoi puistatuttamaan...taitaa olla niin että tonnikala ei uppoa enää ikinä :( Jossain makaroonisalaatissa tms. tuna kyllä menee lisukkeena mutta ei enää yksistään :(
 
Tonnikala maistuu todella hyvältä esim. ruispalan päällä, höystettynä juustolla ja mikroon (ei välttämättä ihan diettievästä). En ole kokeillut mitenkä pelkkä lämmittäminen vaikuttaa makuun, mutta uskon, että tulee paljon parempi.
 
Kun alotin treenaamisen vedin onnessani tonnikalaa muutaman kuukauden varsin hyvään tahtiin. Aina kauppareissulla tonnikalaa läjä mukaan :) Sitten alkoi tökkimään, purkin sai alas vain runsaan nesteen avulla. Pian alkoi inohottamaan koko kala...

Nyt vuoden tonnikalaboikotin jälkeen kävin kaapilla ja aattelin vetää purkillisen. Muutama ensimmäinen haarukallinen maistui hyvältä mutta sitten alkoi puistatuttamaan...taitaa olla niin että tonnikala ei uppoa enää ikinä :( Jossain makaroonisalaatissa tms. tuna kyllä menee lisukkeena mutta ei enää yksistään :(

laita ketsuppia päälle: sen avulla mikä tahansa maistuu hyvälle
 
laita ketsuppia päälle: sen avulla mikä tahansa maistuu hyvälle

Voishan totakin kokeilla. Tänä aamuna testasin tuota tuna+ruisleipä kikkaa. Meni ihan kivuttomasti alas, oli oikeestaan yllättävän hyvää. Josko ruisleivän avulla sais taas tonnikalan maistumaan :)
 
Sitä mietin että kun purkin kyljessä lukee esim. proteiinia 25g/100g niin lasketaanko se ilman vettä vai veden kanssa? Eli jos kokonaispaino on 180g josta kalaa 140g niin onko siinä silloin 25x1,8= 45g proteiinia vai 25x1,4= 35g proteiinia. Eihän sillä ole niin suurta merkitystä mutta mietinpähän vain. :rolleyes:
 
Joo eli nyt kaikkia hyviä reseptejä miten käytätte tonnikalaa,
käytättekö esim. hiutaleita vedessä vai öljyssä? minkä merkkistä yms.
Taisin tuossa joku kerta ostaa rainbown tonnaria ja se oli kyllä viimeinen kerta, :urjo:

Itse käytän Lidlin myymää Sargona tonnikalanpaloja vedessä (99c) joka on erinomaista, mutta myös Pirkan tonnikalanpalat vedessä ovat hyviä. Molemmat ovat sitä parempaa vaaleampaa tonnikalanlihaa ja paloissa tuo suolaisuus on huomattavasti vähäisempää, suola kun ei imeydy sinne kalaan niin hyvin ja lähtee veks kun veden poistaa. Hiutaleet on yleensä huonompaa lihaa ja pirun suolaisia. Öljyssä olevia en koskaan osta, vaan haluan itse lisätä ruokaan härskiintymättömät kylmäpuristetut öljyt, lähinnä oliiviöljyä.

Itse syön tonnarit joko leivän päällä tai sitten salaatin joukossa. Alla on hyvä perussalaatti, jonka voi tehdä tonnikala- tai broileriversiona.


TONNIKALA/BROILERISALAATIN OHJE:

- Tonnikalan paloja vedessä 2prk / broilerin fileepaloja 400g
- Keitettyä kananmunaa 2-3kpl
- Keitettyjä makaroneja (tummia/täysjyvä) 2-3dl
- Kerä-, jäävuori- tai lehtisalaattia runsaasti
- Tomaattia 2-3kpl
- Kurkkua n. 1/2-1/3 kurkusta
- Eriväristä paprikaa n. 1/2 paprikasta
- Keskikokoinen sipuli silputtuna
- 2-3 rkl kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä
- Vajaa rkl balsamico-viinietikkaa haluttaessa

Mahdollisesti lisäksi vielä vihreitä papuja ja herneitä.


Erinomainen ruokasalaatti joka sisältää paljon ravinto- ja suoja-aineita muttei lihota.
 
Just äskön laitoin ruisleivän päälle tonnaria tomaattikastikeessa, tomaattia, juustoa ja tietysti vähän voita sekä oregaanoa ja sit mikroon. God damit ku oli hyvää :kuola:

Edit: tietenkin oli myös raejuustoa päällä :D
 
Rainbow tonnikala pikantissa tomaatissa on mun suosikki. Mainio eväs mukaan otettavaksi.

Täältä löytyy toinen, pieksee maustamattomat maullaan 100-0 mennen tullen ja ravintoarvotkin on vielä kohdallaan :kuola:
 
Kyllä pirkan tonnikalat ovat parhaita, omana suosikkinani chilitonnikala. Tuossa on makua tarpeeksi vähän tulisempaankin makuun... Tuota sekoitan yhden purkin kolmeen desiin (kuivana) proteiinipastaa niin hyvää tulee, muita lisukkeita ei tarvita...
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom