Tonnikala

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Poy
  • Aloitettu Aloitettu

Poy

Liittynyt
4.11.2002
Viestejä
7
Kumpi on treenaamisen kannalta parempi öljyssä oleva vai vedessä oleva tonnikala. Itse tykkään enempi tosta öljyssä olevasta.

Onko toi öljy jotain sen kalan omaa ja onko tyydyttyneitä vai tyydyttämättömiä rasvoja?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Minua kiinnostaisi myös samat asia.. :rolleyes:

Öljyssä olevassa on 100 g:ssa aika paljon vähemmän proteiineja mitä vedessä olevassa tonnikalassa! Jostain luin, että se olisi auringonkukkaöljyä tms., en tiedä sitten.
 
Originally posted by Poy
Kumpi on treenaamisen kannalta parempi öljyssä oleva vai vedessä oleva tonnikala. Itse tykkään enempi tosta öljyssä olevasta.

Onko toi öljy jotain sen kalan omaa ja onko tyydyttyneitä vai tyydyttämättömiä rasvoja?

Pistele vaan huoletta poskeen sitä öljyssä olevaan tonnikalaa. Jos oot kiinnostunut rasvan laadusta, niin kato purkin kyljestä mitä öljyä se sisältää. Seuraavaksi klikkaa tästä ja kirjoita kyseinen öljy tohon hakusanaksi.
 
ööööö.....

Pakko kysyä, että onko tällä nyt mitään merkitystä. Tonnikala ku tonnikala IMO!
Ei meikäläisen mielestä ainakaan tämmöisiä kannata miettiä....

Itse ostan yleensä tonnikala paloja vedessä --> syy: parempi maku :D

Tsemiä enivei :rock:
 
rainbow:n tonnikala vedessä on ehdoton ykkönen.

halvempi kuin muut, 185g (vettä 40g) noin 50 senttiä muut noin euron. proteiinia 27g sadassa grammassa, muissa ei lue, finelin mukaan 22g sadassa grammassa.
 
Originally posted by Poy
Kumpi on treenaamisen kannalta parempi öljyssä oleva vai vedessä oleva tonnikala. Itse tykkään enempi tosta öljyssä olevasta.

Onko toi öljy jotain sen kalan omaa ja onko tyydyttyneitä vai tyydyttämättömiä rasvoja?


Tuosta tonnikalan öljystä kannattaa huomioda seuraavaa...
Ensinnäkin, se öljy, mitä ne kalastajat sinne purkkeihin jossain valtamerellä lykkäävät, ei todellakaan ole mitään kylmäpuristettua rypsiöljyä, vaan halvinta (ja siten huonolaatuisinta) mitä käsiinsä löytävät.
Toisaalta, tonnikalat valmistetaan siten, että pannaan raaka kalamassa purkkiin, ja sitten sitä jo suljettua purkkia kuumennetaan niin, että kala kypsyy ja pöpöt kuolee. Tuossa kuumennusvaiheessa sitten se huono öljy muuttuu vieläkin huonommaksi.

Eli summa summarum, ostat tonnikalat vedessä, ja lätkit pullosta öljyä sekaan oman maun mukaan.
 
Originally posted by aidan
No vetessä ny tietenkin. Ei sitä öjlytunaa saa millään alas. :D

Mitenkäs ihmeessä tuo maku liittyy siihen treenaamiseen? Siitähän tässä alunperin piti olla kyse...
 
Originally posted by Sumu
Mitenkäs ihmeessä tuo maku liittyy siihen treenaamiseen? Siitähän tässä alunperin piti olla kyse...

Niin että jos ne ois kaks samaa asiaa, niin mieluummin kai minä paremman makuista söisin. Tuleehan siinä treenaamiseenkin paremmat fiilikset.
 
Originally posted by vitvall
rainbow:n tonnikala vedessä on ehdoton ykkönen.

halvempi kuin muut, 185g (vettä 40g) noin 50 senttiä muut noin euron. proteiinia 27g sadassa grammassa, muissa ei lue, finelin mukaan 22g sadassa grammassa.

Jaa-a, mistähän tätä lähtis purkamaan. Makuasioistahan ei voi kiistellä, mutta käsittääkseni mainitsemasi tuna on aikaslailla saman painoista purkissa ilmoitettuna ja varmaan myös, jos sen oikeasti punnitsisi kuin Euroshopper. Siinäkin ilmoitetaan 140 g tunaa, mutta oikeasti tavaraa on vain noin reilu 90 grammaa...

Maultaanhan rainbow on kyllä ihan kunnon stuffia. "Muissa ei lue"? Kylläpäs lukee, esmes Pirkan tunassa 25 g/100 g.
 
Originally posted by Sumu
Mitenkäs ihmeessä tuo maku liittyy siihen treenaamiseen? Siitähän tässä alunperin piti olla kyse...

Tulee paremman makuset lihakset! :D
 
Mä en tuosta vesi /öljy jutusta välitä, koska öljyssä se on pahaa ja vedessä hyvää niin syön vesiversiota. :)

Jos tuon nyt tahtoo jakaa niin vaikkapa dieetillä vedessä, koska tuo öljy ei mitään kovin "hyvää" tossa purkissa varmasti ole. Massakaudella öljyssä, jos siitä tykkää.

Sen sijaan eroa on kyllä eri valmistajien tonnikalalla, toisista tulee mieleen sana "biojäte" - sisältää näkyviä ja tuntuvia ruotoja, epämääräsiä mustia klönttejä yms. Hyvät taas on kunnollista vaaleaa kalaa eikä mitään epämääräsyyksiä mukana. Esim. Rainbown vaalea tonnikala, paloina vedessä -> :hmmm:

Muistelisin myös että pirkka on hyvää.

Nimim. Tonnikalan megakuluttaja (Joka ruuassa purkki tonnikalaa seassa =)
 
Tonnikala on hyvää ja ravitsevaa,mutta jos sitä lientä menee vaatteelle ni vittu et se haisee pahalle,testatkaa jos ette usko.
 
Eldoradon tonnikalaa - paloja vedessä.
Paino 185g josta tonnikalaa 150g.
Alkuperämaa Thaimaa.
Ravintosisältö keskinmäärin / 100g.
Energiaa 110 kcal
Proteiinia 24,5g
Hiilihydraattia 0g
Rasvaa 1,2g

Elroreidoa on tullut ostettua kun lähikaupassa ei paljon muuta taida olla.
 
Niin jäi mainitsematta miksi itseä tuo vesi tonnikala ei houkuttele, on se että se maistuu metallille. Öljyssäkin on vähän mutta ei niin paljoa. Liekkö sitten paremmin toi metalli liukene veteen kuin öljyyn?
 
offtopic:

Seiti on hyvä vaihtoehto tonnikalalle, mielestäni myös maultaan huomattavasti parempaa kuin 0,49€ / purkki maksava perustuna.

400g paketissa 315kcal -> 70g proteiinia, rasvaa alle 3g ja hiilihydraatteja käytönnössä 0.

Hinnoissa isoja eroja, halvimmillaan 400g paketti Euroshopperia maksaa lähikaupassa 1.59€. Lisäksi tavara on sitä mitä pitääkin, eli kiinteää lihaa vailla luunpaloja tai muita sattumia. Ja sitä on myös luvatut 400g. Valmistus nopeimmillaan parissa minuutissa kiehuvassa vedessä ja on mielestäni ihan maukausta sellaisenaan.
 
imo ei seitistä kyllä saa hyvää vaikka rasvassa paistas ja mantelilla maustas.. mut ravintoarvot, hinta ja valmistuksen helppous on kyllä omaa luokkaa. taitaa tulla olemaan oman kevätdiettini kulmakivenä.
 
Kumpikin menee alas, vesiversioon pitää tosin iskeä nykyään sinappia kaveriksi. Sohjoversiot jää kaupan hyllylle, palana olla pitää.

Tuleeko muillekin tunasta pissaan 'kiva' tuoksu?
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom