Tonnikalasta?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja MinnaK
  • Aloitettu Aloitettu
tässä ainakin itsellä hyvin toiminut ohje. tarvitaan:
-1 ruispala
-1 prk tonnikalaa (paras tulee mielestäni kun käyttää vaaleita paloja vedessä)
-ketsuppia
-juustoa
-oreganoa

avataan ruispala. levitetään ketsuppia molemmille puoliskoille. valutetaan tunasta vedet pois ja litistellään se haarukalla helposti levitettäväksi massaksi. levitetään massa molemmille paloille tasaisesti. päälle juustoraasteet ja mausteet. juomana pitkä maito ja voila.

yhdestä purkista saa tehtyä useammankin kuin kaksi palaa, mutta tuleepahan lihaisia kun tekee vain kaksi. ehdottomasti ainakin kokeilemisen arvoinen :kuola:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
MinnaK sanoi:
Joo eli nyt kaikkia hyviä reseptejä miten käytätte tonnikalaa,
käytättekö esim. hiutaleita vedessä vai öljyssä? minkä merkkistä yms.
Taisin tuossa joku kerta ostaa rainbown tonnaria ja se oli kyllä viimeinen kerta, :urjo:

En selannut palstaa kovin pitkälle joten saa laittaa myös vinkkiä jos aiheesta on keskusteltu jo aiemmin.

No moro!
Tässä muutama, mitä itsellä tulee tehtyä:

1.)Ruisleipä+tacosoossi+tuna+valkosipuli+juusto ja sitten vaan uuniin, tai m ikroon sen verran,että se lämpiää/juusto sulaa (175 astetta esim uunissa ja tollaset 10-15min)

2.)Tonnikalapasta:
Tunaa, kevytkermaa(5% rasvaa),sipulia,Tomaattimurska,herkkusieni yms mitä tykkää syödä..
Eli pastan keität ja muut moskat pannulla paistaen..sitten kaikki vaan sekaisin ja lopuksi kermat joukkoon/sekoitus+lyhyt kuumennus...mausteina vaikkapa grillimauste,joku pippurihässäkkä,suola..eli mistä tykkää...
Ranskankermahan se tietty ois parasta tuohon sekaan:kuola: Mutta pois se minusta!

3.)Tonnikala lasagne
-Sama kuin jauhelihalla, mutta..arvoitus:minkä tilalla mitä?;)
Tässäkään en yleensä tee sitä juusto kastiketta, vaan käytän noita 5% kermoja, niillä kun saa terveellisemmän tästäkin...

4,)Tonnikala munakas
Tunaa+kananmunan valkuaisia, sipulia, valökosipulia yms...pinnalle pikkusen juustoa...
Eli vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi kupissa ja samaan aikaa kuullota pannulla tuna+sipulit, sitten vaan valkusiavaahto sekaan ja paistelet sopivan aikaa, ettei tarte raakoja munia syödä.
 
Riisiä ja purkki tonnoa sekasin ja mausteita, hyvää on ja helppoa. Jos haluu vihreetä niin herne, maissi, paprikaa messiin.
 
Tuo tonnikala vedessä :urjo: En pysty edes ajatella asiaa niin tulee jo melkein huono olo.

Muttamutta, vaalea tuna öljyssä on aivan mahtavaa :haart: Menee paljaaltaan, leivän päällä, raejuuston seassa, melkein miten vain. Onhan tuossa se, että vähän on kalliimpaa kuin normi öljytuna. :kuola:
 
Emmah sanoi:
EI HIUTALEITA!

Jos tuna on jossain vaiheessa tökkinyt, niin ostakaa ihmeessä se paloina vedessä ja jos oikein haluaa juppailla, niin vaaleaa tonnikalaa paloina vedessä, esim. Rainbow:n (Inexin merkki, saa mm. S-marketeista/Prismoista/Valintataloista) on mielettömän hyvää! :kuola:

Piru kun on mahdotonta, hiutale tulee semmosessa purkissa että ei tarvitse purkinavaajaa ja palat taas semmosessa jossa tarvitaan purkinavaajaa, ja kämpästä ei löydy avaajaa.
 
Mömmö sanoi:
Piru kun on mahdotonta, hiutale tulee semmosessa purkissa että ei tarvitse purkinavaajaa ja palat taas semmosessa jossa tarvitaan purkinavaajaa, ja kämpästä ei löydy avaajaa.
¨

Rainbown vaalealihaseen tonnikalaan öljyssä ei tarvitse purkinavaajaa.
 
Lidlin tunapaloja vedessä tulee lähinnä osteltua. 75 senttiä purnukka, jossa 155g kalaa. Ei tuosta kovin gourmeeta viitsi alkaa rakentamaan, kun lopputulos maistuu kuitenkin tonnikalalta. :D Onneksi pidän tonnikalan mausta...

Tässä jotain mitä yleensä teen:

Tunamunaleipä
- Ruispala, 2 puolikasta
- Puolisen purkkia kalaa
- 2 kananmunaa
- Sipulia

Sipulisilppua paistellaan hetki ja heitetään kananmunat päälle. Maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Sitten vaan kasataan leipien pälle tonnikalat ja paistetut munat.

Tunatomaattikastike
- Tomaattimurskaa purkki
- Tonnikalaa purkki
- Sipuli, valkosipuli
- Chili, pippuri, suola, yrtit, mitä mausteita keksiikään

Kuullotetaan sipuli ja valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä ja viskataan tomaattimurska perään. Maustellaan ja keitellään pienellä lämmöllä niin kauan kuin kärsivällisyys riittää. Tonnikala sekaan siksi aikaa, että lämpenee. Pastan päälle keko ja naamariin.

Tunakasvis"wokki"
Parsakaalia, sipulia, valkosipulia, kukkakaalia, kesäkurpitsaa, herneitä, maissia, paprikaa, pavunvarsia, paprikaa.... (Eli kasviksia maun mukaan, tuoreita tai pakaste). Paistellaan öljyssä mausteiden kera ja lopuksi muutamaksi minuutiksi tonnikalat sekoitellaan mukaan lämpenemään.


Tonnikalasalaatti
- Tonnikalaa
- Salaattia

Tehdään salaatti aineksista, joista tykkää ja nakataan päälle tonnikalaa :D
 
Ainakin euroshopperin tonnikalahiutaleet vedessä saa jo hajullaan oksennusreaktion aikaan. Kuitenkin saman valmistajan palat menevät hyvin alas.

Tämmönen setti tulee tehtyä aika usein:
- Purkillinen tonnikalaa
- 1dl kaurahiutaleita

Sekoitetaan syvälle lautaselle ja mikroon pariksi minuutiksi. Halutessaan voi lisätä myös rypsiöljyä. Sitten ketsuppia tai jos herkkuperseillä haluaa niin makeaa chilikastiketta:kuola:

Ja toinen setti:

- Purkillinen tonnikalaa
- Kurkkua kuutioina

Nämä taas sekaisin ja öljyä ja haluamaansa mausteita (itse suosin pippurisekoitusta) päälle.
 
Mömmö sanoi:
Piru kun on mahdotonta, hiutale tulee semmosessa purkissa että ei tarvitse purkinavaajaa ja palat taas semmosessa jossa tarvitaan purkinavaajaa, ja kämpästä ei löydy avaajaa.

On se jollain tiukkaa ku ei purkinavaajaan raaski investoida :D
 
Tonnikalahiutaleita vedessä Rainbow,näitä tulee syötyä kaikenlaisen safkan seassa.Yhdestä tölkistä 37,8gr protskua,kannattaa ainakin S-marketissa katsoa että kyseessä Ghanalainen tuote eikä Thaimaassa tehty jostain syystä prode per 100gr on 27-18 Ghanalaisen hyväksi.

Kun olet avannut tölkin kaada sisältö siivilään ja huhtele juoksevassa vedessä,tän jälkeen tuote tosiaan sopii melkein minne vaan.
 
Emmah sanoi:
EI HIUTALEITA!

Jos tuna on jossain vaiheessa tökkinyt, niin ostakaa ihmeessä se paloina vedessä ja jos oikein haluaa juppailla, niin vaaleaa tonnikalaa paloina vedessä, esim. Rainbow:n (Inexin merkki, saa mm. S-marketeista/Prismoista/Valintataloista) on mielettömän hyvää! :kuola: Itelläkin tuna sai ennen noiden löytämistä aikaan lähinnä yökköreaktioita, mutta ihmekös tuo, kun olin kissanruokaan verrattavissa olevaa hiutaletunaa siihen asti syönyt. Onhan nuo arvot tietty siinäkin kohdillaan, mutta jostain sitä on valmis maksamaankin vähän enemmän.

Just! Ei mitään kissanruokaa!

Oma suosikkini on Rainbow:n tonnikalaa mausteena tilli. Paahdetaan ruispala, margariinia ja päälle tuota tilli tonnikalaa :kuola:
 
meikäläinen syö kyllä aina tonnikalan öljyssä,silloin kun sitä syön. vedessä oleva tuna on kyllä kauhian makuista.
 
tonnikalaa vedessä hiutaleina ja se raejuusto purkin sekaan ja vähän suolaa ja pippuria,
yksinkertaista ja hyvää ja halpaa:D :kuola:
 
kokeilkaa paistamalla tunaa.... sekaan paistinperunoita... pastaaaaaa tai rehuja.... maustamalla kruunataan ateria....
 
Paloina vedessä menee suunnilleen purkki päivässä. Rainbow paloina vedessä taitaa maksaa 89c/ purkki.

Hyi helevetti, kun kerran ostin K-kaupasta jotain tonnikalahiutaleita 55c/purkki. Se maistui ihan metallille. Ja oli ihan älyttömän vetistä paskaa.
 
Ostakaa hyvät ihmiset Atun Claro-tonnikalaa öljyssä jos ikinä kyseiseen merkkiin törmäätte. En kyllä tiedä saako sitä suomesta, ainakaan en ole kaupoissa törmännyt. Tyttöystävä toi sitä Espanjasta pari purkkia kerran ja ikinä en ole niin hyvänmakuista tonnikalaa syönyt.:kuola:
Kaikki muut merkit maistuu ulosteelle kun verrataan Atun Claroon. Määrään teidät kaikki ostamaan sitä jos törmäätte siihen.
 
Jonee sanoi:
Rainbow paloina vedessä, nam :rolleyes: ..mutta muistaakapas hyvät ihmiset se piilosuola mitä tonnikalassa on :hyper:
No mutta pitäähän nyt suolaakin saada.
 
Täälläkin mainittu vaalea tonnikala paloina vedessä on hyvää. Itse en pysty tonnikalaa syömään kuin pari purkkia viikossa, kun alkaa maku tökkimään. Hyvää ruokaahan se on, kun ei juuri hiilareita ja paljon proteiinia. Parhaiten tonnikala menee alas rypsärillä voidellun ruisleivän päällä, johon ladotaan tonnikala, päälle lorautetaan mexican-ketsuppia ja ripotellaan oreganoa päälle --> maistuu vähän pizzalta ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom